Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Mitsubishi Electric створила високоточний датчик якості повітря

(29.02.2016)

Mitsubishi Electric Corporation оголосила про завершення розробки першого в світі компактного високоточного датчика якості повітря, який виявляє і визначає вміст у повітрі будь-яких дрібних частинок розміром не більше 2,5 мкм, пилок і пил.

Прототип нового датчика якості повітря Mitsubishi Electric

Мал. 1. Прототип нового датчика якості повітря Mitsubishi Electric.

Розсіяне світло від частинок 2,5 мкм вимірюється за допомогою унікального розробленого Mitsubishi Electric пристрою з двостороннім дзеркалом, яке поглинає його в 1,8 рази більше, ніж традиційний прилад з одностороннім дзеркалом. Стабільний потік повітря забезпечується спеціальним контролером. Компактність досягається за рахунок оптимального дизайну компонентів, а вивірене розташування деталей датчика не загороджує потік повітря і лазерні промені. Оригінальний алгоритм Mitsubishi Electric визначає пилок і пил з різниці оптичних характеристик їх розсіяного світла, завдяки чому пристрій став першим у світі, здатним виявляти всі частинки розміром 2,5 мкм.

Конструкція датчика якості повітря Mitsubishi Electric

Мал. 2. Конструкція датчика якості повітря (вертикальний поперечний переріз).

Прототип датчика якості повітря складається з лазерного діода, асферичної лінзи, що збирає світло дзеркала, фотодетектора та контролера повітряного потоку. Розміри прототипу – 67 мм (Ш) × 49 мм (Г) × 35 мм (В). Мінімальний розмір виявленої частинки – всього 0,3 мікрометра.

Велика кількість забруднюючих повітря частинок з розмірами близько 2,5 мкм стала серйозною проблемою, що представляє загрозу для здоров'я людей в таких країнах, як Китай, Індія і Японія. Ця тенденція викликала суспільне занепокоєння і підвищила попит на високоточні датчики, що здатні виявити дрібнодисперсні частинки.

На технології, про які повідомляється в даному прес-релізі, заявлені 5 патентів в Японії та 1 патент у 6 інших країнах.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера і сервісного центру Mitsubishi Electric.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10