Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua



Вибухозахищені вентилятори Systemair: професійний захист і неперевершені характеристики



Для вентиляційних систем вибухонебезпечних виробництв у електротехнічній, гірничорудній, низкі хімічних галузей компанія Systemair випускає вентилятори, припливні, витяжні, припливно-витяжні вентиляційні агрегати та центральні кондиціонери вибухозахищеного виконання.

Обладнання у вибухозахищеному виконанні передбачає конструктивні заходи щодо усунення або утруднення можливого займання навколишньої вибухонебезпечної суміші. Вентилятори Systemair вибухозахищеного виконання комплектуються вибухозахищеними електродвигунами і передбачають засоби захисту від іскроутворення.

Модельний ряд вибухозахищених вентиляторів Systemair включає у себе вентилятори усіх типів: осьові, радіальні, дахові, канальні, всього понад 150 серій, що відрізняються своєю продуктивністю, конструкцією і класом вибухозахисту. Практично у кожному типі вентиляторів є вентилятори Systemair у вибухозахищеному виконанні.

Вибухозахищені вентилятори Systemair

Вибухозахищені вентилятори Systemair виробляються з наступними класами вибухозахисту: 2ExeIIT3, 1ExdIIBT4/T5, 1ExdIICT4 і ExtA22T125°C/T135°C (останні два класи застосовуються для переміщення вибухонебезпечного пилу).

Варто окремо виділити клас 1ExdIICT4, який підходить для переміщення повітря з домішкою водню. Подібний рівень захисту обладнання разом з виконанням з нержавіючої сталі дозволяє отримати вентилятор, що призначений для роботи у системі витяжної вентиляції акумуляторних приміщень.

Забезпечення вибухозахисту вентиляторів Systemair:

  • електродвигуни, що входять до складу вентиляторів, мають вибухозахищене виконання з захистом виду «e» і «вибухонепроникна оболонка " d»;
  • вибухобезпечність вентиляторів досягається дотриманням осьових і радіальних зазорів між робочим колесом і нерухомими елементами і фрикційною іскробезпекою застосовуваних матеріалів (в зоні обертання робочого колеса встановлено спеціальне кільце з неіскристого матеріалу);
  • забезпечення стікання електростатичних зарядів за рахунок заземлення металевих корпусних елементів;
  • застосування антистатичних приводних ременів (для вентиляторів з ремінною передачею);
  • електростатична іскробезпека забезпечується застосуванням спеціальних пластмасових конструкційних матеріалів.

Для прикладу наведемо розшифровку маркування вибухозахищеного канального вентилятора KTEX - 2ExeIIT3:

2   рівень вибухозахисту — підвищена надійність проти вибуху;
Ex — знак, який вказує на відповідність електрообладнання стандартам на вибухозахист певного виду;
e — вид вибухозахисту;
II — група електрообладнання — електрообладнання внутрішнього і зовнішнього встановлення, що призначене для застосування у місцях з потенційно вибуховим газовим середовищем, крім шахт і їх наземних будівель, небезпечних за рудничний газ;
T3 — температурний клас — максимальна температура поверхні 200°C

Прямокутні канальні вибухозахищені вентилятори Systemair KTEX призначені для переміщення потенційно вибухонебезпечних газів і парів вибухонебезпечних речовин. Корпус виконаний з оцинкованої листової сталі; вхідний конус виготовлений з міді. Вентилятори даної серії обладнані електродвигунами із зовнішнім ротором і робочим колесом з загнутими вперед лопатками. Для захисту електродвигуна від перегріву вентилятори оснащені вбудованими термісторами (РТС - позитивний температурний коефіцієнт) з виходами для підключення до зовнішнього пристрою захисту.

Вентилятори укомплектовані інспекційної кришкою для доступу до електродвигуна і робочого колеса, це дозволяє проводити огляд і обслуговування внутрішніх частин вентилятора прямо на місці встановлення, без його демонтажу.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера Systemair.

 

Правила використання матеріалів сайту