Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2



Перший в світі енергетично самодостатній багатоквартирний будинок - місія здійсненна!

(26.08.2016)

Це стало фактом! У Швейцарії збудований перший в світі багатоквартирний житловий будинок, що експлуатується цілий рік без будь-яких зовнішніх джерел енергії. Жодна з дев'яти квартир не підключена до міських мереж, оскільки вся електрична енергія надходить від сонця, а тепло - від землі.

Hoval Thermalia twin H19

Компанія Hoval дуже пишаємося тим, що зробили вагомий внесок в цей дивовижний проект! Завдячуючи своїй добре відомій якості і надійності продукції, Hoval був обраний в якості привілейованого постачальника систем опалення та гарячої води.

Яким чином цей проект став можливим?

Сонце постачає на Землю енергії в 5800 разів більше, ніж цього потребує людство - на жаль, воно не завжди дає енергію саме тоді, коли це необхідно. Проте, для реалізації 100% енерго-автономної будівлі, ефективність повинна бути збільшена на всіх етапах: від виробництва енергії, через її акумулювання, і до споживання енергії. Проект «Енерго-автономний багатоквартирний будинок» демонструє, що реалізація візії «100% екологічно чистої енергії» можлива вже сьогодні, якщо наявні технології та ноу-хау будуть використовуватися розумно та послідовно.

Hoval Thermalia twin H19

Як це працює?

Невідзеркалюючі фотоелектричні модулі використовуються у якості фасадних елементів, що візуально перериваються світлими дерев'яними вікнами. Дах вкритий сучасними високопродуктивними фотоелектричними модулями. Сонячна енергія перетворюється в електричний струм за допомогою сонячних батарей і тимчасово зберігаються в денних і середньострокових акумуляторних батареях (від двох до трьох днів). Для тривалого зберігання використовується новий процес перетворення електричного струму на водень. Водень накопичується і може бути зворотно перетворений в електричну і теплову енергію, коли це потрібно. Інша частина сонячної енергії використовується для роботи теплового насосу - для отримання гарячої води, функціонування системи теплої підлоги, а також для наповнення короткострокових і довгострокових сховищ гарячої води. Для досягнення максимальної ефективності роботи теплового насосу, використовуються різні джерела тепла у залежності від необхідних вимог.

Hoval Thermalia twin H19

Який тепловий насос використовується?

У якості джерела тепла використовується водо/водяний тепловий насос з геотермальним зондом. Інженерна команда вирішила вибрати тепловий насос Hoval H19 - стандартний продукт Hoval, який використовується в тисячах інших багатоквартирних житлових будинках та промислових будівлях. Крім того, тепло, яке генерується під час виробництва водню, зростає до вищої температури за допомогою теплового насосу влітку і зберігається в теплових довгострокових сховищах або використовується для виробництва гарячої води. Робоча температура навколо джерела тепла ніколи не опускається нижче точки замерзання, тому немає ніякої необхідності використовувати антифриз для геотермальних зондів. Теплообмінник буде використовуватися тільки у ті моменти, коли вони технічно абсолютно необхідні (тобто генерація тепла з навколишнього повітря і прогрів примусової вентиляції житла). Це зменшує втрати тиску в системі і електрична енергія може бути збережена для роботи теплових насосів.

Hoval Thermalia twin H19

Загальний принцип: генерувати максимальну теплову енергію з мінімальними витратами електричної енергії. Під час розробки завжди враховується оптимальне використання наявної екологічної енергії (геотермального тепла, енергії зовнішнього повітря) і збереження енергії в довгострокових сховищах – береться до уваги ситуаційне найбільш ефективне джерело енергії, що використовується. Система управління завжди обирає найтепліше джерело енергії для досягнення найвищої ефективності теплового насосу (СОР). Це зменшує електричну потужність, що споживається тепловим насосом, а також загальне споживання електроенергії.

Факти:

  • Тепловий насос Hoval Thermalia twin H19;
  • Система Вода/Вода;
  • Теплова потужність макс. 28 кВт;
  • Температура подачі системи опалення 28°C;
  • Температура подачі в накопичувальний бак до 67°C;
  • Джерела тепла: геотермальні зонди, зовнішнє повітря, накопичувачі енергії, відпрацьоване тепло електролізу і інверторів;
  • Робоча температура від джерела 6 - 25°C (з ситуаційним вибором);
  • Геотермальні теплові зонди 2 х 338 м.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера Hoval.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2