Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua



Установки Dantherm DanX для басейнів та аквапарків



Комфортний мікроклімат з можливістю регулювання температури і вологості повітря є визначальним чинником. Особливо в приміщеннях плавальних басейнів, де високий рівень відносної вологості і конденсації негативно позначається на самопочутті відвідувачів і завдає шкоди конструкції будівлі. Повністю усунути випаровування води в приміщеннях плавальних басейнів неможливо. Але використання спеціально спроектованого обладнання забезпечить можливість регулювання рівня відносної вологості в рамках комфортного мікроклімату.

Установки Dantherm DanX можуть бути налаштовані відповідно до конкретних вимог проекту, з урахуванням розмірів плавального басейну, режиму його використання, рівня вологості, температури води і повітря. Можливість замовлення установки з одно- або двоступеневою системою рекуперації тепла та індивідуально спроектованими системами управління дозволяє забезпечити енергоефективне і оптимальне підтримання мікроклімату в приміщенні плавального басейну, незалежно від місця розташування.

Стійкі до корозії установки DanX компанії Dantherm Air Handling володіють всіма необхідними функціональними можливостями. У тому числі такими як ефективна рекуперація тепла і можливість регулювання продуктивності по осушенню. Обладнання компанії Dantherm можна використовувати у найрізноманітніших сферах, включно з аквапарками, муніципальними і комерційними проектами. Проектний досвід компанії охоплює широкий спектр об'єктів. Серед них і прості плавальні басейни для дозвілля та відпочинку, і басейни у розкішних п'ятизіркових готелях, і спеціальні басейни на лікувальних курортах, у санаторіях, та інші спортивні об'єкти.

Таблиця. Технічні характеристики вентиляційних установок Dantherm DanX.
Dantherm
DanX
Номінальна
продуктив-
ність, м3/год
Продуктивність
по осушенню 1),
кг/год
Продуктивність
по осушенню 2),
кг/год
AF 3/6
4850
31
-
AF/AFs 5/10
7300/9500
49/61
-
AF/AFs 7/14
12000/14000
79/92
-
AF/AFs 12/24
19000/24000
126/154
-
XWPS/XKS 2/4
3350/3350
18/12
22/22
XWPS/XKS 3/6
4500/4500
26/16
29/29
XWPS/XKS 5/10
8400/8400
46/30
54/54
XWPS/XKS 7/14
12500/12500
67/44
81/81
XWPS/XKS 9/18
15500/15500
85/55
100/100
XWPS/XKS 12/24
21500/21500
121/76
139/139
XWPS/XKS 16/32
25500/25500
142/90
165/165

 

Концепція

Повністю усунути випаровування води в приміщеннях плавальних басейнів неможливо. Але використання спеціально спроектованого обладнання забезпечить можливість регулювання рівня відносної вологості в рамках комфортного мікроклімату. Осушувачі Dantherm DanX можуть бути налаштовані відповідно до конкретних вимог проекту, з урахуванням розмірів плавального басейну, режиму його використання, рівня вологості, температури води і повітря. Можливість замовлення установки з одно- або двоступеневою системою рекуперації тепла та індивідуально спроектованими системами управління дозволяє забезпечити енергоефективне і оптимальне підтримання мікроклімату в приміщенні плавального басейну, незалежно від місця розташування.

Підтримання комфортного мікрокліматичного середовища в приміщенні є пріоритетним завданням при розробці будь-якого проекту плавального басейну. Однак не менш важливим є також зниження експлуатаційних витрат протягом усього терміну служби агрегату.

Алюмінієві рекуператори Dantherm, вкриті епоксидною смолою, не тільки ефективні, але і стійкі до впливу агресивного середовища у плавальних басейнах і аквапарках.

Dantherm DanX


Мал. 1. Всі деталі установок Dantherm фарбуються методом порошкового фарбування після виробництва, але до складання, що забезпечує найкращу стійкість до корозії деталей і вузлів агрегату.

Dantherm DanX



Мал. 2. Установки Dantherm DanX з тепловим насосом і водоохолоджувальним конденсатором - найбільш енергоефективне рішення з наявних на ринку.

Цей фактор особливо враховується при розробці установок DanX. Високоефективна система рекуперації тепла і низька питома споживана потужність вентилятора, суміщені з оптимізованими алгоритмами керування, сприяють забезпеченню економічної роботи і, як наслідок, значному зниження енерговитрат. А зносостійкі компоненти забезпечують надійну роботу і тривалий термін експлуатації агрегату. Таким чином, застосування цих агрегатів є економічно і технічно виправданим рішенням.

Агрегат Dаn Х-AF є ефективною системою осушення з тепловим насосом, що ідеально регулює рівень вологості і температури в приміщенні, водночас знижуючи експлуатаційні витрати. Використання такої системи є очевидним найкращим варіантом у випадку обмеженого місця під обладнання або у разі басейну з нерегулярним використанням (наприклад, готельні басейни). Можливий варіант розміщення системи під стелею в приміщенні плавального басейну. Для ще більшої оптимізації використання енергії можна інтегрувати у тепловий насос водоохолоджувальний конденсатор. Це дозволить перевести надлишкове тепло назад до басейну або на нагрівання теплої води для інших потреб.

DanX з одноступеневою рекуперацією тепла

Встановлення вентиляції і осушення для басейнів DanX-XKS побудовані за принципом осушення через асиміляцію надлишкової вологи припливним повітрям. Ці системи чудово регулюють відносну вологість і температуру в приміщенні, при цьому дозволяють значно скоротити експлуатаційні витрати завдяки реальній економії енергії до 80%. Інтегрована змішувальна секція забезпечує підмішування дуже конкретного і точно відміряного об'єму свіжого повітря, необхідного в певний момент часу для підтримки ідеальних умов в приміщенні. Це також дозволяє підтримувати експлуатаційні витрати на мінімумі. Для додаткового охолодження і осушення (у країнах з високою літньою температурою) у систему можна додати додаткову секцію охолодження від зовнішнього джерела холоду. Широкий спектр пропонованих вентиляторів, фільтрів, калориферів, а також додаткових опцій дозволяє сконфігурувати агрегат під будь-які вимоги.

Dantherm DanX

Мал. 3. Денний режим: підмішування свіжого повітря з нагріванням, 2-х ступінчастою рекуперацією тепла, осушенням з тепловим насосом.

Dantherm DanX

Мал. 4. Нічний режим: рециркуляція з нагріванням і осушенням з тепловим насосом.

DanX з двоступеневої рекуперацією тепла

Агрегат DanX-XWPS об'єднує в собі всі переваги теплового насоса і системи осушення свіжого повітря. Така комбінація теплового насоса і високоефективного теплообмінника з перехресними потоками забезпечує необхідне регулювання рівня вологості і температури в приміщенні. Істотне зниження експлуатаційних витрат за рахунок застосування енергозберігаючих технологій (до 100%) робить агрегат найбільш придатним для використання в суворих кліматичних умовах з низькими зовнішніми температурами в зимовий період. Наявність змішувальної камери гарантує приплив достатньої кількості свіжого повітря, необхідного для підтримки комфортних умов в приміщенні. Для подальшої оптимізації витрат енергії можливе використання водоохолоджувального конденсатора, що опціонально вбудовується в конструкцію теплового насоса. Це дозволить задіяти надлишкове тепло для басейну або системи гарячого енергопостачання, де воно буде з повною ефективністю використовуватися повторно.

 

Правила використання матеріалів сайту