Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua



Рішення Knurr Technical Furniture для операторів чергових змін



Робочі місця операторів чергових змін транспорту або різних виробництв створюються на основі вимог чинного українського законодавства. Але, з точки зору ергономічності, вони у багатьох випадках не завжди є ідеальними.

Для життєдіяльності підприємства завжди важливо, щоб працівники отримували задоволення від виконуваної роботи, щоб здоров'я персоналу залишалося на належному рівні. Це один з важливих аргументів для того, щоб більш уважно поставитися до науки Ергономіки і застосування її досягнень на практиці.

Здоровий і задоволений своєю роботою персонал завжди успішний!

Давайте спробуємо зробити спільний аналіз того, як високотехнологічні рішення компанії Knurr Technical Furniture, що входить до складу Emerson Network Power, впливають на здоров'я та ефективність роботи чергових операторів. А саме, створюють найкращі умови для більш безпечної і стабільної роботи підприємства.

Knurr Technical Furniture

Для робочих місць операторів першочерговими вимогами є функціональність, доступність, ефективність та надійність. При цьому у виконанні таких вимог далеко не завжди враховується ергономічність. Відверто кажучи, за наших реалій, часто потрібно просто вписатися в бюджет. Це і є «головним» трендом часу, не завжди, на жаль, правильниим… Але, якщо робити оцінку не похапцем, а спираючись на детальні розрахунки, що враховують довготривалу експлуатацію, співвідношення CAPEX і OPEX, стає ясно, до чого може привести шлях «купити сьогодні максимально дешевше» та нехтування законами ергономіки.

Можна впевнено заявити, що добре сплановані інвестиції в побудову операторських залів і їх відповідність світовим трендам в області ергономіки, неминуче призведе до зниження кількості годин відсутності чергових на роботі з причини хвороби, зниження плинності кадрів і т. д. Потрібно також врахувати, що чергові оператори часто працюють не лише сисидячи, але й стоячи. А це створює додаткові навантаження на організм людини.

Сучасні світові досягнення в області ергономіки спрямовані на створення робочих місць, що дозволяють працювати більш ефективно та без будь-яких побічних ефектів. Так, для підвищення безпеки повітряного чи наземного руху необхідно повністю виключити такі фактори, як утома, незручність, дратівливі мотиви, пов'язані з незручністю для персоналу. Для цього робочі місця, засновані на рішеннях Knurr Technical Furniture, створюються з урахуванням індивідуальних особливостей людини, її професії. Адже слід пам'ятати, що фахівець для компанії є її головною цінністю.

Типовою робочою обстановкою для операторів є чергування 24 години на добу, позмінно, за нанаявності певної кількості персоналу в залі. Також варто пам'ятати, що персонал чергових змін працює по черзі. Тому потрібно швидко і легко змінювати налаштування то для одного оператора, то для іншого.

Knurr Technical Furniture

Отже, основні аспекти, які обов'язково потрібно брати до уваги при проектуванні операторських залів:

  • все технологічне оснащення робочих місць повинно відповідати фізичним потребам працівників. Сюди можна віднести сучасні консолі, крісла, що можна регулювати по висоті, нахилу, тощо без особливих зусиль;
  • таке обладнання як монітори повинне мати можливість фізичних і механічних індивідуальних налаштувань. Тут слід наголосити на таких важливих моментах: правильна відстань від очей до монітора, кут огляду оператора і т. д. Всі монітори повинні розташовуватися під правильним кутом по відношенню до вікон для забезпечення найкращого зображення на екрані;
  • правильне освітлення робочого місця (поєднання природного і штучного світла), відсутність відблисків і заважаючих відсвітів також повинні бути забезпечені обов'язково. Це важливий аспект для правильного переходу від поверхні монітора до робочої поверхні оператора; Особливі, «м'які», «теплі» робочі поверхні Knurr Technical Furniture сприяють виконанню цих завдань.
  • при проектуванні операторського залу важливим моментом є поєднання ефективності задіяного простору з ефективністю роботи персоналу. Це правильне і чітке розміщення робочих місць у залі, їх розміри, кривизна поверхонь і багато іншого;
  • не менш важливими є протипожежні властивості робочих місць і обладнання, їх відповідність діючим нормам і правилам;
  • підтримку комфортного мікроклімату (температура 20°C - 26°C, вологість 50%), необхідна вентиляція приміщення згідно Держваних будівельних норм (ДБНУ), звукоізоляція всередині операторської також дуже важливі. Потрібно оцінювати переміщення повітряних потоків як у нижніх рівнях залу, так і у верхніх;
  • підтримання необхідного мінімально допустимого рівня шуму, забезпечення першої медичної допомоги має відповідати чинним нормам охорони праці та ДБНУ. Спеціальні акустичні властивості панелей, поверхонь і стелі технологічних продуктів Knurr Technical Furniture — правильно вибрані інженерами-розробниками компанії М-ІНФО та заводу-виробника — допоможуть в цьому;
  • робота навстоячки також вимагає особливого підходу від проектувальника. Повинен забезпечуватися вільний перехід від сидячого положення до стоячого і навпаки. Важливою є можливість простого (ручного або автоматичного) регулювання висоти робочої поверхні. Крісло повинне регулюватися по висоті і у всіх площинах. Підлокітники і підголовники також повинні мати всі регулювання. Вентиляція робочого місця, відсутність протягів дуже важливі. Навіть така деталь, як вибір правильної відстані для периферійних пристроїв, таких як принтери, сканери (приблизно 5м) зможе забезпечити оператору мінімальне фізичне навантаження, що дозволяє забезпечити необхідну розминку протягом роботи і, відповідно, збільшити активність оператора.

Як приклад, можна привести цікаве дослідження німецьких учених. Виявляється, коли людина працює стоячи, вона забезпечує свій організм киснем на 11.5% більше, ніж працюючи сидячи! Як наслідок, покращується кровообіг, підвищується розумова і фізична активність людини. Таким чином, оператор працює краще, ефективніше і безпечніше саме стоячи! Розрахунки показують, що при роботі навстоячки, річна ефективність його роботи більша на 5%! Аргументи, наведені вище, підкреслюють важливість ергономічного підходу при створенні робочих місць чергових операторів. Тому ми бачимо особливу доцільність застосування технологічних меблів Knurr Technical Furniture для вирішення таких завдань.

Knurr Technical Furniture

Виробництво меблів Knurr Technical Furniture максимально і найбільш глибоко забезпечує дотримання усіх наведених вимог і норм, останніх досягнень в області ергономіки. Дані рішення засновані на більш ніж тридцятирічному досвіді, тому немає необхідності «винаходити велосипед». Клієнтам гарантується німецька пунктуальність і якість виробництва, увага до всіх найдрібніших деталей.

Звертайтеся до сертифікованих фахівців компанії «Планета Клімату», офіційного представника Emerson Network Power на території України. Нам під силу вирішення проблем будь-якої складності. Довірте вирішення складних завдань кваліфікованим та досвідченим фахівцям.

 

Правила використання матеріалів сайту