Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua



Безпрецедентно висока точність і надійність зволожувачів heaterSteam



Завдяки своїм характеристикам парозволожувачі є оптимальним рішенням, де діють суворі санітарно-гігієнічні вимоги, наприклад, у науково-дослідних лабораторіях, в медицині і фармацевтиці, у харчовій промисловості та низці інших областей застосування. Оскільки пар повністю стерильний і не містить зважених твердих частинок, то необхідність у водопідготовці відпадає.

Тим не менш нормальна робота зволожувачів з зануреними електродами у значній мірі залежить від якості використовуваної води: якщо якість води змінюється з часом або вода вимагає пом'якшення, використання зволожувачів з зануреними електродами стає досить важким, а в деяких випадках і зовсім неможливим. До обмежень щодо використання демінералізованої води, яка значно знижує необхідність в технічному обслуговуванні, додаються також технологічні обмеження електродних зволожувачів по досягненню точності регулювання вологості повітря.

Сучасні технології зволоження повітря зробили ще один крок вперед з випуском нового, третього покоління зволожувачів heaterSteam компанії CAREL. Низка парових зволожувачів з термоелектричними нагрівачами (тенами) була вдосконалена в усіх аспектах: від механічних компонентів до нової системи управління, що розроблена на базі платформи контролерів c.pCO, які дозволяють легко інтегрувати зволожувачі до BMS-системи управління будівлею.

Парозволожувач Carel heaterSteam

Мал. 1. Парозволожувач Carel heaterSteam від 20 до 80 кг/год

Нова низка доступна у двох версіях: process і titanium. Зволожувачі Carel heaterSteam process призначені для застосування там, де потрібне поєднання безперервної роботи та експлуатаційної гнучкості. Тени з сплаву Incoloy 825 здатні працювати у складних умовах навіть при поганої або змінної якості води. Унікальна система захисту від перегріву і запатентована система антиспінювання забезпечують високий рівень надійності. Зволожувачі Carel heaterSteam titanium, що оснащені першими у світі тенами з титану, є флагманом у низці. Висока надійність титанових елементів у поєднанні з системою захисту від перегріву робить зволожувачі heaterSteam ідеальним рішенням для областей, де потрібен безперервний процес зволоження. В даних зволожувачах можна використовувати воду будь-якої якості: дуже жорстку, або пом'якшену до 0°Ж, або демінералізовану зворотним осмосом з електропровідністю 1 мкСм/см, тому що титанові нагрівальні елементи практично не схильні до корозії. Така надчиста вода нерідко використовується у фармацевтиці та із-за своїх агресивних властивостей може пошкодити компоненти звичайних зволожувачів. Зволожувачі Carel heaterSteam titanium відповідають високим вимогам до точності підтримки відносної вологості повітря. За умови використання очищеної води вони здатні досягати точності регулювання вологості ±1%. Завдяки діапазону регулювання продуктивності від 0 до 100% та наявності функції підігріву води зволожувачі heaterSteam можуть максимально швидко піднімати вологість до необхідного рівня, що особливо цінно у вентиляційних агрегатах зі змінною витратою повітря.

Парозволожувач Carel heaterSteam

Мал. 2. Парозволожувач Carel heaterSteam до 10 кг/год

Унікальна функція «резервування» дозволяє управляти резервуванням і чергуванням зволожувачів за схемою «провідний/підлеглий», забезпечуючи безперервний процес зволоження на період технічного обслуговування одного із зволожувачів. Функція «дзеркало» дозволяє наростити паропродуктивність шляхом об'єднання декількох зволожувачів у єдину систему (у режимі «провідний/підлеглий»). Використовуючи цю функцію через сигнал пропорційного регулювання з одного провідного зволожувача, можна управляти 19 підлеглими зволожувачами, збільшивши, таким чином, паропродуктивність системи до 1600 кг/год.

Для зволожувачів Carel heaterSteam третього покоління була розроблена нова система управління. Вона полегшує перший запуск зволожувача і забезпечує простоту управління. Майстер запуску допомагає швидко і легко налаштувати систему зволоження на етапі пусконалагоджування, пропонуючи кроки по конфігурації її основних параметрів.

Пульт управління Carel heaterSteam

Мал. 3. При необхідності вбудований пульт
управління можна перетворити у виносний.

Система антиспінювання AFS автоматично контролює процес піноутворення, не допускаючи потрапляння крапель води в паророзподільник, а також у повітропровід. Нова функція «термошоку» періодично видаляє накип з нагрівальних елементів. За замовчуванням у зволожувач вбудовані протоколи зв'язку Modbus, BACnet і CAREL. З їх допомогою можна передавати дані через послідовний порт BMS. Також передбачена передача даних через порт Ethernet, використовуючи протоколи Modbus і BACnet.

Таблиця 1. Нові властивості зволожувачів Carel heaterSteam третього покоління.

Carel heaterSteam
process
titanium
  Нагрівальні елементи з термозахистом
Incoloy 825
титан
  Самоочищення тенів (термошок)
так
так
  Функція «провідний/підлеглий»
дзеркало
резервування
  Резервування і ротація
-
так
  Підключення бездротових датчиків
-
так
  Веб-сервер
-
так
  Протоколи BACnet, Modbus і CAREL
так
так
  USB-порт
так
так
  Підігрів
так
так
  Кевларовий збірник для накипу
-
так
  Майстер запуску
так
так
  Кіл-ть циклів випаровування до розбавлення води
40
50


Уся нова лінійка зволожувачів Carel heaterSteam оснащена портом USB, що забезпечує прямий доступ до наступних функцій:

  • збереження даних системного журналу та історії сигналів тривоги на USB-накопичувач;
  • перенесення параметрів конфігурації з одного зволожувача на інший;
  • оновлення програмного забезпечення прямо на місці.

Вбудований веб-сервер дозволяє виконувати конфігурування та контроль всієї системи зволоження з ПК або планшета по локальній мережі, використовуючи будь-який веб-браузер.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера Carel.

 

Правила використання матеріалів сайту