Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



ASHRAE і REHVA допоможуть спроектувати систему охолоджуючих балок

(08.04.2015)

ASHRAE і REHVAАмериканське товариство інженерів з опалення, охолодження та кондиціювання повітря (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers; ASHRAE) і Федерація європейських асоціацій у галузі опалення, вентиляції та кондиціонування повітря (Federation of European Heating, Ventilation and Air-Conditioning Associations; REHVA) опублікували збірник керівних принципів по проектуванню систем охолоджуючих балок. Документ називається «Керівництво з проектування активних і пасивних охолоджуючих балок» (Active and Passive Beam Application Design Guide). Як випливає з його назви, даний збірник керівних принципів охоплює балки як з пасивним, так і з активним охолодженням.

В основу нового збірника керівних принципів ліг раніше опублікований фахівцями організації REHVA документ під назвою «Керівництво щодо застосування охолоджуючих балок» (Chilled Beam Application Guidebook). Новий збірник містить найактуальніші поради щодо проектування, введення в експлуатацію та експлуатації систем охолоджуючих балок. Подібні системи дозволяють при відносно низьких капітальних і експлуатаційних витратах формувати певний мікроклімат у приміщеннях. Документ включає в себе серед іншого приклади розрахунків з активними і пасивними охолоджуючими балками, а також рекомендації по їх вибору.

Активні та пасивні системи охолоджуючих балок є енергоефективними рішеннями для приміщень, що потребують індивідуального управління мікрокліматом в окремих зонах, а також характеризуються помірними рівнями вологості.

«Активні та пасивні системи охолодження балок забезпечують хороші можливості для управління температурними режимами, а також мають помітні переваги у області економії електроенергії і місця. Крім того, принцип їх функціонування є гранично простим, тому системи охолоджуючих балок характеризуються мінімальними вимогами до техобслуговування. Якщо метою є мінімізація рівня використання електроенергії в певному будинку, охолоджуючі балки можуть бути відмінним вибором для організації клімат-контролю в приміщенні», - сказав співредактор нового документа Джон Вуллетт.

Незважаючи на те, що їх часто називають охолоджуючими балками, у багатьох випадках активні балки можуть бути використані як для охолодження, так і для нагріву. Активні і пасивні балки є пристроями рециркуляції повітря в приміщенні, які передають фізичне тепло (термодинамічний потенціал) певного простору в зовнішнє середовище і отримують його з певного простору за допомогою води.

На активні балки направляється повітря, що вже піддалося обробці за допомогою кондиціонера. Це первинне повітря повинне інтенсифікувати індукцію вторинного повітря (повітря в приміщенні) через змійовик балки. У разі пасивних балок подібне первинне повітря надходить у приміщення через суміжну систему вентиляції. Активні і пасивні балки можуть бути інтегровані з акустичними стелями або встановлюватися незалежно.

Вуллетт зазначив, що охолоджуючі балки мають конкретні області застосування: вони добре підходять для комерційних офісних будівель, шкіл, дата-центрів, лабораторій і готелів. За словами експерта, такі системи поширені у скандинавських країнах, де вони виступають стандартним інструментом клімат-контролю різних приміщень.

Примітно, що новий документ містить не тільки базову інформацію по експлуатації подібних пристроїв, але і поради інженерів і виробників, які розробляють охолоджуючі балки. Основна увага приділена зручності впровадження активних і пасивних балок.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10