Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



ASHRAE випустила ревізію книги «Ґрунтові теплові насоси»

(07.04.2015)

ASHRAEСімнадцять років тому, коли ASHRAE вперше опублікувала книгу, теплові насоси використовувалися в основному для житлових будинків, а проектне рішення з застосуванням ґрунтових теплових насосів вважалося ризикованим.

На сьогоднішній день технологія отримала набагато більш широке поширення, завоювавши визнання завдяки своїм перевагам. Уроки, що витягнуті протягом цього часу були включені в нещодавно опубліковану книгу ASHRAE, «Геотермальне опалення та холодопостачання: Проектування ґрунтових систем теплових насосів (GSHP)». У публікації повністю переглянута книга «Ґрунтові теплові насоси: Проектування геотермальних систем для комерційних і адміністративних будівель», що опублікована у 1997 році і визнана у якості основного довідкового матеріалу для нежитлових об'єктів GSHP.

Нова книга була написана Стівом Каваном, професором Університету штату Алабама, і Кевіном Рафферті, інженером-консультантом, Klamath Falls, штат Орегон. Останні 25 років обидва фахівця направлено займалися геотермальними джерелами енергії і проектуванням ґрунтових насосів (GSHP).

«В якійсь мірі, GSHP став жертвою власного успіху», - розповів Рафферті. «Двадцять років тому складність полягала у тому, щоб переконати проектні групи використовувати ґрунтові насоси. Хоча в деяких областях ще доводиться стикатися з таким завданням, на національному рівні це зустрічається набагато рідше, ніж 20 років тому. Сьогодні системи GSHP отримали широке визнання, особливо серед власників будівель шкіл і офісних будівель, де технологія досягла високого рівня проникнення. Однак поширена думка, що всі геотермальні насоси, які пов'язані з енергією землі, обов'язково мають бути високоефективним при низьких капітальних витратах. У результаті, погано спроектовані системи часто не виправдовують очікувань власників будівель».

Книга дає орієнтири щодо вироблення стратегій та інформацію, що необхідна інженерам, щоб виявити найбільш ефективні та економічно вигідні схеми і уникнути таких проблем, як неефективність, висока вартість прокладання підземного контуру, невідповідні параметри зовнішнього повітря, надмірно складні схеми управління та інші стандартні помилки проектування.

На додаток до даних про вартість і технічних характеристик, Каван надає власникам будівель та їх проектувальникам інформацію, що необхідна для того, щоб задавати правильні питання і точно оцінювати передбачуваний технічний консалтинг. У цілому, ефектом від прочитання книги має бути більш економічне і ефективне проектування і, як наслідок, - задоволені власники будівель.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10