Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Schneider Electric відновила асортимент систем периферійного охолодження для ЦОД

(25.09.2014)

Компанія Schneider Electric оголосила про початок поставок двох нових моделей з лінійки систем периферійного прецизійного кондиціонування повітря Uniflair LE, в яку входять продукти, призначені для установки усередині машзалів серверних ферм. Нові моделі стали найпотужнішими в цій лінійці систем охолодження для середніх і великих центрів обробки даних.

Пристрої виготовляються на фабриці Schneider Electric в місті Коста-Меса, штат Каліфорнія (США). Ці системи кондиціонування повітря призначаються для потужних і великих дата-центрів. Потужність топової моделі становить 180 кВт. За цим параметром вона поступається лише флагманському продукту з лінійки систем охолодження на базі механізму непрямого випарного теплообміну ECOBreeze від Schneider Electric.

Система периферійного прецизійного кондиціонування повітря Uniflair LE

Крім високої потужності нові системи периферійного охолодження HDCV 4500 і HDCV 5000 можуть похвалитися низкою стандартних і опціональних функцій, частину яких конструктори французького виробника впровадили у свої продукти вперше. Рекомендована ціна моделі HDCV 4500 становить $ 50000, тоді як модель HDCV 5000 буде коштувати вже близько $ 53000.

Розташовані під фальшпідлогою вентиляторні модулі

Ключовою особливістю обох систем охолодження дата-центру є розташований під фальшполом вентиляторний модуль. Як зазначив директор Schneider Electric з розвитку бізнесу на ринку систем охолодження в Північній і Південній Америці Джо Кейпс, замість того, щоб встановлювати вентилятори всередині охолоджувального пристрою, інженери вирішили розташувати їх в окремому вентиляторном модулі під фальшпідлогою.

Вентилятори нагнітають холодне повітря безпосередньо в припливну вентиляційну камеру під фальшпідлогою. Це дозволяє домогтися зниження перепаду тиску повітря в результаті роботи пристрою, останнє означає, що лопаті вентиляторів можуть обертатися повільніше, в результаті чого пристрої будуть споживати менше електроенергії.

Для того щоб система була масштабованої фахівці Schneider Electric передбачили можливість покупки вентиляторних модулів окремо від охолоджуючого пристрою. Таким чином, під фальшпідлогою може бути встановлена довільна кількість модулів при зведенні або модернізації дата-центру, але активувати ці модулі можна частково – по мірі розширення обчислювальної інфраструктури і виникнення потреби в додаткових системах охолодження для розширення холодопродуктивності.

Додаткове підвищення ефективності

Якщо оператори ЦОД захочуть домогтися ще більшої ефективності, вони можуть додати опціональний високоефективний фільтр для припливної вентиляційної камери, який коштує близько $ 5000. За словами Кейпса, це пристрій, по суті, являє собою фільтруючу коробку, яка встановлюється у верхній частині блоку HDCV і використовує механізм мінімізації перепаду тиску (low-pressure-drop) для значного підвищення ефективності системи охолодження ЦОД.

Коробка заввишки 20 дюймів знижує енергоспоживання вентилятора приблизно на 500 Вт при встановленні замість стандартного фільтра MERV 8. Знову ж таки, низький перепад тиску означає можливість досягнення низької швидкості обертання лопатей вентилятора, що має першорядне значення при оптимізації системи охолодження дата-центру з прицілом на мінімізацію споживання електроенергії.

Дисковий (плоский) змійовик для максимального охолодження

Ще однією функціональною особливістю, яка робить нові системи охолодження дата-центру та інші продукти Schneider Electric з лінійки Uniflair LE гранично енергоефективними, є сучасна конструкція охолоджуючого змійовика.

Замість традиційного А - або V-образного змійовика інженери Schneider Electric використовують дисковий (плоский) змійовик, який виглядає саме так, як називається. Як пояснив Кейпс, дискова форма гарантує велику плоску площу поверхні охолодження, а також дозволяє досягти подальшого зниження перепаду тиску.

Schneider Electric наносить на змійовики покриття Blue Fin в якості стандартної опції, в той час конкуренти компанії пропонують подібне покриття в якості додаткової опції, за яку доведеться доплачувати. За словами Кейпса, дане хімічне покриття допомагає запобігти корозії і уникнути інших негативних наслідків тривалої експлуатації змійовиків, пов'язаних з конденсацією.

Подвійні джерела живлення і малопотужний ДБЖ для контролера

На додаток до безлічі функцій, покликаних підвищити рівень енергоефективності систем периферійного охолодження HDCV 4500 і HDCV 5000, нові пристрої поставляються в комплекті з кількома механізмами забезпечення відмовостійкості.

Одним з таких механізмів є подвійне джерело живлення з вимикачем для перекладу на інший ланцюг без розриву живлення (перемикач без становища «0″). Компанія Schneider Electric додавала цей механізм в якості опціонального в свої продукти з лінійки Uniflair LE ось вже більше року, але тепер він став включатися в базову комплектацію пристроїв. Кейпс сказав, що подібна технологія є обов'язковою до застосування в дата-центрах, побудованих з метою сертифікації на відповідність вимогам стандартів Uptime Institute з присвоєнням категорії Tier III або Tier IV.

Інший механізм забезпечення відмовостійкості являє собою джерело безперебійного живлення (ДБЖ) на базі масиву конденсаторів, який покликан забезпечувати резервне електропостачання контролера системи охолодження. Цей механізм здатний прискорити процес приведення системи охолодження назад в робочий стан у разі відключення подачі електроенергії. Пристрій є опціональним і коштує близько $ 350.

Як зазначив Кейпс системи периферійного охолодження подібні HDCV 4500 і HDCV 5000 від конкуруючих з Schneider Electric вендорів зазвичай не комплектуються резервними ДБЖ, тому, коли в контурі електроживлення відбувається збій, вони відключаються і не діють протягом якогось періоду часу, який потрібен оператору ЦОД для активації резервних дизельних електрогенераторів (ДГУ). Конденсатори дозволяють уникнути відключення системи і здатні підтримувати її в активному стані до включення ДГУ.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10