Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Grundfos працює над розробкою технологій віртуальної і доповненої реальності для застосування на ринку насосного обладнання.

(23.12.2016)

Уявіть, що у Вас є можливість відремонтувати складне обладнання у режимі реального часу, отримуючи інструкції про те, який саме болт підтягнути і як це зробити. При цьому спостерігати за процесом і прогресом у режимі реального часу. Звучить заманливо, чи не так?

Grundfos

Скоро Ви зможете зробити це. Віртуальна реальність прокладає свій шлях у промислову сферу. Передові технології дозволяють додати декілька шарів даних, видимих через спеціальні окуляри.

«Технології розвиваються з великою швидкістю, тому в майбутньому можливості застосування програм безсумнівно значно розширяться, а прямо зараз можна використовувати доповнену і віртуальну реальність, наприклад, для обслуговування або навчання, а також інших складних завдань, які вимагають спеціальних знань», - пояснює Ульріх Хедегорд Бронсон (Ulrich Hedegaard Brorson), керівник відділу досліджень і розробок Grundfos. Він очолює відділ цифрових розробок та інновацій AME, який вивчає новітні цифрові і 3D-технології, та тенденції їх поширення. Він і його колеги Ханс Йорген Кляйн (Hans Jorgen Klein) і Серен Стін Нільсен (Soren Steen Nielsen) разом з іншими співробітниками Grundfos зайняті вивченням можливостей доповненої і віртуальної реальності та їх застосуванням.

Використання технологій

Ці технології також можна використовувати для навчання, наприклад, «навчання у колег», оскільки це робить експертні знання доступними для всіх у будь-який час доби.

«Для дій, що потребують відображення, віртуальна реальність підходить краще, ніж доповнена. Тому ми вивчаємо обидві технології. Їх слід сприймати як інструменти, кожен з яких можна вибрати у залежності від природи завдання і бажаного результату», - пояснює Серен Стін Нільсен.

Використання технології для навчання надає кілька переваг. Крім доступності технологія допомагає забезпечити стандартизований процес навчання, що виключає поширення «шкідливих звичок».

«Технологію можна використовувати для взаємодії між відділами, наприклад, у розробці нового виробу дані з відділів проектування і виробництва можна швидко об'єднати і отримати точну відповідь на питання, чи легко буде виробляти будь-який елемент», - зазначає Серен Стін Нільсен.

Він додає, що технологію доповненої реальності також можна використовувати, щоб перевірити можливість регулювання виробничої системи у передбачуваному середовищі. «Ви можете «створити» повнорозмірну виробничу лінію за допомогою шару даних, розмістити її на об'єкті за допомогою технології доповненої реальності і переконатися, що фізичні параметри збігаються із запланованими».

Найважливіше партнерство

В Данії Grundfos є одним з піонерів вивчення доповненої і віртуальної реальності, тому для кращого розуміння технологій важливо зосередитися на першочергових питаннях і реальний досвід.

«Ми стежимо за індустрією відеоігор. Вона далеко просунулася у використанні технологій, і ми можемо скористатися цими знаннями. Але крім цього, ми працюємо з університетами та іншими навчальними закладами», - говорить Ханс Йорген Кляйн.

«Дуже важливо, що ми готові вчитися у інших. Як всередині, так і поза нашої організації. Тому ми завжди з ентузіазмом обговорюємо питання з нашими колегами, які працюють з технологіями, щоб разом створювати кращі умови для їх використання у світі Grundfos».

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера компанії Grundfos.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10