Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Новий преміум-кондиціонер Mitsubishi Electric MSZ-LN

(11.10.2016)

Компанія Mitsubishi Electric, технологічний лідер кліматичної індустрії, представила новинку на ринку побутового кондиціонування - новий дизайнерський кондиціонер преміум-класу MSZ-LN. Із розрізнених джерел у світовій пресі ми спробували скласти найбільш повну картину «Який він - новий топовий кондиціонер від Mitsubishi Electric?».

Отже почнемо. Новий кондиціонер Mitsubishi Electric MSZ-LN представляє із себе адаптацію до Європейського ринку моделі MSZ-FL, бум продажу якої зараз спостерігається в Японії (2-е місце за статистикою продажу за травень-серпень 2016 року серед усіх представлених побутових кондиціонерів на Японському ринку і 1-е місце серед моделей преміум-класу з відривом за обсягами продажу на 42% від найближчого конкурента, при цьому продаж нового кондиціонера Mitsubishi Electric стартувала в Японії у середині червня).

Кондиціонер Mitsubishi Electric MSZ-LN

Мал. 1. Кондиціонер Mitsubishi Electric MSZ-LN в інтер'єрі.
Для збільшення натисніть на малюнок.

Давайте подивимося, що спонукало японців, які звикли до технологічних новинок, масово купувати новий преміум-кондиціонер від Mitsubishi Electric.

Good Design Award 2016 рокуПочнемо з дизайну. Найкращою рекомендацією буде отримання кондиціонером MSZ-LN гран-прі Good Design Award 2016 року, найпрестижнішої в Європі премії у галузі побутових приладів. Тепер по суті. Японський виробник залишився вірний традиції останніх років виконувати дизайн в лаконічному «кутастому» стилі. Справа в тому, що якість лиття пластикового корпусу компанією Mitsubishi Electric набагато перевершує конкурентів і лише їй під силу виконати такий дизайн абсолютно плоских поверхонь без огріхів. Виконуючи корпус кондиціонера у такому «кутастому» стилі, виробник як би підкреслює своє технологічне лідерство. А тепер про несподіване. Кондиціонер буде представлений на ринку Європи не тільки у чисто білому кольорі, але ще у трьох кольорових рішеннях: рубіново-червоний, чорний онікс і перламутровий білий. У компанії вирішили вивести на Європейський ринок найбільш популярні в Азії кольорові рішення. Маркетологів Mitsubishi Electric на такий крок сподвинули останні дослідження переваг європейського споживача, які кажуть, що європейський споживач втомився від оформлення побутових приладів у білий колір, і був би не проти привнести хоча б трохи кольору в інтер'єр квартир і будинків за допомогою побутових приладів.

Чотири кольорових рішень Mitsubishi Electric MSZ-LN

Мал. 2. Чотири кольорових рішень Mitsubishi Electric MSZ-LN.
Для збільшення натисніть на малюнку.

Ще одне дизайнерське рішення - датчик 3D I-see, який ховається в корпус кондиціонера у вимкненому стані.

Датчик 3D I-see Mitsubishi Electric

Мал. 3. Датчик 3D I-see Mitsubishi Electric.
Для збільшення натисніть на малюнку.

Тепер перейдемо до технічної частини. І почнемо, звичайно, з родзинки всіх без винятку преміум-кондиціонерів Mitsubishi Electric - технології I-see. Кондиціонер Mitsubishi Electric MSZ-LN отримав датчик 3-D I-see, дуже схожий на той, який компанія використовувала в кондиціонері MSZ-ZX (продавався виключно в Японії, див. статтю «Новий шедевр від компанії Mitsubishi Electric»). Анонсовано, що кондиціонер Mitsubishi Electric MSZ-LN може одночасно контролювати знаходження кількох людей в кімнаті, має кілька розумних режимів, а також вміє визначати, що людина робить на даний момент (спить, сидить, займається активною діяльністю), а також здатний визначати ступінь утеплення людини. Це дуже нагадує режими роботи датчика моделі MSZ-ZX. Більш детальну описову частину логіки роботи датчика 3-D I-see ми будемо мати, напевно, вже ближче до початку продажу нових кондиціонерів у нас в країні.

3D I-see sensor

Мал. 4. Робота інтелектуальної системи «3D I-see sensor» на екрані комп'ютера.

Тепер про серце будь-якого кондиціонера - компресор на новітньому холодоагенті R32. Кондиціонер Mitsubishi Electric MSZ-LN буде представлений з двома типами зовнішніх блоків (MUZ-LN VG-E1 для стандартної версії і MUZ-LN VGHZ-E1 для версії Hyper Heating). Зовнішні блоки Hyper Heating будуть відрізнятися від стандартних: режимом опалення до -25ºC, підігрівом дренажу піддону, відсутністю падіння продуктивності до -15ºC, малим часом режиму відтавання і режимом чергового опалення +10ºC, який можливо включати від тижневого таймеру).

Про найголовніше, з чого по суті справи і слід було починати, про енергоефективність. Кондиціонер Mitsubishi Electric MSZ-LN буде у наступному році самим енергоефективним кондиціонером, який був коли-небудь представлений на Європейському кліматичному ринку. SEER кондиціонера дорівнює 10,3. На цьому можна було б поставити жирну крапку, але коротко пробіжимося ще з кількох деталей:

  • наявність WiFi-управління вже в стандарті, без покупки додаткових опцій;
  • 4 незалежні шторки розподілу повітря;
  • наявність нічного режиму роботи, при якому шум зовнішнього блоку знижується на 3 дБ(А);
  • роз'єм CN104 для роботи від зовнішнього сигналу (наприклад, «карта гостя»);
  • спеціальне покриття внутрішнього блоку, яке запобігає осіданню пилу;
  • з'явилася модель «6 кВт»;
  • відображення спожитої електроенергії через Wi-Fi;
  • з червня 2017 року з'явиться можливість підключення до зовнішніх блоків мульти-спліт систем MXZ.

Не будемо казати про рівень шуму (традиційно кондиціонери Mitsubishi Electric найтихіші у галузі) та рівень цін (традиційно кондиціонери Mitsubishi Electric не можуть похвалитися низьким рівнем цін). Наостанок розповімо про найголовнішу для нас несподіванку, як для професіоналів. Вихід на Європейський ринок нової моделі відбудеться менш ніж через рік після її виходу на ринок Японії (все що ми писали раніше про технічні характеристики нас зовсім не здивувало, адже мова йде про топові моделі Mitsubishi Electric). І найприємніше, що продаж в Україні стартує одночасно з Європою у квітні 2017 року. Так що колектив компанії «Планета Клімату» набирається терпіння і чекає офіційного прес-релізу і, звичайно ж, перших зразків нового шедевра від Mitsubishi Electric.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера і сервісного центру Mitsubishi Electric.

 

Правила використання матеріалів сайту

     

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10