Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



AHRI відмовляється від кольорового маркування контейнерів для холодоагентів

(07.07.2016)

AHRIІнститут холодильної техніці, кондиціонування повітря і опалення (Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute; AHRI) опублікував оновлені правила кольорового маркування контейнерів для холодоагентів AHRI Guideline N, Assignment of Refrigerant Container Colors. Після доопрацювання документа фахівцями AHRI з його тексту були вилучені приписи про використання різних кольорів при маркуванні. Тепер всі контейнери повинні забарвлюватися в один і той же сіро-зелений колір (RAL 7044). Відзначається, що задля забезпечення відповідності приписам AHRI виробники і продавці контейнерів повинні забезпечити кольорову однорідність подібної продукції не пізніше 2020 року.

Попередня версія документа AHRI Guideline N, Assignment of Refrigerant Container Colors передбачала можливість використання фарб різного кольору при фарбуванні контейнерів в якості додаткового засобу ідентифікації холодоагентів. Тим не менш, зі збільшенням кількості схвалених до використання холодоагентів експерти все частіше почали озвучувати заклопотаність з приводу потенційних помилок при ідентифікації кольорових контейнерів. Фахівці AHRI навіть провели тематичне дослідження і з'ясували, що більш ніж у половини респондентів різноманіття кольорів викликало плутанину. Ця плутанина, ймовірно, посилювалася б при попаданні на ринок нових холодоагентів.

Некоректна ідентифікація холодоагентів може призвести до серйозних проблем у галузі безпеки, так як холодоагенти мають різний робочий тиск, а в деяких випадках – і вогненебезпечні властивості. Це також може призвести до пошкодження обладнання. Як наслідок, було прийнято рішення про оновлення керівництва AHRI з тим, щоб гарантувати правильне та безпечне використання холодоагентів, що ідентифіковані за допомогою звичайного продуктового маркування та етикеток.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10