Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Побутові кондиціонери на R32 готуються штурмувати ринок Євросоюзу

(16.06.2016)

R32Незважаючи на економічні та політичні проблеми, такі, наприклад, як валютно-боргова криза, попит на побутові системи кондиціонування на ринку Євросоюзу помітно пожвавився. На цю тенденцію звернули увагу учасники виставки Mostra Convegno Expocomfort (MCE), що проходила у березні 2016 року в Мілані.

Першими серед європейських країн зростання попиту відчули на собі Італія та Іспанія. За даними Митної служби КНР, обсяг китайського експорту побутових кондиціонерів в ці країни у січні - лютому 2016 року зріс порівняно з аналогічним періодом минулого року на 180 та 160% відповідно. До цього протягом трьох років і в Іспанії, і в Італії продаж побутового кліматичного обладнання тільки падав.

Причина скорочення європейського ринку побутових кондиціонерів полягала не тільки в економічних труднощах, але і в несприятливих погодних умовах. Можна сказати, що холодне літо 2014 року буквально заморозило європейський ринок. Однак спека, що встановилася на півдні Європи у липні 2015 року, підстьобнула азіатських, зокрема японських, виробників кліматичної техніки, для яких Європа залишається головним імпортером продукції.

За оцінкою JARN, у 2015 році загальний обсяг продажів побутових кондиціонерів в країнах ЄС зріс на 25%. Для Іспанії, Італії і Франції показники росту склали 30, 25 і 20% відповідно. Активні продажі помітно зменшили кількість обладнання на складах, що залишалися з попереднього року, створивши умови для зростання ринку у 2016 році.

1 січня 2015 року в Європейському Союзі набрав чинності Регламент з фторвмісних газів, який істотно обмежив використання холодоагентів з високим потенціалом глобального потепління (ПГП). Згідно з цим документом, перевагу на ринку отримують виробники, що пропонують більш безпечну для навколишнього середовища продукцію. Цим пояснюється значний інтерес європейців до холодоагенту R32 як до альтернативи речовин і сумішей, що використовується зараз.

R32 має менший, ніж у R410A, потенціал глобального потепління, крім того, він забезпечує більш високу енергетичну ефективність. У 2014 році Daikin представила в Європі побутові кондиціонери на R32. У вересні 2015 компанія відкрила вільний доступ до своїх патентів, які мають відношення до застосування R32 в якості холодоагенту. Цей крок був покликаний стимулювати розробку кондиціонерів на R32 іншими провідними виробниками. До останнього часу єдиним побутовим кондиціонером на R32, що постачала компания Daikin в Європу, залишалася флагманська серія спліт-систем Ururu-Sarara, однак з січня 2016 року асортимент значно розширений, і зараз частка спліт і мульти-спліт систем Daikin на R32 становить майже 70% всієї нової продукції компанії, котра була представлена на MCE.

Інші виробники також привезли на виставку обладнання на новому холодоагенті.

Раніше Mitsubishi Electric, яка зараз випускає самі високоефективні у світі кондиціонери на R32, планувала представити їх на ринку Великобританії у 2017 році, проте тепер продажі можуть розпочатися на рік раніше. У вересні 2015 року компанія Panasonic вийшла з продукцією R32 на ринок Північної Європи, і у березні 2016 року почала експансію в інші регіони. Toshiba, яка раніше не заявляла про свій намір продавати кондиціонери на R32 в Європі, вловила тенденцію і привезла на MCE побутові спліт-системи Mirai, що працюють на новому холодоагенті. Планує використовувати R32 у флагманських продуктах, що призначених для європейського ринку, і компанія Fujitsu General.

Китайські компанії також включилися у гонку. Раніше про намір почати у 2016 році постачання в Європу мульти-спліт систем з R32 оголосила Haier. На MCE компанія представила модель серії Super Match, що використовує новий холодоагент. Midea вже виробляє кондиціонери на R32 для Європи (в основному йдеться про OEM-продукцію). Hisense і Aux йдуть по стопах Midea, в той час як Gree демонструє свої кондиціонери, що використовують R32, на всіх провідних кліматичних виставках. Компанія вже приступила до постачання такої продукції в Австралію.

А от корейські компанії поки не поспішають представляти на ринку побутові системи кондиціонування на R32.

Немає ніяких сумнівів, що завдяки активній кампанії просування, що проведена основними виробниками систем кондиціонування, з одного боку, і посилення європейських екологічних норм — з іншого, частка кондиціонерів на R32 на європейському ринку буде тільки зростати.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10