Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Розробники стандарту ASHRAE 90,4 відмовилися від PUE

(18.03.2016)

ASHRAEФахівці Американського товариства інженерів з опалення, холодильної техніки і кондиціонування повітря (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers; ASHRAE) відмовилися від використання коефіцієнта PUE для оцінки ефективності інфраструктури дата-центру у відповідь на критику з боку деяких незалежних експертів після публікації в лютому 2015 року першого проекту документа ASHRAE 90,4.

Метою творців цього документа, який у даний час активно доопрацьовується, є встановлення критеріїв оцінки енергоефективності спеціально для дата-центрів. Спочатку передбачалося, що коефіцієнт PUE стане основним показником енергетичної ефективності дата-центру в рамках стандарту ASHRAE 90,4. Адже коефіцієнт PUE, який розроблен і просунут консорціумом The Green Grid, є метрикою, що найбільш широко використовується.

Але критики даного проекту стверджували, що використання PUE в стандарті ASHRAE зашкодило б бізнесу колокейшн-провайдерів, чиї дата-центри часто експлуатуються при частковому навантаженні. Це цілком справедливо, оскільки дана метрика передбачає порівняння енергоспоживання IT-обладнання з повним енергоспоживанням ЦОД. Високий рівень повного енергоспоживання при низькому енергоспоживанні IT-обладнання робить ЦОД неефективним (якщо виходити з PUE). Вивчивши коментарі, побажання та пропозиції всіх зацікавлених країн, фахівці ASHRAE прийшли до висновку про необхідність пошуку заміни PUE.

У доопрацьованій версії документа, яка побачила світ у серпні 2015 році, коефіцієнт PUE був зроблений одним з альтернативних варіантів оцінки ефективності інфраструктури ЦОД. До нього додалися два нових показника ефективності: компонент механічного навантаження (Mechanical Load Component; MLC) і компонент електричних втрат (Electrical Loss Component; ELC).

Але критикам цього здалося мало і під їх тиском розробники стандарту в черговий раз допрацювали документ, повністю відмовившись від PUE на користь MLC і ELC. Оновлена версія проекту стандарта була опублікована для ознайомлювальних цілей у січні 2016 року. Суть альтернативного методу полягає в тому, щоб дати операторам дата-центру більше гнучкості. Якщо механічна система не задовольняє необхідним вимогам по рівню MLC, але електрична система дуже ефективна і компенсує неефективність механічної системи, оператори ЦОД можуть використовувати комбінований показник, щоб забезпечити відповідність стандарту.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10