Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



ASHRAE виключає PUE з чернетки стандарту енергоефективності дата-центрів

(09.03.2016)

ASHRAE виключає PUE з чернетки стандарту енергоефективності дата-центрівІндустрія дата-центрів диктує, ASHRAE прислухається. ASHRAE більше не підтримує використання параметра енергоефективності PUE (Power Usage Efficiency) для визначення стандартів ефективності дата-центрів у новому документі, який на даний час знаходиться в розробці.

У минулому році ASHRAE було розкритиковано деякими відомими компаніями індустрії після того, як організація випустила першу чернетку стандарту 90.4, метою якої було встановлення стандартів енергоефективності спеціально для дата-центрів. Аргумент полягав у тому, що великі автономні дата-центри вимагають особливого підходу і не можуть розглядатися разом з іншими типами будівель, оскільки вони на даний час підпорядковуються стандарту 90.1.

Стандарт 90.4 створюється для спільного використання з 90.1 і посилається на безліч визначень з більш старшого стандарту, призначеного для всіх типів будівель, за винятком малоповерхових житлових будинків.

ASHRAE не забезпечує дотримання своїх будівельних стандартів, але, тим не менш, місцеві будівельні інспекції США широко використовують їх у будівельному нагляду і видачі дозволів.

PUE виключений з стандарту

Найбільш спірною частиною першої чернетки 90.4, що випущена для розгляду та коментарів у лютому 2015 року, була її залежність від PUE або параметра енергоефективності, як одиниці вимірювання енергоефективності дата-центрів.

Розроблена і поширена компанією The Green Grid, ця одиниця виміру стала широко застосовуватися в галузі, а також їй часто зловживали, але критики даного проекту стверджували, що використання PUE в стандарті ASHRAE шкодило діяльності провайдерів колокейшен, чиї центри більшу частину часу працюють при частковому навантаженні.

Простіше кажучи, ця одиниця виміру порівнює потужність, споживану ІТ-обладнанням, з загальною потужністю, що підводиться до об'єкта. Чим менше потужності, що споживається ІТ-обладнанням, тим менш ефективною є інфраструктура. І навпаки, чим більше потужності споживає ІТ-обладнання, тим вище параметр PUE. Якщо успіх вашого бізнесу значною мірою залежить від наявності доступної потужності для більшої кількості серверів, то невикористана потужність теоретично має негативний вплив на ваш PUE.

У другій чернетці 90.4, що випущена у серпні минулого року, позбулися PUE, запровадивши замість нього два нових показника ефективності: компонент механічного навантаження і компонент енерговитрат — але PUE залишили, як один з альтернативних варіантів відповідності.

В останньої чернетці, що випущена для розгляду у січні цього року, остаточно позбулися PUE, прибравши його з розділу альтернативної відповідності, який поєднує в собі MLC (компонент механічного навантаження) і PLC.

У якості прикладу, ось як розраховується MLC (існують виробничий MLC та річний MLC):

MLC = потужність охолодження (кВ) + потужність насоса (кВ) + потужність вентилятора тепловідведення (кВ) + потужність вентилятора блоку підготовки повітря (кВ).

Більш детальна інформація про MLC і PLC є в самій чернетці, з якою варто ознайомитись і залишити коментарі як можна швидше, якщо ваша робота хоч трохи пов'язана з проектуванням та експлуатацією дата-центрів.

Суть методу альтернативної відповідності полягає у тому, щоб надати операторам дата-центрів більше гнучкості. Якщо механічна система не задовольняє необхідним вимогам MLC, а електрична система настільки ефективна, що компенсує неефективність механічної системи, то вони можуть використовувати комбінований показник, щоб відповідати стандарту.

Оновлення вимог до охолодження

Ще одна скарга полягала у тому, що первісна чернетка могла бути витлумачена таким чином, щоб змусити операторів модернізувати існуючі системи охолодження.

Новий стандарт повинен застосовуватися тільки до нових дата-центрів або до розширень дата-центрів. Однак, якщо розширення дата-центру отримує деякий або весь обсяг холодного повітря з ранньої системи охолодження, слід поліпшувати систему охолодження? Це не було пояснено в першої чернетці, але нинішня чернетка вказує, що старі механічні системи подачі повітря, що охолоджують нову частину дата-центру, оновлювати не потрібно.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10