Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Вентиляція спортивних залів - Швидкі поради проектувальникам

(01.03.2016)

У таблиці нижче наведені розміри найбільш поширених типів спортивних залів. Окремі майданчики або корти в багатоцільових об'єктах розділяються за допомогою штор або розсувних перегородок, і тому, з точки зору вентиляції, їх слід розглядати окремо. Це означає, що розміри майданчиків, для яких треба забезпечити розподіл повітря, як правило, складають 15 х 27 м або 22 х 22 м.

Таблиця 1. Типи залів.

Тип залу
Ш х Д х В
Кількість індивідуальних
майданчиків
Моно зал
15 х 27 х 5,5 м
1 х (15х27) м
Подвійний зал
22 х 44 х 7,0 м
2 х (22х22) м
Потрійний зал
27 х 45 х 7,0 м
3 х (15х27) м


Кількість повітря, яка повинна забезпечуватися, залежить від мети, з якою використовуються ці зали. Тобто, чи використовується зал виключно у якості навчального центру для обмеженого числа спортсменів, або тут проводяться спортивні заходи з глядачами, або на заходах очікується велика кількість глядачів у випадку багатофункціонального залу. Потрібно 60 м3/год свіжого повітря на спортсмена і 20 м3/год свіжого повітря на глядача. Позаяк число людей, що використовують такий зал, кардинально змінюється у різні дні та у різний час доби, то має сенс розглянути питання про встановлення системи вентиляції, яка може адаптуватися до вимог експлуатації, що змінюються у дуже широкому діапазоні.

Аналіз прикладу

Спортивний зал в Goldbach (Німеччина), являє собою типовий зал подвійного призначення з вузькою глядацькою зоною. Опорна конструкція складається з дерев'яних балок, що робить встановлення повітроводів неможливим. Тому оператори обрали децентралізовану систему вентиляції, яка складається з окремих агрегатів для кожного майданчику. Кожен агрегат з рекуперацією енергії та продуктивністю 5500 м3 повітря на годину. Вони також використовуються для опалення залу. Інтегровані повітророзподільники Hoval Air-Injector - отвори для випуску повітря з високою індукцією є надзвичайно ефективним рішенням. В зоні, де перебувають спортсмени та глядачі, вони забезпечують інтенсивний, але без протягів розподіл повітря, який автоматично забезпечує рівномірний розподіл температури. І з виміряним температурним розшаруванням лише 0,15 K/м, вони економлять енергію e результаті малої різниці температур між підлогою та стелею.

Hoval

Мал. 1. Спортивний зал вентилюється та опалюється децентралізованими агрегатами.

Оскільки зал є об'єктом багатоцільового призначення, який використовується і для «тихих» подій, вентиляційні агрегати Hoval оснащені глушниками припливного та витяжного повітря. А використання двошвидкісних вентиляторів дозволяє системі бути пристосованою до різної кількості людей. Функція двох швидкостей також може бути використана для зменшення рівня шуму, коли це потрібно.

Hoval RoofVent

Мал. 2. Hoval RoofVent - дахові вентиляційні агрегати для подачі свіжого повітря і видалення відпрацьованого повітря.

Hoval

Мал. 3. Пристрої додатково споряджені припливними та витяжними глушниками.

Обладнання контролюється і регулюється за допомогою системи управління, яка спеціально розроблена для задоволення вимог децентралізованих систем. Вона дозволяє мати різні робочі режими в різних областях залу, що призначені для різних подій в залі у різний час. Наприклад, можна постачати на один майданчик свіже повітря, а інший підтримувати за більш низької температури, якщо він не використовується. Ще однією важливою особливістю системи управління є автоматичне регулювання вентиляційних отворів у залежності від різниці між припливною температурою і температурою повітря в приміщенні.

Загальні результати є переконливими. Люди, які використовують зал, насолоджуються комфортним мікрокліматом приміщення, в той час як оператори оцінили переваги енергоефективної системи, що не потребує особливого обслуговування.

Висновки

Досвід роботи з іншими спортивними залами показав, що повітророзподільник Hoval Air-Injector забезпечує відмінну вентиляцію і розподіл температури навіть для майданчика розміром 15 х 27 м. Сопла далекої дії не так успішно зарекомендували себе в тестах, тому що цей метод розподілу повітря не може забезпечити такий рівномірний розподіл температури.

Переваги, що пропонує децентралізована система, роблять її ідеальною для використання в спортивних та багатофункціональних залах. Той факт, що не потрібні повітроводи, мала вага і компактний дизайн цих агрегатів, призводить до важливого зменшення ваги - до 70% у порівнянні з центральним кондиціонером, і це дозволяє використовувати полегшену опорну конструкцію залу. Зокрема, мала вага і компактний дизайн означає, що систему легко інтегрувати в конструкцію даху під час реконструкції вже існуючих залів. Також немає необхідності в додатковому приміщенні для обладнання.

Вентиляційні та опалювальні агрегати постачаються готовими до підключення, у повністю зібраному вигляді і виконаним попереднім електромонтажем, що знижує витрати і час, який необхідний для проектування. Те ж саме відноситься і до їх монтажу, який також швидкий та легкий.

Коротше кажучи, висока гнучкість децентралізованих систем робить їх ідеальним вибором для спортивних та багатофункціональних залів, що змінюють потреби у широких діапазонах - і все це за конкурентоспроможною ціною.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера Hoval.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10