Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Новинки 2016 року від Daikin

(28.02.2016)

Деякий час назад компанія Daikin ініціювала перехід на прогресивний холодоагент R32 з низьким потенціалом глобального потепління. У 2016 році компанія представила ще кілька моделей і вперше мульти-систему на R32. Побутовий настінний блок FTXJ-M/RXJ-M (класи 20/25/35/50) виконаний в ексклюзивному корпусі Emura, дизайн якого відзначен численними міжнародними нагородами. Новий кондиціонер володіє вражаючим показником сезонної енергоефективності SEER — до 8,73.

Внутрішній блок Daikin FTXJ-M

Мал. 1. Внутрішній блок Daikin FTXJ-M.

Панель внутрішнього блоку FTXJ-M може бути білою або сріблястою. За функціональним можливостям новинка аналогічна моделі FTXG-L на R410A. Серед найбільш важливих функцій кондиціонера — інтенсивне очищення повітря за допомогою фотокаталітичного фільтра з оксидом титану і додаткового фільтра з іонами срібла, двозонний датчик Intelligent Eye, а також низький рівень звукового тиску — всього 19 дБА.

Дизайнерський кондиціонер FTXJ-M за технологічними показниками близький до флагмана Daikin   побутового настінного кондиціонера FTXZ-N/RXZ-N (класи 25/35/50) Ururu Sarara. Але неперевершеними особливостями Ururu Sarara залишається вбудована система подачі з вулиці в приміщення очищеного і зволоженого повітря. Крім того, внутрішній блок оснащений фільтром з джерелом стримерного розряду, що знищує алергени, бактерії і запахи. Кондиціонер володіє унікальною функцією автоматичного очищення фільтра внутрішнього блоку.

Внутрішній блок Daikin FTXZ-N

Мал. 2. Внутрішній блок Daikin FTXZ-N.

Ще одна цікава новинка — настінний блок FTXM-M/RXM-M (R32, 2–7 кВт). Він багато в чому аналогічний престижному кондиціонеру класу «преміум-комфорт» FTXS-K, але відрізняється дизайном внутрішнього блоку. Ефективність системи фільтрації, що складається з стримерного і фотокаталітичного фільтрів, порівнянна з кращими очисниками повітря.

Внутрішній блок Daikin FTXM-M

Мал. 3. Внутрішній блок Daikin FTXM-M.

Холодоагент R32A застосований не тільки в спліт-системах. На ньому працює нова мульти-система із зовнішнім блоком MXM-M, що розрахована на підключення від 2 до 5 внутрішніх блоків. Серед сумісних не тільки блоки настінного типу (продуктивністю від 1,5 до 7,0 кВт), але й нові блоки канального типу FDXM-F (продуктивністю від 2,5 до 6,0 кВт), які розроблені спеціально для мульти-системи на холодоагенті R32.

Зовнішній блок мульти-спліт систем Daikin MXM-M

Мал. 4. Зовнішній блок мульти-спліт систем Daikin MXM-M.

Внутрішній канальний блок Daikin FDXM-F

Мал. 5. Внутрішній канальний блок Daikin FDXM-F.

З кондиціонерів Daikin середньої цінової категорії самою популярною моделлю стала настінна система FTXB-C/RXB-C. Ця модель, що працює на холодоагенті R410A і представлена пристроями продуктивністю від 2,0 до 6,0 кВт, збирається у Європі. Окрім привабливої ціни ринковому успіху моделі сприяє клас енергоефективності «А+» (показник SEER не нижче 5,93), елегантний дизайн, а також широкий набір функцій.

Внутрішній блок Daikin FTXB-C

Мал. 6. Внутрішній блок Daikin FTXB-C.

У 2016 році лінійка центральних систем VRV четвертого покоління поповнилася унікальною інноваційною системою Daikin VRV IV-i, де i — скорочення від слова invisible, «невидимий». Головна конструктивна особливість системи — розміщення компресора і конденсатора в окремих корпусах. Завдяки малому рівню шуму 47 дБ(А), компактним розмірам і невеликій вазі можливе встановлення блоків безпосередньо всередині будівлі.

Компресорний блок Daikin RKXYQ5T

Мал. 7. Компресорний блок Daikin RKXYQ5T.

Компресорний блок RKXYQ5T легко і непомітно розміщується в будь-якому підсобному приміщенні. Невисокий — всього 400 міліметрів — конденсаторний блок RDXYQ5T конструктивно подібний канальному кондиціонеру, найбільш доцільно монтувати його за підшивною стелею. До блоку приєднуються повідропроводи, через які проводиться забір зовнішнього повітря і видалення повітря з приміщення. В системі використано безліч запатентованих технологій, у тому числі унікальний теплообмінник V-подібної форми.

Абсолютно невидима система буде затребувана у районах історичної і щільної міської забудови. У заміському будинку вона дозволить зберегти вільний простір. Максимальна відстань між конденсаторним і компресорним блоками досягає 30 метрів при перепаді висот до 10 метрів. Продуктивність представленої системи становить 14 кВт. У другій половині 2016 року очікується початок продажів системи потужністю 22,4 кВт.

Ще однією передовою розробкою Daikin в лінійці 2016 року стали ще дві серії системи: Mini VRV IV S (rmxs-e-T) і Mini VRV IV S Compact (RXYSCQ-T) з самими компактними на сьогоднішній день зовнішніми блоками. Вперше в корпусі Mini представлені моделі номінальною потужністю 8, 10 і 12 HP (холодопродуктивність — 22,4–33,5 кВт). Площа встановлення блоків на 40–60% менше, ніж у блоків RXYQ-T VRV IV (тепловий насос) традиційної форми. Фронтальний викид повітря дозволяє розміщувати агрегати під козирком будівлі або невисоким навісом.

Daikin rmxs-e-T

Мал. 8. Daikin rmxs-e-T.

Daikin RXYSCQ-T

Мал. 9. Daikin RXYSCQ-T.

Інше значуще нововведення — блоки VRV IV S Compact 4 і 5 л. с. (11,2 і 14 кВт) з одним вентилятором. Невелика висота — всього 82 сантиметри та зменшена на 30% вага порівняно з попередниками VRV III-S дають більше варіантів для монтажу.

До зовнішніх блоків VRV IV-S приєднуються до 26 внутрішніх блоків. За допомогою адаптерів BPMKS можна підключати дизайнерські блоки, блоки побутової серії та серії Sky Air. Рівень звукового тиску RXYSQ8T становить 55 дБА, тобто він вдвічі тихіше, ніж рівний йому по продуктивності RXYQ8T.

Нові блоки системи RWEYQ-T8 з водяним охолодженням конденсатора і рекуперацією тепла тепер поєднуються з BS-блоками (розподільниками холодоагенту в системах з рекуперацією) покоління 2015 року. Крім того, RWEYQ-T8 модернізовані напередодні розширення лінійки базових модулів до продуктивності 12 к.с.

Daikin RWEYQ-T8

Мал. 10. Daikin RWEYQ-T8.

Модернізація насоса внутрішніх блоків ГВП, низькотемпературного HXY-A8 і високотемпературного HXHD125A8 дозволила підвищити їх енергоефективність. А нові вентиляційні установки з рекуперацією тепла VAM-FC можуть похвалитися найнижчою на ринку питомою продуктивністю вентилятора SFP. Ефективність рекуперації підвищена при цьому на 5–7%.

Блок ГВП Daikin HXHD125A8

Мал. 11. Блок ГВП Daikin HXHD125A8.

Також у 2016 році в лінійку Sky Air додані колонні кондиціонери Daikin FVQ-C (7–14 кВт, на R410A). У системах ATW підігріву води з'явилася модель EKHHP, що призначена виключно для гарячого водопостачання.

Колонний кондиціонер Daikin FVQ-C

Мал. 12. Колонний кондиціонер Daikin FVQ-C.

Оновлена лінійка чилерів. Серед новинок 2016 року — обладнання з повітряним і водяним охолодженням конденсатора, з виносним конденсатором. Всі вони працюють на холодоагенті R410A.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера Daikin.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10