Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Mitsubishi Electric розробила високопродуктивну базу даних показань датчиків

(17.02.2016)

Mitsubishi Electric Corporation оголосила про завершення розробки високопродуктивної бази даних для швидкого збереження, пошуку і агрегування масивів інформації, що зібрані з датчиків. Як очікується, подібна технологія буде широко затребувана епохою «Інтернету речей» (IoT). Дана база дозволяє оперативно використовувати отриману від різних датчиків інформацію, наприклад, для технічного обслуговування доріг, залізничних шляхів та іншої інфраструктури, моніторингу виробництв і управління споживанням енергії у промислових будівлях і житлових будинках. База може обробляти до 100 трильйонів елементів даних, що еквівалентно відомостями, що отримані від лазерних 3D-датчиків на дорогах протяжністю 200 000 кілометрів від 100 000 датчиків, які контролюють виробничі процеси протягом 3 років з виконанням вимірювань кожні 100 мілісекунд.

У порівнянні з традиційними реляційними базами даних, нова високопродуктивна база Mitsubishi Electric зменшує як необхідне місце для зберігання відомостей в 10–1000 разів, так і час завантаження, пошуку та агрегування інформації. Це стало можливим завдяки оптимізації:

  • стиснення даних для зменшення вхідного/вихідного трафіку шляхом вибору відповідної моделі з більш ніж 700 комбінацій;
  • розміщення стислих даних – їх більш раціональна організація в блоках зберігання зменшує час введення/виводу;
  • блоків обробки інформації за рахунок використання кеш-пам'яті там, де це можливо, для збільшення обсягів паралельної обробки.

Продуктивність стандартних систем можливо підвищити за рахунок модернізації обладнання, наприклад, при паралельній або розподіленій обробці на безлічі серверів, а також завдяки використанню великої оперативної або флеш-пам'яті. Проте для всіх цих методів потрібно дороге обладнання. Примітно, що швидка обробка інформації в високопродуктивної базі Mitsubishi Electric досягається за допомогою одного сервера з одним або двома ЦПУ і оперативною пам'яттю 4 Гб.

База даних Mitsubishi Electric

При тривалому використанні обсяг інформації в базі даних, як правило, зростає. До початку роботи на повну силу, на початковому етапі, деякі системи тестуються на невеликому обсязі даних для підтвердження їх працездатності. Високопродуктивна база Mitsubishi Electric дає можливість поступово нарощувати потужність серверів по мірі збільшення масиву інформації. Обсяг зберігання і ефективність підвищуються, не вимагаючи переміщення даних або зміни.

Нижче представлений розрахунок за 100 трильйонів тривимірних елементів даних вимірювань:

 
Місце
зберігання
Час
завантаження
Час
пошуку/
накопичення
  Нова база показань датчиків
15 терабайт
8,8 хвилин
2 секунди
  Бази даних, що експлуатуються
  сьогодні (реляційні)
950 терабайт
430 хвилин
1700 секунд


Патенти: на технологію, про яку повідомляється в даному прес-релізі, заявлено 16 патентів в Японії і 11 патентів в 5 інших країнах.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера і сервісного центру Mitsubishi Electric.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10