Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



З 2025 року в чилерах заборонять використовувати R134a

(05.02.2016)

чиллерУ відповідності з новими потребами промисловості, холодоагенти HFC - R134a, R410A і R407C можуть заборонити для використання в чилерах в США до 2025 року.

Американська група захисту навколишнього середовища і природних ресурсів (NRDC) спільно з Інститутом кондиціювання повітря, систем опалення та холодопостачання (AHRI) домовилися про терміни відмови від використання таких холодоагентів в нових чилерах всіх типів і габаритів.

Угода між NRDC і AHRI була оприлюднена на початку лютого в Агентстві по захисту навколишнього середовища (EPA), яке в свою чергу повинно підготувати нормативні документи у відповідності з Законом про чисте повітря (SNAP), враховуючи можливі альтернативи і строки використання HFC холодоагентів. EPA вже пропонували першу редакцію SNAP у липні 2015 року. Друга редакція очікується наприкінці цього року. Вона буде стосуватися більшої категорії обладнання, серед якого - чилери.

В NRDC кажуть, що в минулому вони вже зверталися до EPA з проханням завершити процес поетапної відмови від використання холодоагентів R134a, R410A і R407C в чилерах до 2023 року, але виробники висунули свої вимоги, попросивши відкласти цей процес до 2030 року для деяких типів обладнання.

Дана угода прискорить перехід виробників на HFO холодоагенти з низьким потенціалом глобального потепління (GWP). До таких холодоагентів належать R1234ze і R1233zd. Провідні світові виробники холодильних машин – Aermec, Gree, Carrier, Climaveneta, Airedale, Systemair і RCGroup вже заявили про чилері з R1234e. Схожу заяву зробили Trane і Mitsubishi Heavy Industries. Серед їх обладнання є таке, де використовується холодоагент R1233zd.

Американська група захисту навколишнього середовища і природних ресурсів також стверджує: угода гарантує, що EPA заборонить всі три високоефективні холодоагенти в холодильних установках. Чилери мають різні варіації габаритів, холодоагенти і технології, проте галузь вже готова змінити дизайн навіть самого складного холодильного обладнання протягом наступних восьми років.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10