Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Система охолодження батарей в ЦОД - є чи ні необхідність її використання?

(01.02.2016)

З одного боку, використання шаф з системою охолодження батарей звучить логічно, з іншого - є дуже практичні причини, чому майже ніхто не реалізує їх у ЦОДах. Центри обробки даних, які використовують клапанні регульовані свинцево-кислотні батареї можуть розміщувати герметичні батареї в батарейних кабінетах з системою охолодження при температурі 22-25°C замість того, щоб охолоджувати весь дата-центр до відповідної температури. Швидше за все, такий вибір не буде економічним. У разі використання свинцево-кислотних батарей, вони повинні перебувати за межами основного приміщення ЦОД згідно з існуючою можливістю витоку кислоти та вибуху водню. Отже, автономне охолодження потрібно за замовчуванням.

Система охолодження батарей в ЦОД

Ідеальною температурою для батарей вважається температура 25°С. Згідно стандартам температури і вологості для центрів обробки даних Американської організації ASHRAE, рекомендована максимальна температура приміщення для комп'ютерного обладнання - 27°С. Фактично, точне підтримання такої температури по всій висоті шаф в кожному ряду дата-центру представляється неможливим навіть при наявності відмінної системи холодних коридорів.

Більшість проектувальників ЦОД «закладають» температуру 24°C, залишаючи таким чином зазор на випадок будь-яких температурних змін. Така охолоджуюча конструкція дозволяє батарейному кабінету охолоджуватися самостійно. При цьому, перевищення максимального температурного діапазону 27°C, згідно специфікації «Рекомендації по температурі в ЦОД   додаткові класи ЦОД і керівництво по їх використанню (2011)», які підготовлені технічним комітетом 9.9 ASHRAE, не спричинить за собою пошкодження обладнання серверної. Ця точка температури була обрана в якості верхньої межі теплового навантаження, так як понад даного діапазону більшість серверних вентиляторів значно збільшують швидкість, використовуючи більше енергії в порівнянні з економією при максимальному температурному рівні експлуатації. При безперервній експлуатації стійки у високо-температурному режимі не рекомендується окреме охолодження батарей.

Але є два винятки.

Перше - використання холодних коридорів при роботі обладнання з верхнею температурною межою в 27°C, яка встановлена ASHRAE.

У більшості випадків сучасне комп'ютерне обладнання працює в умовах з різницею температур між припливним і викидним повітрям не менше 11°C. Це означає, що інша частина приміщення знаходиться на рівні або вище температури гарячих повітряних потоків - 38°C. Крім негативного впливу на акумуляторні батареї, така температура є вищою критично допустимої для роботи більшості джерел безперебійного живлення, що може спричинити за собою перехід ДБЖ в режим теплового захисту. У даній ситуації, для системи безперебійного живлення і батарей настійно рекомендується окреме приміщення з власною системою охолодження.

Другим винятком може бути короткочасне відключення живлення або несправність в системі охолодження, в наслідок чого температура в ЦОД може піднятися вище допустимої температури за рекомендаціями ASHRAE.

Скорочення терміну служби акумулятора в цьому випадку, ймовірно, є другорядним питанням. Якщо першорядне значення має надійність ДБЖ, то правильним рішенням є забезпечення часу безвідмовної роботи у відповідності зі стандартами дата-центрів рівня Tier IV, в яких батареї ДБЖ разом з системами охолодження ЦОД дублюються аналогічним обладнанням згідно зі схемою резервування обладнання 2N.

Вбудований модуль охолодження батарей допоможе Вам зберегти більше енергії, але економія буде незначною. Тому, якщо Ваш ЦОД перевищує значення температурної межі, яка рекомендована ASHRAE, сумнівно, що система автономного охолодження батарей зможе заощадити достатньо енергії, щоб компенсувати витрати на такий спеціальний блок охолодження.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10