Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



По стопах Daikin: Panasonic має намір випустити кондиціонери на холодоагенті R32 в Європі

(25.01.2016)

PanasonicКомпанія Panasonic налаштована наслідувати приклад Daikin і вивести на Європейський ринок системи кондиціонування, що працюють на холодоагенті R32 зі зниженим Потенціалом Глобального Потепління GWP.

Виробник представив свою серію HZ, що заправлена R32, на ринку Північної Європи у вересні 2015 року, і твердо має намір зараз випустити нові моделі на холодоагенті R32 на решті частини Європейського континенту протягом найближчих місяців. На думку видання Cooling Post, це може відбутися вже у квітні в Великобританії.

Крім презентацій нової продукції, Panasonic планує провести поглиблену програму навчання та інформаційну кампанію з холодоагентом R32 з метою сприяння дистриб'юторам і монтажним організаціям у повному освоєнні нової технології.

Коментуючи «помірну займистість» нового холодоагенту, Marc Diaz, регіональний менеджер компанії Panasonic в Великобританії та Ірландії зокрема сказав: «Холодоагент R32 використовується вже багато років, складаючи 50% від вживаних на даний час холодоагентів R410A. R32 є не тільки більш ефективної та екологічно нешкідливою альтернативою холодоагенту R410A, але і не менш безпечною у використанні. Існують побоювання на предмет часткової займистості холодоагенту R32, однак цей газ надзвичайно важко запалити. А в тих рідкісних випадках початку займання, R32 горить повільніше швидкості ходьби – 6.7 см/сек, на відміну від швидкості горіння пропану (46 см/сек), знижуючи таким чином ймовірність якого-небудь збитку».

Наполягаючи на відсутності ризику від R32 в «нормальних щоденних умовах», Diaz додав: «Не існує ймовірності загоряння, що викликане іскрою всередині обладнання або в електромагнітному вимикачі на силовий панелі».

«Лише при надзвичайно специфічних обставин може статися загоряння, тобто енергія запалювання повинна бути додана при концентрації газу R32 між 13.3% і 29.3%. Подібна концентрація знаходить своє реальне втілення при виникненні кисневої нестачі (18% кисневої концентрації або нижче) – оточення, в якому люди працювати не можуть».

Як повідомлялося раніше, холодоагент R32, як і всі гідрофторвуглеводи, розщеплюється на три компоненти: діоксид вуглеводу, монооксид вуглеводу і фторид водню, який перетворюється у фтороводородную кислоту, що є токсичною речовиною, при контакті з водою. «Важливо не забувати: ці умови відповідають всім широко використовуваним гідрофторвуглеводним холодоагентам», - підкреслює Marc Diaz. «Справді, цей процес наочно демонструє, наскільки важливо фахівцям холодильної галузі постійно і неухильно дотримуватися практику безпечного виробництва».

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера Panasonic.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10