Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Майбутнє дата-центрів: відмовостійкість, інтернет речей та зменшення розміру

(26.11.2015)

Дата-центри посилено прагнуть оптимізувати невживані ресурси, найближчим часом ми побачимо прагнення операторів ЦОД у бік моделей загального сервісу розподілених хмарних ресурсів. П'ять основних тенденцій, які будуть формувати ландшафт ринку ЦОД в наступному році. Організації, чиї дата-центри знаходяться в «комі» - не використовуються для обчислювальних послуг протягом як мінімум шести місяців, або дата-центри, які мають вільні площі, зможуть продати зайві потужності на ринку протягом еволюції від базової моделі SaaS до гібридних середовищ.

Майбутнє дата-центрів

Недавнє дослідження Stanford показало, що до 30% фізичних серверів за фактом не діє.

Компанія Emerson Network Power прогнозує перехід до більш ефективного використання цих ресурсів у всьому світі. Організації більше не обмежуються ефективністю, на перший план виходять питання стійкості і соціальної відповідальності, і, на думку компанії, цей тренд не обмежиться лише технологічними рішеннями на майданчиках.

Схоже дослідження перспектив дата-центрів до 2025 року свідчить, що в цілому дата-центри стануть менше, ніж сучасні, при цьому більше половини респондентів (58%) очікують, що розмір майданчиків скоротиться вдвічі, а один з десяти стверджує, що площа корпоративного ЦОДа до 2025 року зменшиться в десять разів.

Що стосується систем холодопостачання дата-центру, знову відзначається тенденція руху до підвищення градуса. Кріс Моллой, заслужений інженер IBM, вважає, що потреби у відведенні тепла від обладнання ЦОДа будуть знижуватися, оскільки або виділення тепла зменшиться, або сервери зможуть працювати при значно більш високих температурах, або і те, і інше. «По мірі того, як надійність IT-обладнання підвищується, ми побачимо, що дата-центри, слідуючи рекомендаціям ASHRAE A3/A4, почнуть працювати з температурами в холодному коридорі понад 37°С, тим самим скорочуючи потребу в охолодженні», - каже він. Для таких провайдерів все більшу значимість будуть набувати методи природного охолодження, наприклад, як на майданчику Node Pole в Швеції.

Інтернет речей, на думку Emerson Network Power, також займе свою нішу в тенденціях 2016 року. Деякі з цих прогнозів можна назвати такими, що самі реалізуються. Інтернет речей змусить провайдерів дата-центрів переходити на спільну мову — в даний час мільйони пристроїв використовує різні протоколи, включаючи IPMI, SNMP, і Mod Bus. Альтернатива, що запропонована Emerson Network Power – Redfish, і це один з її проектів разом з Intel, Dell і HP. Ще один подібний прогноз дається з приводу «локальних» ЦОДів, великих дата-центрів, котрі підтримуються місцевими майданчиками у цілях зниження затримок для мереж інтернету речей.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10