Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



GREE розвиває напрямок відцентрових чилерів на магнітних підшипниках

(10.10.2015)

Чилер GreeРинок відцентрових чилерів на магнітній подушці швидко розвивається і скоро стане найбільшим у світі. В серпні 2015 року журнал JARN взяв інтерв'ю у містера Хуаня, віце-президента GREE, який відповідальний за даний напрямок. Представляємо вашій увазі це інтерв'ю.

JARN (J): Розкажіть, будь ласка, про передумови розробки компресорів на магнітних підшипниках.

Mr. Huang (H): На ринку водяних чилерів домінують чотири американських. Щоб змінити цю ситуацію, нам потрібно використовувати найбільш просунуті технології, які перевершать технології, що використовуються цими компаніями. Так ми вважаємо.

Енергозбереження – ключова технологія кондиціонування повітря і першорядне питання в сучасному світі. Компресор на магнітній подушці досягає високої ефективності без масляного насоса, сепаратора масла або системи повернення масла. З тих пір, як швидкість обертання зменшеною крильчатки досягає 30000-40000 обертів на хвилину, магнітні підшипники, що не мають механічного тертя, стають ідеальним вибором.

J: Яка холодопродуктивність розроблених вами продуктів?

H: Ми розробили компресори з холодопродуктивністю від 80 до 100 тонн охолодження кілька років тому (1 тонна охолодження = 12 000 BTU – Прим. перекладача). Ротаційні швидкості таких компресорів перевищують 30000 обертів на хвилину. На даний час наш найбільший компресор має холодопродуктивність 1000 тонн охолодження. При використанні тандемною системи з двома компресорами холодопродуктивність може зрости до 2000 тонн.

J: Як довго ви розробляли ці компресори?

H: Чотири роки. Цей компресор – 100% власна розробка GREE, що включає конструкцію корпусу, підшипників, контролю підшипників, сенсорів зміщення, і, звичайно, виробництво.

J: Наведіть, будь ласка, приклади викликів і труднощів, з якими ви стикалися за ці чотири роки.

H: Їх було дуже багато. Ми почали розробляти продукти цього типу з нуля. Першим викликом було підвісити закріплені підшипники. Коли ми впоралися з цим, ми зіткнулися з великою кількістю проблем – наприклад, з шумом і нестабільністю під час роботи підшипників. Щоб вирішити проблеми вібрації і тертя, ми постійно переглядали конструкцію компресора і покращували теплообмін, роботу при перевантаженні і скачках.

J: Тепер цих проблем немає?

H: Немає. Відцентровий агрегат потужністю 1000 тонн прекрасно працює і має COP 7.19 і IPLV 12.06. Це фактичні виміряні значення. Наші продукти відповідають стандартам інституту AHRI.

J: Які захисні механізми є у цього чилера на випадок відключення електроенергії?

H: У чилера є двигун і величезний конденсатор. У разі відключення електроенергії двигун стане генератором і дасть енергію підшипникам, щоб вони працювали на швидкості, яка плавно знижується до повної зупинки.

J: Коли GREE почне просувати відцентровий чилер на магнітних підшипниках?

H: Ми вже представили цей продукт ринку. До того ж, ми замінили гвинтовий чилер в нашому власному офісі на відцентровий чилер на магнітних підшипниках, і система працювала все літо, показавши значне енергозбереження. Випробування, що проведені експертами з Університету Цінхуа, також показали хороші результати.

Зараз відвантаження наших DC-інверторних відцентрових чилерів перевищують відвантаження традиційних відцентрових чілерів.

J: На чому ви маєте намір сфокусуватися, на DC-інверторних відцентрових чилерах або на відцентрових чилерах з магнітними підшипниками?

H: На обох. Трендом стануть DC-інверторні відцентрові чилери з магнітними підшипниками, які будуть і енергоефективними, і економічними.

J: На вашу думку, який бренд має найбільшу частку на ринку відцентрових чилерів з магнітними підшипниками?

H: У цьому сегменті поки не так багато продуктів, і розмір ринку поки ще дуже обмежений. Продукт GREE дуже конкурентний по ціні.

J: Ви вважаєте, зростання сегменту відцентрових чилерів з магнітними підшипниками вплине на продаж гвинтових чілерів?

H: Це можливо. Оскільки в області підвищення енергоефективності гвинтових чілерів так і не відбулося значного прориву, використання відцентрових чилерів з магнітними підшипниками стане гарною заміною на ринку кондиціонування. Хоча гвинтові компресори залишається краще для низькотемпературних середовищ.

J: З-за високої вхідної ціни досить важко для споживача перейти на продукти з магнітними підшипниками, як вам здається?

H: Взагалі-то, вхідна ціна не так вже висока. Вартість продуктів з магнітними технологіями нижче, ніж у традиційних продуктів. Підшипники і датчики розроблені GREE і коштують близько 320 USD. Датчик зміщення може коштувати десятки тисяч юанів, а ми створили датчики вартістю всього кілька сотень юанів.

J: GREE розробив нову технологію з меншою вартістю?

H: Наприклад, датчик зміщення визначає позицію підшипника при роботі. Одному підшипнику потрібно чотири датчика. А всього цих датчиків дев'ять.

J: Все-таки порівняно з традиційним відцентровим чилером новий чилер дешевше?

H: Зараз він дешевше, ніж DC-інверторний відцентровий чилер.

J: Який холодоагент використовується в новому відцентровому чиллеру з магнітними підшипниками?

H: Зараз ми використовуємо R134a. Але ми тестуємо і інші холодоагенти.

J: Чилер Gree, що використовує сонячну енергію, який ви показували на China Refrigeration Expo в 2014 році, привернув увагу людей. Будь ласка, розкажіть про розвиток цього продукту.

H: Завдяки поліпшенню технології, вартість виробництва і ціна сонячних фотоелектричних продуктів знизилася більш ніж на 50% за минулі роки. Ці технології розвиваються завдяки підтримці держави, такою як просування децентралізованих энергоцентров в Китаї, що використовують енергію вітру і сонця.

Так як сонячна енергія – нестабільний джерело енергії, захист чилера під час флуктуацій енергії – критично важливий момент. Ми поєднуємо фотоелектричний модуль зі стабільною енергією з мережі. Коли фотоелектричний модуль не виробляє достатньо електрики, додається енергії з мережі. Якщо сонячної енергії достатньо, додаткова електрика повертається в мережу.

J: Які корективи потрібно внести у відцентровий чилер?

H: Необхідно змінити систему контролю. Так як сонячна енергія весь час змінюється, відповідь системи перетворення енергії повинна бути дуже швидкою. Мережева енергія потрібна негайно, як тільки сонячної енергії виявляється недостатньо. І обладнання, і програмне забезпечення потрібно покращувати. А сам відцентровий чилер зміниться мало.

J: Можна і інверторний, і традиційний відцентровий чиллери з'єднувати з фотоелектричним модулем?

H: Немає сенсу використовувати сонячну енергію в традиційному відцентровому чилері. Фотоелектрична система використовується тільки для відцентрових DC-інверторних чилерів. У середньому, економія енергії становить 7-8% порівняно з традиційним відцентровим чилером. Суттєвою економія стає тільки на великих системах, що працюють довгий час.

J: Для роботи відцентрового чилера потрібно величезна кількість енергії. Чи означає це, що потрібно багато фотоелектричних панелей?

H: Не зовсім. Одна фотоелектрична панель може виробляти десятки Ватт енергії, і коефіцієнт перетворення енергії зростає. Ми встановили таку систему на нашому заводі в Джухае. Фотоелектрична панель встановлена на покрівлі.

J: Ви випустили цей продукт на ринок?

H: Так, ми вже почали постачати цей продукт покупцям. Це досить зрілий продукт. На фабриці GREE він експлуатується вже два роки.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», ексклюзивного партнера Gree по системам «чилер-фенкойл».

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10