Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Rittal обіцяє знизити енергоспоживання системи охолодження ЦОД

(30.09.2015)

Rittal

Американський постачальник систем охолодження серверів та іншої продукції для дата-центрів Rittal готує до виходу на ринок цілий ряд енергоефективних продуктів на базі власних розробок та винаходів, які можуть суттєво скоротити споживання електроенергії системою охолодження ЦОД.

Компанія представила новий вентилятор з контрольованою швидкістю обертання крильчатки, передові повітряні фільтри і технологію нанесення керамічного нано-покриття товщиною 5 мкм на поверхню конденсора (радіатор кондиціонера). Все це в сукупності допоможе операторам ЦОД з числа клієнтів Rittal істотно скоротити цифри на рахунках за електроенергію, а також мінімізувати споживання води.

Керамічне нано-покриття заслуговує особливої уваги. Завдяки йому вдасться підвищити ефективність роботи кондиціонерів в складних умовах навколишнього середовища. Ключовою особливістю створюваних з допомогою даної технології конденсорів є той факт, що вони практично не втрачають ефективності, покриваючись брудом. Крім того, вони не потребують очищення з використанням розчинників та інших агресивних хімікатів, а також вимагають мінімального технічного обслуговування. В результаті досягаються більш високий коефіцієнт ефективності використання енергії і зниження витрат на обслуговування.

Всі ці інноваційні рішення повинні лягти в основу кондиціонерів класу NEMA Type 3R з нової лінійки вендора, в число достоїнств яких крім низького енергоспоживання також буде входити і підвищений термін служби. Завдяки останньому оператори ЦОД зможуть мінімізувати не тільки експлуатаційні, але і капітальні витрати. Пристрої будуть характеризуватися широкими можливостями для віддаленого контролю і моніторингу.

Представники вендора також підкреслюють, що нові кондиціонери будуть володіти підвищеною надійністю. Сприяти цьому будуть серед іншого вбудований дисплей із зручним інтерфейсом і наочним відображенням інформації, а також реле тривожної сигналізації і широкі можливості для віддаленого моніторингу. Завдяки цим інструментам оператори ЦОД зможуть звести до мінімуму негативні наслідки температурних сплесків, що виникають з причини проблем у роботі системи охолодження (із-за дефектів вентилятора, обриву кабелю, несправності датчика і так далі).

Висока надійність всієї системи охолодження дата-центру і окремих її елементів дуже важлива, оскільки статистика говорить про те, що приблизно третина даунтаймов ЦОД припадають на частку проблем в системі охолодження серверів.

Згідно з даними консалтингової компанії EkkoSense, що спеціалізується на послугах у сфері аудиту ЦОД на предмет температурних аномалій і проблем з організацією повітряних потоків, причиною 29% відключень дата-центрів виступає перегрів серверів з-за проблем з охолодженням.

Експерти EkkoSense радять операторам ЦОД приділяти більше уваги періодичним аудитам підконтрольних об'єктів. Крім того, слід при необхідності без зайвих роздумів вкладати гроші в модернізацію систем кондиціонування повітря для машзалів CRAC (Computer Room Air Conditioning) та інших елементів інфраструктури охолодження ЦОД.

Дослідження показали, що через заміну вентиляторів змінного струму (AC вентилятор) на електронно-комутовані вентилятори (EC вентилятор) може бути досягнуто зниження енергоспоживання блоку CRAC на рівні близько 50 відсотків. Додаткова економія на рівні від 10 до 20 відсотків може бути досягнута за рахунок постійної оптимізації швидкості обертання крильчатки у відповідь на температурні флуктуації.

При цьому тривалість періоду окупності інвестицій в подібне оновлення становить менше двох років. Крім того, економія на споживанні електроенергії несе не тільки значну фінансову вигоду, але також може призвести до зниження викидів CO2. До того ж зниження навантаження на кондиціонери за рахунок підвищення ефективності обернеться подовженням періоду їх служби та зменшенням витрат на обслуговування.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10