Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



ASHRAE створить єдиний стандарт енергоефективності будівель

(09.09.2015)

ASHRAEАмериканська асоціація ASHRAE заявила про своє бажання створити новий стандарт, який об'єднає в собі різні підходи до оцінки енергоефективності будинків, які існують в усьому світі. У світі існує безліч методик оцінки будівель, проте в AHRAE наполягають на тому, що досі не створено документ, стандартизирующий ці методики, який надавав би користувачам достовірну інформацію про те, які чинники впливають на оцінку їх нерухомості.

Асоціація очікує, що пропонований стандарт (відкритий для публічних обговорень) в подальшому послужить своєрідним загальним стрижнем для існуючих систем оцінки енергоефективності. Стандарт 214P з визначення і опису енергетичних характеристик будівель позначить єдиний мінімум вимог до документації оцінки будівель, що випускається під будь-яким логотипом, і визначить необхідні складові систем оцінки.

Уейн Стопплмур, голова комітету Стандартів ASHRAE, вважає, що існує багато організацій, що використовують різні системи оцінки будівель, тому результати обстежень різняться.

Реакція урядових наглядових органів показала, що існує гостра необхідність у формуванні однакового підходу до оцінки, класифікації та публікації інформації про енергетичні параметри будівель. Стопплмур заявляє про готовність асоціації розробити комерційно незалежний, загальноприйнятий стандарт, який можна буде застосувати на національному та міжнародному рівні для підготовки законодавчої бази для вироблення політичного курсу та для здійснення нормативного регулювання. Очікується, що новий стандарт визначить системи оцінки, що відповідають чинному порядку публікації даних про енергетичні параметри будівель; одночасно з цим стандарт не повинен значно вплинути на існуючі системи оцінки.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10