Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



MHI презентує чилери з відцентровими компресорами наступного покоління

(08.09.2015)

Інженери японської багатопрофільної промислової групи Mitsubishi Heavy Industries Ltd. (MHI) розробили нову лінійку чилерів з відцентровими компресорами, яка називається ETI-Z Series. У машинах використовується новий холодоагент з низьким потенціалом глобального потепління (ПГП) під назвою HFO-1233zd(Е). Представники вендора відзначили, що різні моделі, які увійшли в нову лінійку, будуть поступово виводитися на ринок з вересня цього року. Також підкреслюється, що машини з лінійки ETI-Z Series являють собою перші малогабаритні чилери з відцентровими компресорами, що повністю оптимізовані під новий екологічний холодоагент.

Інженери MHI при роботі над ETI-Z Series прагнули поєднати високу продуктивність і компактні розміри. І результат повною мірою відповідає поставленої мети. Зокрема, пристрої мають потужність в діапазоні від 80 до 700 тонн охолодження (від 281.4 до 2 461.8 кіловата відповідно). Висока продуктивність досягається за рахунок зниження втрат енергії шляхом застосування поліпшених компресорів, відмови від використання підвищувального редуктора, а також зменшення кількості підшипників. Всі ці нововведення дозволяють вийти на номінальний коефіцієнт корисної дії (ККД) 6,7 в класі машин з холодопродуктивністю до 200 тонн охолодження (703.4 кіловата).

Mitsubishi Heavy Industries ETI-Z Series

У той же час підвищення компактності було реалізовано за рахунок застосування лопатей покращеної форми і оптимізації розташування трубопроводів. Надійність також була підвищена за рахунок спрощення конструкції і зменшення числа рухомих елементів.

Представники Mitsubishi Heavy Industries Ltd відзначають, що холодоагент HFO-1233zd(Е) має настільки низький показник ПГП, як і двоокис вуглецю (CO2). Тобто одиницю (1), оскільки цей газ і є базовим еталоном при розрахунку потенціалу глобального потепління. При цьому потенціал руйнування озонового шару (ПРОШ) холодоагенту HFO-1233zd(Е) дорівнює нулю (0). Завдяки мінімальним рівнями негативного впливу на екологію з точки зору викидів парникових газів і виснаження озонового шару на новий холодоагент не поширюється закон «Про управління викидами фреону», що діє в Японії і істотно скорочує вибір доступних у країні комерційно життєздатних холодоагентів.

Фірмова панель управління для чилерів Mitsubishi Heavy Industries Ltd з мікропроцесорним контролером обзавелася новим інтерфейсом, який дозволяє більш точно контролювати ключові параметри роботи машин. Крім того, інженери відновили сам контролер, встановивши центральний процесор (CPU) з збільшеною частотою, який здатний більш ефективно підтримувати роботу чилера в енергозберігаючому режимі. Конструктори також впровадили рідкокристалічний дисплей сенсорного типу, який підвищує зручність роботи з чилерами.

Забігаючи вперед, відзначимо, що інженери MHI планують продовжити розширення своєї лінійки чилерів з відцентровими компресорами на базі нового прогресивного екологічного холодоагенту. Вони готують до запуску в продаж моделі з холодопродуктивністю аж до 1500 тонн охолодження (5275.3 кіловата), включаючи моделі з фіксованою швидкістю.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10