Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Mitsubishi Electric укладає договір про придбання контрольного пакету акцій компанії DeLclima

(26.08.2015)

Mitsubishi ElectricMitsubishi Electric Corporation (далі Mitsubishi Electric) уклала договір з De’Longhi Industrial S.A. (далі De’Longhi Industrial) про придбання 74,97% акціонерного капіталу DeLclima S.p.A. (далі DeLclima), італійської компанії, яка займається постачанням обладнання для кондиціонування повітря. Після закриття угоди Mitsubishi Electric проведе обов'язковий тендер на придбання решти акцій DeLclima в обсязі приблизно 25,03% акціонерного капіталу, як цього вимагає італійське фінансове законодавство і правила CONSOB. Загальна очікувана вартість повного пакету акцій DeLclima становить близько 664 мільйонів євро (виходячи з ціни 4,44 євро за акцію).

Для здійснення операції з придбання Mitsubishi Electric 74,97% акціонерного капіталу DeLclima (далі «Угода») потрібен дозвіл антимонопольної служби і оформлення продажу DL Radiators S.r.l. — непрямій дочірній компанії DeLclima (далі DL Radiators). DL Radiators буде продана спорідненої компанії De’Longhi Industrial до завершення угоди. Крім того, за домовленістю сторін ціна за акцію в розмірі 4,44 євро буде додатково збільшена на суму, яка розраховується на подобової основі, починаючи з 30 червня 2015 р. і закінчуючи датою закриття угоди. Розрахункова сума збільшення ціни за акцію складає приблизно 0,07 євро за умови, що закриття угоди буде здійснено наприкінці листопада 2015 р.

Mitsubishi Electric оцінює вплив нового придбання на її фінансовий стан і при першій можливості зробить заяву, якщо виникне необхідність в уточненні фінансового прогнозу компанії або розкриття будь-якої іншої важливої інформації.

Причини поглинання

Mitsubishi Electric здійснює постачання систем опалення, вентиляції та кондиціонування повітря (ОВКВ) по всьому світу, обслуговуючи ринки Японії, Європи, Північної Америки, Китаю, Південно-Східної Азії, Індії та Австралії.

Другим за пріоритетністю у діяльності Mitsubishi Electric після японського є ринок Європи. По мірі розвитку європейського ринку систем кондиціонування повітря його учасники стикаються з необхідністю пропонувати продукти з високою доданою вартістю, наприклад, можливість економії електроенергії, а також забезпечувати відповідність екологічним вимогам (F-Gas регулювання1). У зв'язку з цим Mitsubishi Electric розвиває свою діяльність в регіоні, орієнтуючись, у першу чергу, на поставки кімнатних кондиціонерів, а також агрегатованих і комплексних установок кондиціонування повітря для будівель. Поглинання DeLclima означає повноцінне освоєння Mitsubishi Electric сектора холодильної техніки (чилери)2, що дозволить компанії розширити свій портфель проектів і стане важливою умовою, що гарантує постійне зростання і збільшення частки ринку компанії. Крім того, поглинання дозволить Mitsubishi Electric забезпечити ефективне виконання природоохоронних вимог (F-Gas регулювання), важливість яких у наступні роки буде тільки підвищуватися.

До числа дочірніх підприємств DeLclima відносяться Climaveneta S.p.A. і RC Group S.p.A., які володіють наступними перевагами:

Climaveneta S.p.A.:

  • Основна частка європейського ринку і солідна марка, що користується довірою клієнтів як знак якості в сфері холодильного обладнання;
  • Енергозберігаюча технологія з низьким рівнем шуму, чудовим інженерним виконанням і високою продуктивністю, а також з можливістю індивідуалізації продукції і її швидкої доставки;
  • Системні рішення, такі як дистанційний контроль роботи обладнання ОВКВ.

RC Group S.p.A.:

  • Експертний досвід у виробництві спеціалізованого обладнання для кондиціонування повітря, наприклад систем кондиціонування повітря для серверних приміщень, що є спеціалізацією RC Group S.p.A.

Передбачається, що на європейському ринку, що є важливим напрямком постачання систем ОВКВ Mitsubishi Electric, зберігатиметься високий попит на холодильне обладнання. Придбання DeLclima дозволить Mitsubishi Electric оптимізувати модельний ряд великих промислових пристроїв, особливо холодильних установок, і взяти участь у конкурентній боротьбі на ринках побутових і промислових систем ОВКВ. Mitsubishi Electric прагне підвищити свій рівень конкурентоспроможності і розширити кордони діяльності, оптимізуючи напрямок спеціалізованих рішень з використанням системних рішень DeLclima і реалізуючи можливості співробітництва, у тому числі, за рахунок посилення глобальної позиції компанії на базі існуючої мережі операцій DeLclima в різних країнах, включаючи Китай.

Mitsubishi Electric планує реалізувати нові можливості співпраці наступним чином:

  • Збільшення обсягу продажу за рахунок використання можливостей перехресних продажів для обох компаній;
  • Інтеграція систем управління компаній для посилення ресурсів по розробці нових рішень ОВКВ;
  • Підвищення цінності продукції DeLclima шляхом використання компонентів, виготовлених Mitsubishi Electric, включаючи інвертери, теплообмінники, вентилятори та компресори.

1 Європейські нормативи вимагають поступового зменшення викидів фреону, що є одним з різновидів парникових газів, до 2030 року.

2 Чилери підтримують температуру об'єкта, використовуючи теплообмінне середовище (наприклад, воду) в замкнутій системі, і в цілому класифікуються як централізовані системи кондиціонування повітря, в основному призначені для великих об'єктів, таких як будинки і заводи.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера і сервісного центру Mitsubishi Electric.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10