Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Чому зростає попит на теплообмінники з боку індустрії ЦОД?

(27.05.2015)

Global Industry Analysts Inc.Якщо вірити прогнозам аналітичної компанії Global Industry Analysts Inc., оборот світового ринку теплообмінників усіх типів (включаючи рішення для ЦОД) досягне значних $ 24,3 млрд. вже до 2020 року. Зростання ринку буде обумовлений появою і впровадженням значного числа інноваційних технологій, що сприяють підвищенню енергоефективності теплообмінників.

При цьому ключовими гравцями даного ринку, на думку експертів Global Industry Analysts Inc., у середньостроковій перспективі будуть серед іншого такі вендори: Alfa Laval AB, Tranter, Barriquand Technologies Thermiques, Xylem, GEA Heat Exchangers Group, Hamon Group, Harsco Industrial Air-X-Changers, Hisaka Works, Sondex, SmartHeat, SPX Corporation, Balcke-Dürr GmbH, SPX Cooling Technologies і Vahterus Oy.

Теплообмінники характеризуються досить широким діапазоном галузей застосування. Якщо розглядати індустрію ЦОД, вони використовуються серед іншого в системах опалення, вентиляції та кондиціонування повітря, а також в системах рекуперації тепла серверних ферм. Крім того, ці пристрої широко застосовуються в різних комерційних спорудах, на промислових підприємствах, виробничих об'єктах і електростанціях.

Підвищення попиту на подібну продукцію на світовому ринку зумовлена серед іншого швидкою індустріалізацією в країнах на кшталт Китаю, Індії і Бразилії. Ці країни з року в рік збільшують обсяг інвестицій в інфраструктуру. У той же час попит на цю продукцію на більш зрілих ринках теплообмінників буде рости з-за необхідності заміни і оновлення вже встановлених пристроїв на більш технологічно досконалі та енергоефективні аналоги. Такий підхід у кінцевому підсумку дозволяє знизити загальні витрати на експлуатацію, підвищити довговічність і ефективність теплообмінників при одночасному зниженні рівня передчасних відмов.

На думку аналітиків компанії Global Industry Analysts Inc., особливий інтерес представляє поява і поширення теплообмінників нового покоління, чия внутрішня поверхня поцяткована мікро-каналами. Це дозволяє збільшити загальну площу поверхні тепловідведення та підвищити ефективність теплообмінників. Технологія має величезний потенціал і повинна отримати широке поширення в системах охолодження ЦОД, а також найрізноманітніших галузях промисловості, починаючи від автомобілебудування, закінчуючи переробною промисловістю.

Необхідність мінімізації енергоспоживання і вуглецевого сліду ЦОД при одночасному зниженні експлуатаційних витрат, швидше за все, прискорить впровадження енергоефективних продуктів з розглянутої категорії. Згідно з прогнозом експертів, зростання уваги індустрії ЦОД на адресу підвищення енергоефективності інфраструктури і акцент на боротьбу із забрудненням навколишнього середовища будуть сприяти ширшому впровадженню систем рекуперації тепла, що генерується серверами. До складу таких систем рекуперації тепла входять серед іншого і ефективні енергозберігаючі теплообмінники.

У своєму звіті Аналітики також підкреслюють, що особливий інтерес для виробників теплообмінників представляє європейський ринок. Все обумовлено тим, що в даний час це самий ємний регіональний ринок у світі. Тим не менш, ринок Азіатсько-Тихоокеанського регіону протягом розглянутого періоду, за прогнозами, перетвориться в самий швидкорослий. Сукупний середньорічний темп зростання у складних відсотках (CAGR) протягом найближчих п'яти років там буде становити 8,9 відсотка. Зростання попиту на теплообмінники в регіоні буде обумовлений широким переліком економічних факторів на кшталт зростання рівня доходів, швидкої урбанізації, індустріалізації, виробничої та промислової галузей, зростання чисельності населення середнього класу, сприятливої демографічної динаміки, а також націленістю чиновників на стимулювання розвитку інфраструктури.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10