Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



ASHRAE розширить межі допустимих значень параметрів вологості

(15.04.2015)

ASHRAEДослідження ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating, and Air-Conditioning Engineers) показує, що дата-центри можуть знизити шкідливий вплив на навколишнє середовище шляхом зниження вимог до контролю вологості. Документи, які плануються до публікації у цьому році, будуть містити рекомендації по розширенню діапазону допустимих значень рівня вологості і температури.

Обчислювальне обладнання більш витривале, ніж можуть собі уявити більшість користувачів, тому ASHRAE (організація, що виробляє рекомендації для індустрії) вже проголосувала за зниження ЦОДами споживання енергії для охолодження. В цьому році ASHRAE планує виконати те ж саме з рекомендаціями з вологості, повідомив представник організації Дон Біті.

Воїни екології

«Підвищення температури в ЦОДах економить гроші. Дата-центри джгут електрику даремно, переохолоджуючи свої приміщення. При цьому підвищення рівня допустимих температур дозволить використовувати для охолодження зовнішнє повітря», - каже Біті, який є співзасновником технічного комітету ASHRAE TC 9.9, що випускає екологічні рекомендації для ЦОДів.

«Це чудова можливість використовувати особливості клімату для free cooling», - вважає Біті. «Чим більш висока Ваша гранично допустима температура, тим у більшій мірі Ви можете покладатися на переваги місцевого клімату».

Біті вважає, що цей крок ASHRAE дуже своєчасним, оскільки вендори обладнання та IT-менеджери не готові до підвищення температур, вони бачать у цьому ризики.

Тепер же ASHRAE публікує «білі сторінки» ще й про параметри вологості. Зокрема, вони пишуть, що оператори зволожують повітря для підтримки високого рівня відносної вологості, у той час як мінімально допустимий рівень - 8%.

«Ми завершили дослідження, яке показує, що ваш ЦОД може працювати при нижчій вологості, так що ми переписуємо відповідну частину стандарту», - каже Біті.

«Дослідження повинно заспокоїти індустрію, яка завжди боялася підвищеного ризику накопичення статичної електрики при низькій вологості», - далі пояснює він. «Ми провели тест з різним типом підлогових покриттів і матеріалів, і виявили, що між 8% і 25% різниця у рівні статичної електрики незначна».

Оскільки температура і вологість тісно пов'язані, нові умови можуть надати великий вплив на рівень енергоспоживання галузі. «Білі сторінки» опублікують влітку, а новий стандарт очікується до кінця року.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10