Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



EPA затвердило нові холодоагенти з низьким рівнем GWP

(16.03.2015)

Environmental Protection AgencyАгентство з охорони навколишнього середовища США (Environmental Protection Agency; EPA) оголосило про затвердження ряду нових холодоагентів з низьким потенціалом глобального потепління (Global Warming Potential; GWP), які покликані замінити собою озоноруйнівні речовини і гідрофторвуглеці з високим рівнем GWP. Тепер ці холодоагенти можуть офіційно використовуватися в холодильному обладнанні і кондиціонерах різних типів.

Збільшення числа доступних для використання «дружніх клімату» холодоагентів, на думку експертів, сприятиме серед іншого і підвищенню екологічності інфраструктури ЦОД.

Рівень GWP нових речовин варіюється від 3 до 675 одиниць. Вони покликані замінити собою старі сполуки з GWP на рівні від 1400 до 4000 одиниць. Відповідний список включає наступні речовини:

  • Етан (при дуже низьких температурах охолодження і немеханичном перенесенні тепла);
  • Ізобутан (за умови застосування в автономних холодильних системах для харчових продуктів і торгових автоматах);
  • Пропан (для побутових холодильників, морозильників або комбінованих холодильників і морозильників, а також для систем кондиціонування повітря, що встановлюються всередині приміщення);
  • Вуглеводнева суміш R-441A (для автономних комерційних холодильників і морозильників, торгових автоматів, а також кондиціонерів, що встановлюються всередині приміщення);
  • Діфторметан / HFC-32 (для кондиціонерів, що встановлюються всередині приміщення).

Експерти агентства відзначають, що ці альтернативні холодоагенти вже давно і досить активно використовуються в багатьох країнах Європи і Азії. В додаток до додавання цих альтернативних речовин у список рекомендованих до використання експерти EPA також поділилися з громадськістю результатами дослідження, які свідчать про те, що потрапляння таких речовин в атмосферу практично не представляє загрози для навколишнього середовища.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10