Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Новий стандарт на когенераційні установки

(03.03.2015)

ASHRAEАмериканське товариство інженерів з опалення, холодильної техніки і кондиціонування повітря (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers; ASHRAE), Американська рада по зеленому будівництву (USA Green Building Council; USGBC) та Товариство інженерів-світлотехніків США (Illuminating Engineering Society; IES) оголосили про оновлення документа під назвою ASHRAE / IES / USGBC 189.1 «Стандарт на проектування високоефективних зелених будівель».

Цей документ, як випливає з його назви, містить мінімальні вимоги до розміщення, проектування та будівництва високоефективних зелених (читай: екологічних) будівель, що необхідні для зменшення споживання енергії та ресурсів у процесі їх будівництва та експлуатації. Він активно застосовується по всьому світу, а також охоплює різноманітні об'єкти житлової і комерційної нерухомості, включаючи дата-центри.

Міжнародний добровільний стандарт на основі консенсусу серед іншого містить вимоги до використання локальних генеруючих потужностей на базі відновлюваних джерел енергії (сонячних батарей, вітрогенераторів і геотермальних електростанцій) для організації електропостачання того чи іншого будинку. Експерти збираються доповнити текст документа, включивши до нього вимоги до когенераційних установок на біомасі. У цьому контексті біомаса включає в себе органічні матеріали, такі як дерево і відходи рослинництва, які можуть бути спалені для генерації теплової енергії, а також для вироблення пари, що обертає електрогенеруючі турбіни.

Дана ініціатива обговорювалася на недавній конференції ASHRAE Winter Conference 2015. Експерти прийшли до консенсусу відносно того, що не слід обмежуватися простим додаванням терміну «біомаса» в оновлюваний стандарт. Вони заявили про намір розробити відповідну ухвалу, а також набір керівних принципів щодо використання біомаси для задоволення вимог щодо генеруючих потужностей на базі відновлюваних джерел енергії, що пред'являються при сертифікації того чи іншого будинку на відповідність стандарту ASHRAE / IES / USGBC 189.1.

Представники ASHRAE підкреслили, що текстом стандарту ASHRAE / IES / USGBC 189.1 в поточній редакції не передбачено ніяких обмежень щодо використання біомаси як джерела енергії для будівель. Однак подібні генеруючі потужності не можна заявляти в якості механізму зниження його вуглецевого сліду при проходженні сертифікації на відповідність згаданого вище стандарту.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10