Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Mitsubishi Electric розробляє інноваційну технологію очищення води

(02.02.2015)

Компанія Mitsubishi Electric оголосила про розробку інноваційної технології водоочистки, яка дозволить здійснювати якісну і в той же час низьковитратну переробку промислової і побутової стічної води. Даний спосіб ефективно видаляє стійкі органічні речовини за допомогою гідроксил-радикалів (ВІН), що утворюються при електричному розряді на поверхні фазового розділу газ-рідина. Компанія Mitsubishi Electric планує запустити серійне виробництво систем очищення, заснованих на цій технології, до березня 2019 р.

Водоочисна установка Mitsubishi Electric

Рис. Водоочисна установка з використанням електричного розряду на поверхні фазового розділу газ-рідина.

У реакторі установки використовується кілька похилих пластинчастих електродів, що знаходяться в кисневому середовищі, уздовж яких протікає струм стічної води. Імпульсний коронний розряд, що генерується на межі розділу газоподібного кисню та стічної води, утворює радикали (ВІН) — сильний окислювач з окислювальним потенціалом 2,85 еВ (тоді як, наприклад, у озону він становить 2,07 еВ). Завдяки високій хімічній активності радикалів (ВІН), стійкі речовини, такі як ПАР або діоксан, розкладаються на вуглекислий газ, молекули води та інші неорганічні з'єднання.

Ефективний процес утворення радикалів (ВІН) робить цей спосіб вдвічі ефективнішим, ніж інші сучасні технології окислення, що засновані, наприклад, на комбінованому застосуванні озону і ультрафіолетового випромінювання (O3/СФ). За рахунок утилізації газу нова система скорочує витрату газоподібного кисню на 90%. Модульна конструкція розрядних пристроїв забезпечує простоту використання установки і економічність порівняно з обладнанням, що працює за технологією O3/СФ.

Як очікується, зростання населення на планеті та підвищення рівня життя приведуть до збільшення глобальної потреби у воді, є, поряд з електрикою, однією з базових потреб суспільства. З огляду на це, необхідність в недорогих системах рециркуляції буде тільки рости. В західній частині Сполучених Штатів Америки, Сінгапурі та інших вододефіцитних регіонах вже ведеться спорудження систем з очищення промислових вод для вторинного використання.

Вода, що скидається виробничими об'єктами і забруднена стійкими органічними речовинами, перед повторним використанням повинна піддаватися особливо ретельному очищенню. При цьому звичайні методи, такі як хлорування або озонування, як правило, неефективні. Для видалення речовин, що використовуються в промисловості, були розроблені спеціальні технології — адсорбція активованим вугіллям або розкладання з використанням технології окислення O3/СФ. Однак ці методи дуже дорогі.

На відміну від способів, що уже застосовуються, пропонована технологія поєднує ефективність з невисокими витратами. Зараз корпорація Mitsubishi Electric працює над практичною реалізацією цієї методики в системах вторинного використання промислової і побутової стічної води. Як очікується, в першу чергу такі системи будуть призначені для спільнот, які особливо потребують ефективне та екологічно безпечне повторне використання води.

У даний час дана технологія розробляється за участю пана Ясуші Мінамітані (Yasushi Minamitani), доцента магістратури природних і технічних наук Університету Yamagata.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера і сервісного центру Mitsubishi Electric.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10