Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



ASHRAE оновлює свій стандарт на енергоменеджмент

(27.01.2015)

ASHRAEАмериканський національний інститут стандартів (American National Standards Institute; ANSI), Американське товариство інженерів з опалення, охолодження та кондиціювання повітря (American Society of Heating, Refrigerating & Air Conditioning Engineers; ASHRAE) та Товариство інженерів-світлотехніків США (Illuminating Engineering Society of North America; IES) підготували ряд нових додатків для добровільного стандарту на основі консенсусу, який стосується енергоменеджменту.

Мова йде про документ під назвою ANSI / ASHRAE / IES 90.1-2013 «Енергетичний стандарт для будівель за винятком малоповерхових житлових будинків», який серед іншого охоплює і енергоменеджмент центрів обробки даних. Всього було підготовлено 10 додатків. В даний час їх відкрите обговорення підходить до кінця. Фахівці ANSI, ASHRAE і IES збираються використовувати отримані рекомендації, побажання та пропозиції при доопрацюванні доповнень до документа для подальшого включення їх у текст оновленого стандарту і публікації цього документу.

Список доповнень, відкрите обговорення яких проходило у січні, виглядає наступним чином:

  • «W» – розширює перелік кліматичних зон.
  • «V» – переглядає вимоги до фенестрації (характер розподілу віконних прорізів / поверхонь скління по фасаду будівлі).
  • «Y» – додає новий підхід до спрощення системи освітлення будівлі.
  • «Z» – уточнює і змінює процедуру моделювання базової системи вентиляції і кондиціонування повітря, яка комплектується повітряними тепловими насосами і допоміжними електричними нагрівачами.
  • «AA» – роз'яснює виняток у таблиці розділу проектних моделей.
  • «AD» – переглядає вимоги до калориферів предпідігріву (змійовик попереднього підігріву) у рамках базової моделі будівлі, викладені в додатку «G».
  • «AE» – оновлює розділ, що відноситься до визначень, що використовуються при описі систем на базі моторів.
  • «AF» – відновлює специфікацію базових кондиціонерів, що використовуються як моделі при виміру характеристик підігрівачів басейнів на основі теплового насосу.
  • «AG» – вводить обмеження щодо використання механічних систем охолодження для вестибюлів.
  • «AH» – уточнює вимоги до освітлення.

Експерти відзначають, що з точки зору операторів ЦОД найбільш цікавим є додавання «W». Воно було розроблено у відповідь на оновлення стандарту ASHRAE 169-2013 «Кліматичні дані для стандартів на проектування будівель», який тепер містить оновлені дані по клімату, а також опис додаткової Кліматичної зони 0 (Climate Zone 0) з вологими (0A) і сухими (0B) субзонами. Додаток «W» додає опис цієї кліматичної зони у тексті стандарту ANSI / ASHRAE / IES 90.1-2013. Слід зазначити, що додавання Кліматичної зони 0 (параметри якої для Сполучених Штатах Америки не характерні) покликане сприяти інтенсифікації використання стандарту на міжнародному рівні. Все тому, що її параметри характерні для екваторіальних районів Південної Америки, Африки, Близького Сходу, Південної Азії та південної частини Тихого океану.

«Доповнення «W» зробить наш стандарт більш привабливим для будівельників і проектувальників по-за межами США. Все завдяки можливості використання карт і даних, які ніколи не були доступні. Раніше була доступна лише одна карта США. Тепер в документі буде присутня деталізована карта світу (здатність - 1 градус широти / довготи), що охоплює усі континенти і найбільші країни», - сказав голова технічного комітету 169 ASHRAE Дрю Кроулі.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10