Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Grundfos запропонувала очищати стічні води у Сінгапурі за допомогою шламу

(09.01.2015)

GrundfosСьогодні у Сінгапурі чиста вода є одним з дефіцитних ресурсів, і тому для достатнього водопостачання міста-держави потрібні інноваційні рішення. Компанія Grundfos отримала 1,2 млн. євро для впровадження абсолютно нової технології, що дозволяє очищати стічні води за допомогою шламу. Очищена вода допоможе знизити існуюче навантаження на водні ресурси у цьому регіоні.

На початку 2015 року Grundfos запускає у Сінгапурі проект по очищенню стічних вод за допомогою шламу, що утворюється з самої води. Проект здійснюється за підтримки Національного Фонду досліджень та інновацій (National Research Foundation’s Incentive), який виділив на розробку нової технології грант у розмірі 1,2 млн. євро. Безпосередньою реалізацією ідеї займається інноваційний центр Grundfos в Сінгапурі спільно з Наньянским науково-дослідним інститутом навколишнього середовища і водних ресурсів (NEWRI) Наньянського технологічного університету. Інноваційний центр відкрився в 2012 році і тісно співпрацює з міжнародними експертами у сфері водопостачання, які пропонують інноваційні відповіді на сучасні виклики, які існують у країнах Азії.

Професор Нг Вун Джерн (Ng Wun Jern), виконавчий директор NEWRI, вважає, що наукове співробітництво з такими провідними світовими компаніями, як Grundfos, дозволить дослідженням вийти за межі наявних знань і знайти рішення, які будуть мати величезне значення для галузі. Він передбачає, що у подальшому правильне використання шламу стане одним з основних вимог промисловості та досвід NEWRI в питаннях водопостачання та водоочищення виявиться корисним для компанії Grundfos, що прагне впровадити передові технології у Сінгапурі.

Дефіцит води

Проект розвитку у Сінгапурі буде здійснюватися протягом двох років, при цьому нова технологія буде випробувана у реальних умовах на існуючій станції очищення, яка до цього часу скидала стічні води в океан.

На думку Рун Хейшолт (Rune Højsholt), проектного менеджера концепції, нова технологія забезпечить очистку води до стандарту, що дозволяє використовувати її повторно для зрошення і промислових цілей. Однак цей метод також може застосовуватися для вирішення інших завдань: наприклад, додаткове використання технологій доочищення води дозволить отримувати продукт питної якості.

З-за величезного дефіциту води Сінгапур гостро потребують нових технологіях. На імпорт цього ресурсу з сусідньої Малайзії держава щороку витрачає величезні суми. Тому стратегічним завданням стало зменшення такої залежності за допомогою нових методів повторного використання обмежених ресурсів прісної води, а також води океану.

Очищення шламом

Технологія Grundfos спрямована на використання власного шламу стічної води для її же очищення. У загальних рисах вона працює майже так само, як фільтр для кави. У технології Grundfos решітки перфорованого металу ідентичні пресу у кавнику. І так само, як прес притискає кавові зерна, решітка здавлює шлам, коли вода подається через нього. Таким чином, шлам працює як дрібнопористий фільтр, що пропускає через себе тільки чисту воду.

Осад, що утворюється на фільтрі, достатній, щоб вловлювати домішки, при цьому він легко пропускає чисту воду. Тому така технологія перекачування стічної води є більш енергоефективною, ніж інші.

Перспективне дослідження

Новий процес вже був випробуваний у меншому масштабі на станції очищення стічної води у Данії і довів свою ефективність і надійність. Ларс Еневольдсен (Lars Enevoldsen), віце-президент групи глобальних досліджень і технологій Grundfos, очікує, що нові роботи дозволять підняти запропонований метод шламової фільтрації на наступний рівень для її використання в комерційних цілях.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10