Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Водяне охолодження, сонячна ферма і постійний струм - основа ЦОД майбутнього від IBM

(15.12.2014)

Компанія IBM представила нову концепцію зведення ЦОД, що дозволяє економити величезні гроші на рахунках за електроенергію і мінімізувати вуглецевий слід обчислювальної інфраструктури. Концепція передбачає використання зв'язки сонячної електростанції (СЕС), системи передачі електроенергії без проміжного перетворення постійного струму в змінний і назад, а також системи рідинного охолодження (СЖО). Інженери «Блакитного гіганта» успішно застосували її на практиці при створенні нового дата-центру в Індії в рамках глобального проекту по розширенню хмарної інфраструктури, вартість якого оцінюється в $ 1 млрд.

Передові технології

На даху нового дата-центру IBM в місті Бангалор є сонячна ферма потужністю 50 кВт. Електрика, що генерується цієї геліоелектростанцією, передається безпосередньо на IT-обладнання всередині серверної ферми, замість того, щоб трансформуватися у змінний струм, а потім назад у постійний. Це допомагає запобігти п'ятнадцятивідсоткову втрату потужності.

IBM zEnterprise EC12

Основу обчислювальної інфраструктури індійського дата-центру складають модифіковані машини з лінійки мейнфреймів System z. Мова про IBM zEnterprise EC12 (zEC12). Всі мейнфрейми всередині дата-центру не тільки працюють на сонячній енергії, але й охолоджуються за допомогою води (теплообмінники підведені до кожного CPU), що сприяє подальшому зниженню енергоспоживання.

«У країні начебто Індія, де забезпечення надійного електропостачання є великою проблемою, ці три технології відкрили нові можливості у галузі енергетичної ефективності», - сказав віце-президент IBM India Software Labs Сандеш Бат. Він також зазначив, що розглянуті технології зменшили вуглецевий слід дата-центру на 40 відсотків.

Топ-менеджер висловив надію на те, що дана концепція зведення ЦОД отримає широке поширення не тільки в Індії, але і в інших країнах, допомагаючи досягти значного розширення обчислювальних потужностей при збереженні мінімального вуглецевого сліду.

Розширення інфраструктури ЦОД по всьому світу

Дата-центри International Business Machines по всьому світу вже давно вважаються зразками енергетичної ефективності. При цьому транснаціональна корпорація продовжує будувати нові серверні ферми по всьому світу, впроваджуючи все більш досконалі технології. Додаткові обчислювальні потужності потрібні «Блакитному гіганту» щоб підтримати хмарну платформу SoftLayer (корпорація IBM купила однойменну компанію в червні 2013 року).

У жовтні стало відомо, що новий дата-центр IBM SoftLayer буде відкрито в Парижі до кінця року. У червні «Блакитний гігант» оголосив про будівництво серверної ферми в Лондоні, щоб задовольнити попит на хмарні сервіси з боку місцевих клієнтів і виконати вимоги британського законодавства щодо зберігання клієнтських даних на серверах всередині країни. Всього в рамках даної програми планується відкрити п'ятнадцять ЦОД по всьому світу, що доведе загальну кількість серверних ферм IBM на п'яти континентах до 40 штук.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10