Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Фахівці Emerson дізналися про пріоритети операторів ЦОД

(27.11.2014)

Emerson Network PowerЗа даними опитування, проведеного Emerson Network Power, найактуальнішим для більшості операторів ЦОД питанням в даний час є енергоефективність. Цей аспект найбільше хвилює більше третини IT-професіоналів, в той час як оптимізацією теплового режиму серверів і систем охолодження стурбовані 29.2 відсотка респондентів. Щільність розміщення IT-обладнання монтажних стійках виступає основним пріоритетом для чверті (23.8 відсотка) операторів ЦОД, тоді як дотримання різних нормативних вимог найбільш актуально тільки для десятої частини опитаних професіоналів.

Дослідження показало, що вся площа машзалів ЦОД, оператори яких брали участь в опитуванні, буде повністю зайнята монтажними стійками з ІТ-обладнанням в середньому лише через 3.6 року (за умови збереження поточних темпів розгортання нових обчислювальних потужностей в корпоративних серверних фермах). Тим не менш, площі всередині машзалів 36 відсотків дата-центрів,що охоплені дослідженням, будуть повністю зайняті менше ніж через 24 місяців. Більше чверті респондентів (26.2%) повідомили, що обмеження щодо доступного рівня електропостачання заважають їм розміщувати додаткові обчислювальні потужності. Ще 16.9 відсотка фахівців відзначили, що працювати в аналогічному починанні їм заважають обмеження, що накладаються системами охолодження дата-центрів, в той час як ще 16.2 відсотка респондентів вказали в якості головної причини відсутність доступної площі всередині машзалів.

В опитуванні Emerson Network Power взяли участь оператори 140 серверних ферм різної потужності, що належать компаніям різних галузей. Більшість респондентів (65.3 відсотка) на момент проведення дослідження були працевлаштовані у великих організаціях (з чисельністю персоналу понад 5000 осіб). Близько 70 відсотків опитаних працювали в корпоративних серверних фермах загальною площею більше 5000 квадратних метрів.

Примітно, що лише 61 відсоток респондентів тримали у руках рахунки за електропостачання ЦОД протягом останніх 12 місяців – в їх організаціях фінансами, як правило, займаються інші фахівці. Протягом останніх дванадцяти місяців більше трьох четвертих (78 відсотків) операторів ЦОД багаторазово знеструмлювали і навіть демонтували невикористовувані сервери (зомбі). Більш того, в минулому році більше половини (55 відсотків) опитаних збільшили температуру повітря, яке подається в монтажні стійки, щоб знизити енергоспоживання систем охолодження і домогтися підвищення енергоефективності ЦОД в цілому.

Опитування також показало, що лише близько 15% операторів ЦОД можуть похвалитися середньою щільністю потужностей IT-обладнання з розрахунку на одну монтажну стійку вище 8 кВт. Але при цьому більше 45 відсотків респондентів, в серверних фермах яких даний показник нижче, хочуть протягом найближчих двох років змінити ситуацію на протилежну.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10