Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Конференція «Екологічно раціональне і доступне опалення та охолодження: приклад Європейських міст»

(29.10.2014)

Всілякі технічні рішення з опалення та охолодження доступні в даний час для забезпечення Європейських міст теплом екологічно безпечним засобом.

Теплові насоси та централізоване районне теплопостачання забезпечують ефективні, низьковуглецеві і доступні підходи до опалення, охолодження та підготовки побутової гарячої води для Європейських міст. І справа не в дефіциті технологій, а в нестачі спланованих і узгоджених дій, що перешкоджає оптимальному використанню доступної енергії в містах. Однак, необхідні перспективні і послідовні рішення!

Саме таким було підсумковий висновок міжнародної конференції «Екологічно раціональне і доступне опалення та охолодження: приклад Європейських міст», організована Європейською Асоціацією Виробників Теплових Насосів EHPA в Комітеті Регіонів 2 жовтня 2014 року. На заході були присутні багато представників галузі опалення та охолодження на відновлюваних джерел енергії, а також чиновників різного рангу від місцевих органів влади з декількох Європейських міст.

Конференція «Екологічно раціональне і доступне опалення та охолодження: приклад Європейських міст»

Ключовий доповідач Mrs. Linda Gillham (UK/EA), член Комітету Регіонів (CoR), Комісій з «Навколишнього Середовища, Кліматичних Змін та Енергії ENVE» і «Природних ресурсів NAT», відкрила засідання, підкресливши важливість мінімізації загального енергоспоживання у великих населених пунктах та оптимізацію використання доступних джерел відновлюваної енергії і ефективних технологій в Європейських містах.

Генеральний секретар EHPA, Thomas Nowak, зупинився на ключовій ролі міст у кліматичної та енергетичної дискусії та необхідності прийняття адекватних рішень. «Замість концентрації уваги на нових газових ресурсах, особи, що приймають рішення, повинні звернутися до доступних технологій, що забезпечуют опалення, охолодження та підготовку побутової гарячої води, і до того ж є природними. Теплові насоси являють собою прекрасний вибір для гармонізації попиту на опалення та охолодження, а також його задоволення в міських зонах».

За словами Paul Voss, головного управляючего Euroheat&Power, «Через 35 років, міста, які стійко розвиваються, будуть продовжувати мати потребу в екологічно безпечному теплопостачання. Таким чином, усім впливовим гравцям необхідно розробити відповідний план, де основна роль відводиться саме містам».

Frederic Boyer з Energy Cities продемонстрував, наскільки багато подій відбувається на рівні міст, проте також вказав на фінансування, як основну проблему. «Структурні фонди для проектів на відновлюваних джерелах енергії таки існують, але місцеві органи влади відчувають нестачу в необхідному технічному супроводі для їх використання». Linda Gillham (CoR) також додала: “Крім того, брак політичної волі також має місце”.

Перша дискусійна сесія визнала Європейську газову кризу як системний виклик для Європейського енергопостачання, але в той же час і як можливість для прийняття рішень, що в потенціалі створить цілий ряд робочих місць в регіоні та популяризує Європейські ноу-хау. Ми повинні завершити споживання природного газу з Московії за допомогою застосування своїх ефективних, поновлювальних технологій, які вже добре зарекомендували себе в реальних умовах застосування, ми також вимагаємо серйозної енергетичної стратегії для досягнення наших цілей до 2050 року.

Під час роботи другої сесії, були представлені проекти на основі теплових насосів в Талліні, Брюгге і Драммені. Презентація підходів місцевих органів влади в галузі відновлювального та енергоефективного опалення та охолодження стали наочним прикладом, яким чином міста можуть отримати безпосередню вигоду від ефективних і апробованих рішень.

Dave Pearson, представник Star Refrigeration Europe, загострив увагу аудиторії на річки, як на постійний енергетичний потік. Фахівець не тільки показав, як місто Драммен отримує комерційну вигоду від використання теплового насоса потужністю 90 МВт, а також передав проектну інформацію в Брюссель! Прихована річка Senne може забезпечити в 7,5 разів більше енергії, яка необхідна основними будівлями Європейського Парламенту.

Таллін використовує структурні фонди для ремонту дитячих виховних притулків і тим самим користується доступними фінансовими ресурсами для оснащення будівель. Брюгге, в свою чергу, застосовує теплові насоси у двох великих проектах, які надають соціальне забезпечення малозахищеним людям.

Всі доповідачі другої частини конференції були прихильниками теплових насосів, продуктивність яких повністю виправдала – а іноді навіть перевершувала – всі сподівання і надії. Учасники події успішно розглянули різні рішення і можливості, що надаються технологією теплового насоса для місцевих органів влади.

Технології охолодження та опалення можуть забезпечити також креативні підходи для декарбонізованих міст. Однак, вибір на користь поновлюваних джерел енергії і районних мереж опалення загалом, і теплових насосів зокрема, залишається питанням політичного рішення, яке дозволить зробити заміну всіх газових бойлерів з димарями сучасними технологіями опалення та охолодження в містах Європи.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10