Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Опитування: обсяг інвестицій у підвищення енергоефективності ЦОД зростає

(29.09.2014)

Redshift ResearchКомпанії нарощують інвестиції в програми підвищення енергоефективності центрів обробки даних, що є прямим наслідком тривалої об'єднання фахівців з управління допоміжною інфраструктурою ЦОД і експертів в області управління ІТ-обладнанням всередині серверних ферм в одну команду. До такого висновку можна прийти після ознайомлення з результатами опитування, проведеного компанією Redshift Research на замовлення постачальника допоміжного обладнання для дата-центрів Schneider Electric.

Участь у дослідженні взяли близько 300 респондентів з компаній з річним оборотом понад 50 млн. доларів США. Опитані Redshift Research фахівці беруть безпосередню участь у процесах прийняття рішень щодо управління нерухомим майном, операційною діяльністю, ланцюжками поставок і енергетичними політиками, а також у реалізації ініціатив у галузі технологічного переозброєння.

Опитування показало, що три чверті керівників вищої ланки в поточному році схвалили вкладення коштів у програми підвищення енергоефективності ЦОД, при цьому більше половини цих фахівців збираються продовжити реалізацію відповідних проектів та нарощування обсягів інвестицій в наступному році.

Конвергенція – драйвер підвищення енергоефективності ЦОД

Більше половини (61 відсоток) респондентів назвали тренд щодо конвергенції IT-спеціалістів та фахівців з управління допоміжною інфраструктурою ЦОД, найбільшим драйвером ініціалів у сфері підвищення енергоефективності серверних ферм. До головних переваг ініціатив щодо підвищення ефективності ЦОД вони включили скорочення експлуатаційних витрат (48 відсотків) та оптимізацію бізнес-процесів (43 відсотки).

Опитування також показало, що рух у напрямку конвергенції характеризується низкою проблем, в число яких входить ускладнення механізмів управління ЦОД (55 відсотків), зниження безпеки (54 відсотків) і конфлікти між персоналом з різних груп (47 відсотків).

DCIM-рішення спрощує конвергенцію

Слід зазначити, що керівництво Schneider Electric безпосередньо зацікавлене в подальшому зближенні команд з управління допоміжним обладнанням ЦОД і груп фахівців з контролю IT-інфраструктури, так як французький виробник пропонує своїм партнерам програмний інструмент, який спрощує цей процес. Мова про комплекти програмного забезпечення для управління інфраструктурою дата-центру (Data Center Infrastructure Management; DCIM).

Користуватися подібним софтом одночасно можуть фахівці обох категорій, що підвищує ефективність їх взаємодії та обміну інформацією з ключових питань. Використання DCIM-рішення дозволяє забезпечити необхідний рівень надійності і вийти на новий рівень енергоефективності.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10