Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Daikin переносить кондиціонерне виробництво назад в Японію

(27.08.2014)

У липні поточного року, компанія DAIKIN анонсувала повернення частини виробництва напівпромислових систем кондиціонування повітря комерційного призначення для японського ринку, в свій час передислокованих в Китай на завод Shiga, Kusatsu, префектура Shiga.

Річний обсяг виробництва – приблизно 100,000 систем. Унаслідок падіння Йєни і стрімко зростаючих витрат на робочу силу в Китаї, компанія порахувала домашнє виробництво в Японії більш виправданим.

Производственная линия бытовых кондиционеров воздуха на заводе Shiga компании Виробнича лінія побутових кондиціонерів повітря на заводі Shiga компанії Daikin; height: 186px

Рис. Виробнича лінія побутових кондиціонерів
повітря на заводі Shiga компанії Daikin.

Відповідний прес анонс був озвучений в Kusatsu одним з вищих керівником Jiro Tomita.

Виробництво, яке переміщено назад в Японію, стосується комерційної серії SkyAir, призначеної для японського ринку. Спочатку ці системи вироблялися в Японії. У той час як DAIKIN виготовляє комерційні кондиціонери на заводі Sakai в префектурі Осака, продукція з Китаю пересилається на завод Shiga, оскільки блоки схожі за розміром і структурою з побутовими кондиціонерами, які виробляються в даний час на заводі Shiga.

Наприкінці 2013 року, DAIKIN також повернув на завод Shiga щорічне виробництво 250,000 побутових кондиціонерів повітря, що відповідає приблизно четвертої частини всіх бюджетних моделей, реалізованих на японському ринку. Ці системи виготовлялися в Китаї асоційованим партнером компанії DAIKIN – підприємством Gree. Повернення обумовлено збільшенням собівартості продукції, яке викликано ослабленою Йєною.

Активізуючи повернення виробництва до Японії, DAIKIN має намір знизити ризики коливань обмінного курсу і скоротити час виконання замовлень. Глобально в 2014 році, компанія DAIKIN планує також виготовлення 5,850,000 кондиціонерів побутового призначення – порівняно з 5,200,000 системами роком раніше. З цієї кількості, DAIKIN зафіксував домашній виробничий план для японського ринку на позначці 1,600,000 кондиціонерів – на 100,000 систем менше попереднього року з урахуванням зниження попиту після підвищення споживчого податку в Японії в квітні поточного року.

Поділ виробництва для японського ринку передбачає виготовлення кондиціонерів на заводі Shiga в кількості 900,000 систем (950,000 у минулому році), у той час як виробничий показник на заводі Gree складає 450,000 систем, (750,000 у 2013 році). Починаючи з цього року, китайська фабрика Suzhou компанії DAIKIN, забезпечує виключно локальний ринок та планує виробництво 250,000 кондиціонерів, призначених для японського ринку.

На даний момент, DAIKIN не оприлюднив виробничий план своїх малих комерційних кондиціонерів, тому обсяг невеликих кондиціонерних систем комерційного призначення, що виготовляються на заводі Shiga, виключені з вищенаведених цифр.

Згідно з прогнозом компанії, загальний попит на побутові кондиціонери в Японії в 2014 році складе приблизно 7,700,000 систем.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10