Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Європейські чиновники готують норми енергоефективності ЦОД

(23.06.2014)

Євросоюз готується до публікації регулюючих норм, що стосуються використання електроенергії в дата-центрах. Операторам і власникам ЦОД з даного регіону незабаром доведеться дати згоду на приведення підконтрольних об'єктів у відповідність жорстким нормам енергоефективності або ж змінювати місце роботи.

Слід зазначити, що раніше керівництво Європейського Союзу встановило цільові показники щодо скорочення вуглецевого сліду регіональної економіки. Генеральний директорат Єврокомісії з комунікаційних мереж, контенту і технологіям (Directorate-General of Communications Networks, Content & Technology; DG Connect) робить все можливе для того, щоб підприємства з усіх галузей внесли свій внесок в успішну реалізацію цієї ініціативи - індустрія ЦОД не є винятком.

Необгрунтоване втручання

Багато галузевих експертів вбачають у тому, що відбувається, «необгрунтоване втручання» чиновників ЄС у функціонування індустрії ЦОД, але, на думку менш критично налаштованих фахівців, щось подібно рано чи пізно мало статися. Зараз важливіше те, яку роль в цих подіях зіграють оператори і власники європейських серверних ферм. Вони можуть просто спостерігати за подіями з боку або ж відмовитися від відстороненості і брати найактивнішу участь у нормотворчому процесі. Так чи інакше, настільки пильна увага Єврокомісії на адресу індустрії ЦОД говорить про важливість останньої для європейської економіки, а також про значний її вплив на стан навколишнього середовища.

Слід зазначити, що фахівці DG Connect також беруть участь серед іншого й у формуванні європейських регулюючих норм щодо небезпечних електронних відходів і приватного життя громадян. Не дивно, що вони вирішили втрутитися і у функціонування індустрії ЦОД.

Європейські чиновники готують норми енергоефективності ЦОД

За оцінками фахівців ЄС, на частку IT-рішень корпоративного і споживчого класу в даний час припадає без малого вісім відсотків від загальної кількості споживаної в Європі електроенергії. Дана цифра була отримана шляхом підсумовування енергоспоживання найрізноманітніших високотехнологічних пристроїв з категорії споживчих товарів на зразок інтелектуальних телевізорів і смартфонів, а також обчислювальних систем корпоративного класу на кшталт дата-центрів.

Співпраця чиновників і приватного сектора

Раніше існувала небезпека того, що погано інформовані чиновники зрештою підготують неактуальні закони. Також існувала ймовірність лобіювання інтересів окремих суб'єктів господарювання на кшталт виробників допоміжного обладнання для ЦОД.

Але в квітні фахівці DG Connect зустрілися з представниками некомерційних організацій, що представляють інтереси різних суб'єктів індустрії ЦОД, щоб обговорити варіанти регулювання останньої. І участь у цій нараді взяли представники переважної більшості подібних організацій, представлених в ЄС. Все це дозволяє сподіватися на те, що нові регулюючі норми будуть дійсно актуальними та ефективними.

Стандарти EU Code of Conduct for DC

Побувавши на цьому заході фахівці відзначають, що представникам європейської індустрії ЦОД довелося нагадати чиновникам з ЄС про те, що вони раніше вже провели успішну роботу в цій галузі власними силами (так з'явилися стандарти енергетичної ефективності European Union (EU) Code of Conduct for Data Centers). IT-фахівці також нагадали чиновникам про те, що власники європейських дата-центрів вже платять «зелені» податки і збори за допомогою таких механізмів, як CRC і European ETS.

Вони відзначили, що зростання енергоспоживання ЦОД слід розглядати скоріше як симптом різкого збільшення використання електроенергії в розрізі всієї IT-індустрії в цілому, а не як причину такого тренда. При цьому оператори і власники ЦОД вже роблять величезні кроки щодо скорочення використання електроенергії, прагнучи зменшити непомірні і експлуатаційні витрати, які постійно збільшуються.

Примітно, що ще рік тому представники європейської індустрії ЦОД сподівалися, що публікацію нових регулюючих норм ЄС щодо забезпечення енергоефективності дата-центрів можна буде запобігти, якщо всі оператори серверних ферм добровільно приведуть свої об'єкти у відповідність вимогам European Union (EU) Code of Conduct for Data Centers (або візьмуть на себе зобов'язання зробити це в короткостроковій перспективі). Проте, популярності нових стандартів виявилося недостатньо, щоб парирувати випад єврократів.

Тим не менш, той факт, що законодавці звернулися за допомогою в галузеві асоціації, дозволяє сподіватися на сприятливе завершення даної нормотворчої ініціативи.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10