Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Нові пропозиції щодо маркування енергоефективності

(29.01.2016)

Існуюча у Європі система маркування, згідно з якою обладнанню, в залежності від його енергозберігаючих характеристик, присвоюється категорія від «А» до «G», показала себе інтуїтивно зрозумілою і дуже зручною для використання. Однак технічний прогрес не стоїть на місці, і на сьогоднішній день більшість продукції відповідає класу «А», і практично не виробляються товари класів «D», «E» і «G».

Щоб донести до споживача, які товари класу «А» економічніше інших, з'явилася система позначень «А-плюс», в якій чим вище енергоефективність приладу, тим більше плюсів ставиться після букви «А». Такий підхід виявився важче для розуміння, і Єврокомісія запропонувала повернутися до попередньої класифікації, змінивши лише значення показників енергоефективності, відповідних кожній категорії.

Хоча ідея виглядає розумною, виробники опалювального, холодильного і кліматичного обладнання побоюються, що це рішення буде негативно сприйнято покупцями, коли ті виявлять, наприклад, що набутий ними прилад, який ще нещодавно маркувався «А+», тепер оцінюється лише на «F», хоча його реальна енергоефективність не змінилася. Андреа Війт, директор Європейського партнерства енергії та навколишнього середовища (EPEE), вважає, що реалізація ідеї Єврокомісії лише заплутає покупців і продавців і створить додаткові бюрократичні перешкоди для виробників. Крім іншого запропонований перегляд класифікації передбачає, що виробники будуть вносити дані про промарковану продукцію в єдину європейську базу даних. Однак на практиці організувати таку процедуру буде складно, особливо якщо врахувати, що до 25% європейських постачальників досі взагалі ніяк не маркують енергоефективність свого товару.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10