Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Контролер фреонових секцій припливних агрегатів Mitsubishi Electric PAC AH M-J для VRF-систем City Multi



Компанія Mitsubishi Electric Corporation предстачає модельну низку контролерів PAC-AH125/140/250/500M-J, що дозволяють підключати фреонові секції припливних агрегатів до зовнішніх блоків мультизональних VRF-систем CITY MULTI. Холодо- і теплопродуктивність секцій при цьому може бути від 9 до 56 кіловат.

Контроль цільової температури і регулювання продуктивності при такому підключенні можуть здійснюватися двома способами. Перший — відповідно температурі витяжного повітря або повітря приміщення — зазвичай застосовується для проектів, де вся витрата повітря припливного агрегата подається у велике монооб'ємне приміщення, а продуктивність вентиляційної системи розрахована на повну компенсацію теплопритоків або тепловтрат. Другий спосіб, що полягає у підтримці цільової температури в каналі припливного повітря, знаходить застосування там, де вентиляційна система використовується спільно з місцевими доводчиками, наприклад внутрішніми блоками мультизональної системи Mitsubishi Electric CITY MULTI. Фактично секція охолодження (нагрівання) забезпечує подачу повітря з «нейтральною» температурою, а функція компенсації інших теплопритоків і тепловтрат покладено на доводчики. Цей варіант підходить для вентиляції і кондиціонування окремих приміщень і найкращим чином вписується у концепцію мультизональних VRF-систем.

Контролер Mitsubishi Electric PAC-AH M-J

Мал. 1. Контролер PAC-AH M-J для фреонових секцій припливних агрегатів.

У комплекті з контролером постачаються чотири термістора, а також електронні розширювальні вентилі. Два термістора кріпляться на рідинну і газову труби холодоагенту, один встановлюється в повітряному каналі перед фреоновим теплообмінником. Термістор, який буде вимірювати цільову температуру повітря, розміщується в приміщенні або в повітроводі після теплообмінника. У залежності від продуктивності теплообмінника вибирається одна з модифікацій контролера PAC-AH125/140/250/500M-J, що різняться типом і кількістю розширювальних вентилів.

Управління контролером PAC-AH M-J здійснюється за допомогою пульта Mitsubishi Electric PAR‑32MAAG (мал. 2), що постачається окремо, а також за допомогою зовнішніх сигналів. В обох випадках контролер пов'язаний з блоком управління припливної установки, який видає сигнал дозволу на роботу фреонової секції.

Пульт управління Mitsubishi Electric PAR‑32MAAG

Мал. 2. Пульт управління PAR‑32MAAG.

Завдяки великій довжині сигнальної лінії пульт PAR‑32MAAG зазвичай виноситься з венткамери і розміщується у точці, яка зручна для користувача. Пульт дозволяє користувачеві управляти охолодженням або нагріванням припливного повітря незалежно від контролера вентиляційного агрегату. Таке рішення є доцільним, так як управління вентиляцією зазвичай знаходиться у зоні відповідальності служби експлуатації, а користувачеві досить управляти лише параметрами, що безпосередньо відносяться до його комфорту.

Контролер Mitsubishi Electric PAC-AH M-J може бути більш тісно пов'язаний з блоком управління припливного агрегату через ланцюги зовнішніх сигналів. Передбачено зовнішнє включення і вимикання сухим контактом, встановлення цільової температури аналоговим сигналом 0~10 В, підключення сухого контакту, що спрацьовує при несправності агрегату. Слід підкреслити, що зовнішній аналоговий сигнал управляє саме цільової температурою, а не продуктивністю фреонової секції. Продуктивність контролер регулює самостійно, і зовнішнє управління системою не передбачено. При надходженні сигналу про аварію контролер вимкне систему і припинить подачу фреону в теплообмінник. У систему диспетчеризації буде переданий код несправності. Для зворотного зв'язку передбачені вихідні сигнали «включено», «вимкнено», «аварія», «відтавання», «управління вентилятором». На платі контролера встановлений роз'єм для підключення приладу MAC‑333IF-E, який необхідний для зміни режиму роботи за допомогою зовнішнього сигналу і реалізації додаткових можливостей в плані зовнішнього управління і контролю.

Пульт управління PAR‑32MAAG необов'язковий при зовнішньому управлінні, тому він постачається окремо. Тим не менш пульт дуже зручний і для варіанту повного зовнішнього управління. За його допомогою можна перевіряти правильність формування та проходження зовнішніх управляючих команд, а також виводити діагностичну інформацію, що відноситься до VRF-системи.

Додаткову цінність даного рішення надає можливість одночасного підключення фреонової секції припливної установки і внутрішніх блоків до одного зовнішнього блоку VRF-системи CITY MULTI.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера і сервісного центру Mitsubishi Electric.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10