Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



VRF-системи Mitsubishi Electric CITY MULTI: новий спосіб взаємодії із стороннім обладнанням



Компания Mitsubishi Electric Corporation розробила комплект для організації взаємодії мультизональної VRF-системи CITY MULTI з приладами інших виробників. Комплект складається з конвертера PAC-IF01AHC-J, що виконує перетворення даних з внутрішньої сигнальної лінії M-NET, і вільнопрограмованого контролера серії ALPHA2.

Комплект «PAC-IF01AHC-J + ALPHA2» організовує взаємодію групи внутрішніх блоків мультизональної системи із зовнішніми приладами.

 
Програмований контролер ALPHA2
 
Mitsubishi Electric входить до числа провідних світових виробників електроніки. І вже протягом більш ніж 30 років компанія успішно розвиває напрямок промислової автоматизації в Європі. Велику популярність у вирішенні прикладних задач автоматичного керування придбали програмовані логічні контролери серії ALPHA2. Недорогі і функціональні пристрої серії здатні реалізовувати тимчасові затримки, виробляти логічні і математичні операції, обробляти аналогові сигнали. Програмується контролер за допомогою спеціального графічного програмного забезпечення AL-PCS/WIN-E, що працює під управлінням операційної системи Windows. Програма має простий і зрозумілий інтерфейс, що не вимагає спеціальних знань і навичок. AL-PCS/WIN-E дозволяє виконати налагодження алгоритму роботи контролера без підключення входів / виходів до обладнання.
 


За допомогою комплекту може бути організовано управління зовнішніми пристроями за сигналами датчиків кондиціонера або пульта управління. Мова йде не тільки про традиційні термистори, що вимірюють температуру повітря на вході в кондиціонер або температуру в приміщенні. Новітній пульт управлінняMitsubishi Electric PAR-U02MEDA оснащен трьома додатковими сенсорами, що фіксують вологість повітря, освітленість і присутність людей у ​​приміщенні. Ця інформація циркулює у внутрішній мережі мультизональної системи M-NET і може бути передана через конвертер PAC-IF01AHC-J в контролер ALPHA2 для передачі керуючих команд виконавчим пристроям або стороннім системам. Слід розуміти, що мережа M-NET, до якої підключені всі елементи VRF-системи, досить завантажена. Щомиті по ній передається значна кількість внутрішніх керуючих сигналів, і інформація від зазначених датчиків може надходити із затримками. Тому, якщо якась частина керованої системи вимагає реакції в реальному часі, швидкодіючі датчики можуть бути підключені безпосередньо до входів контролера ALPHA2.

Конвертер PAC-IF01AHC-J

Мал. 1. Конвертер PAC-IF01AHC-J.

Контролер серії ALPHA2

Мал. 2. Контролер серії ALPHA2.

На мал. 3 наведено приклад управління зовнішнім нагрівачем і зволожувачем за сигналами датчиків температури і вологості пульта управління PAR-U02MEDA. Датчики, вбудовані в пульт, визначають падіння температури або вологості в приміщенні. Відповідні сигнали надходять в лінію M-NET і за допомогою конвертера Mitsubishi Electric PAC-IF01AHC-J зчитуються контролером ALPHA2. Контролер, слідуючи запрограмованим командам, порівнює поточні величини температури і вологості в приміщенні з величинами, при яких відбувається активація зовнішніх пристроїв: нагрівача або зволожувача.

Взаємозв'язок з нагрівачем і зволожувачем

Мал. 3. Взаємозв'язок з нагрівачем і зволожувачем.

Якщо в приміщенні, що обслуговується даною групою внутрішніх блоків, висуваються підвищені вимоги до точності і стабільності підтримки температурно-вологісних умов, то ALPHA2 може бути оснащений додатковими контрольними датчиками. При відхиленні кліматичних параметрів від цільових значень контролер увімкне сигналізацію. ALPHA2 також програмується для збереження даних і ведення журналу подій.

Комплект може бути використаний для синхронізації роботи кондиціонера з зовнішніми пристроями. Наприклад, існують системи зонального регулювання температури за рахунок змінюваної кількості охолодженого або нагрітого повітря. У зарубіжній літературі їх називають VAV-системами (Variable Air Volume). У деяких проектах це єдино прийнятне рішення, так як немає можливості встановити окремий внутрішній блок в кожне приміщення. Так, охолоджене чи нагріте повітря готується в канальному внутрішньому блоці, а потім через систему повітропроводів дозовано надходить в приміщення, які обслуговуються. Наприклад, в холі квартири за підвісною стелею встановлюється канальний внутрішній блок, від якого через систему заслінок з електроприводом нагріте чи охолоджене повітря подається у вітальню, спальню, дитячу і так далі. Функціонування такої системи має бути тісно пов'язане з роботою вентилятора канального внутрішнього блоку: при закритті заслінок швидкість вентилятора потрібно зменшувати, а при відкритті збільшувати. Температуру, вологість, а також взаємодія заслінок і вентилятора можна контролювати за допомогою ALPHA2 (мал. 4).

Управління VAV-системою

Мал. 4. Управління VAV-системою.

Таке проектне рішення дозволяє об'єднати вентиляцію і кондиціонування, зменшити кількість вентиляційних решіток, а також спростити конфігурацію повітроводів, подавши необхідну кількість свіжого припливного повітря на вхід канального блоку. Особливо важливо, що пристрій підвісної стелі для кліматичного обладнання буде потрібно тільки в вітальні квартири.

Завдяки комплекту «PAC-IF01AHC-J + ALPHA2» канальні внутрішні блоки виробництва компанії Mitsubishi Electric можуть бути включені до складу VAV-системи. Це дозволяє збільшити гнучкість і функціональність VRF-системи CITY MULTI за рахунок комбінації VRF-і VAV-підходів. Стан зовнішніх ланцюгів або статус виконавчих приладів, підключених до контролера ALPHA2, для зручності користувача можна вивести на пульт управління PAR-U02MEDA.

Контролер ALPHA2 може використовуватися і без підключення виконавчих пристроїв і виконувати «внутрішнє управління» VRF-системою Mitsubishi Electric. Наприклад, за сигналами датчиків, вбудованих в пульт управління, змінювати логіку роботу групи блоків відповідно з особливостями експлуатації обладнання на конкретному об'єкті.

Випускаючи комплект «PAC-IF01AHC-J + ALPHA2» в поєднанні з сучасними пультами управління, компанія Mitsubishi Electric Corporation відкрила можливість застосування творчого підходу для створення нестандартних систем управління і найбільш точної реалізації замислу клієнта.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10