Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



П'ять способів оптимізації ЦОД



П'ять способів оптимізації ЦОДКожного року професіонали у сфері центрів обробки даних (ЦОД) займаються пошуком нових способів зробити своє обладнання більш ефективним. Зараз сучасні ЦОД стали центром майже всіх технологій. Дата-центри безумовно необхідні для розвитку бізнесу, незалежно від того, стосується він передачі контенту, розподілу даних або загальної підтримки бізнес-процесів.

Які ж способи оптимізації ЦОД? Як отримати більше від ЦОД? Давайте їх розглянемо.

Технології програмного управління (SDx) і віртуалізація

Можливості сучасних гіпервізорів стали більшими у порівнянні з тим, що було можливим лише кілька років тому. Зараз ми можемо безпосередньо інтегруватися з API key для зменшення ресурсу і значно поліпшити продуктивність робочих навантажень. Тим більше, що нові технології впливають на мережі програмного управління, зберігання, безпеки — і навіть ЦОД! Наша можливість передавати так багато проміжної інформації суттєвим приводом для того, щоб будувати все більш потужні ЦОД. Нові рівні мережі віртуалізації дозволяють адміністраторам створювати широкі мережеві середовища, здатні об'єднувати велику кількість ЦОД у різних країнах.

Використання хмарних обчислень

Існує багато причин, чому хмарні обчислення стали такими популярними. Один із способів поліпшити ефективність ЦОД — впровадити хмарну модель. Багато організацій розширюють свої ЦОД до хмарних з різних причин. Конкуренція у сфері ЦОД створила нові пропозиції, кращу ціну і багато інших нових можливостей. Це означає, що створення інтелектуальних зв'язків між приватним і загальнодоступним хмарним середовищем стало набагато простіше. Тепер ЦОД може об'єднувати різні хмарні моделі, де не буде необхідності особливо турбуватися про матеріально-технічну базу. У цьому варіанті оптимізації інфраструктури частина середовища залишається всередині, в той час як інша — переходить у хмару. Перевага в тому, що за допомогою хмарної автоматизації, технологій програмного управління і поліпшення розподілу управління інфраструктурою хмара може бути потужним інструментом для удосконалення ЦОД.

Оптимізація використання енергії

ЦДобре, що Цод будуються у регіонах з різним кліматом. Зараз, коли пропускна здатність стала набагато краща і ЦОД можуть досягати більшого, багато організацій захопилися ідеєю впровадження ЦОД у досить віддалених місцях. Для прикладу, енергосистеми Ісландії використовують виключно гідроелектричну і геотермальну енергію, завдяки чому роблять внесок у збереження екології. Окрім цього, вартість електроенергії в Ісландії становить 4,5 цента/кВт/год. Для більших споживачів електроенергія продається за зниженою ціною. Звучить заманливо, якщо брати до уваги коливання цін на електроенергію в таких країнах як США, Великобританія, Німеччина. Окрім будівництва нового ЦОД, існують інші шляхи оптимізації використання енергії. Вивчіть стан навколишнього середовища і визначте сфери втрат енергії. Наприклад, ви знаєте, скільки енергії споживає ваш сервер в момент простою? Чи є у вас хороша система регулювання потужності, яка зможе динамічно забезпечувати/обмежувати надання ресурсів, коли потрібно? Безумовно, поряд із споживанням електроенергії, оптимізація всієї інфраструктури є вкрай важливою. ЦОД з хорошим контролем, обслуговуванням і регулюванням потужності, зможуть досягти оптимізації PUE (ефективність використання енергії).

Поліпшення системи охолодження та інших умов експлуатації ЦОД

Умови експлуатації дата центрів ніколи не були простими. Холодні або гарячі точки можуть створювати втрату енергії і погане циркулювання повітря. У створенні умов оптимізації експлуатації ЦОД є кілька важливих чиннників, що необхідно вивчити. Це розміщення у стійці, щільність розміщення серверів, настил (підняті плити), коридор управління та інше. Окрім цього, використання предикативного аналізу змін допомагає впоратися з поточними і майбутніми потенційними потребами. Оптимізація ЦОД означає зниження експлуатаційних витрат на системи охолодження ЦОД. Чим менше ви витратите на поліпшення навколишнього середовища, тим більше ви витратите на поліпшення життєдіяльності інфраструктури.

Створення прозорості управління

Поширення великої кількості ЦОД і підвищення ефективності використання хмарних ЦОД дало новий поштовх розвитку дата центрів. Розумне управління — один найбільш важливих елементів оптимізації роботи дата-центру — абсолютно необхідне. Ми маємо концепції віртуалізації ЦОД і навіть нову систему управління інфраструктурою ЦОД (DCOS). Ця платформа управління виводить DCIM, автоматизацію, хмарний контроль і багато інших сервісів для ЦОД на абсолютно новий рівень. Загалом, всі ці нові системи управління об'єднали основні елементи управління в одне середовище адміністрування. Один з найкращих шляхів оптимізації ЦОД — визначитися, що саме повинна виконувати система. Таким чином, ви можете правильно розподілити ресурси і зрозуміти, де необхідні вдосконалення. Майбутні ЦОД будуть підтримувати все більшу кількість користувачів. Це, у свою чергу, буде спонукати потребу вдосконалити готові управлінські платформи ЦОД.

Оскільки хмарні обчислення та інші подібні технології стають більш популярними, внутрішні технології ЦОД повинні розвиватися, щоб відповідати новим потребам. Як і будь-яка технологія, інфраструктура ЦОД буде розвиватися далі. Поряд з цим з'являться нові шляхи збереження навколишнього середовища і оптимізації роботи.

Пам'ятайте, існує набагато більше, ніж 5 способів удосконалення ЦОД. Один з основних аспектів оптимізації ЦОД — переконатися, що питання умов експлуатації залишається на першому місці. Враховуючи сказане, завжди використовуйте попереджувальний підхід до проектування та розробки ЦОД. Установка зайвої кількості обладнання і планів аварійного відновлення також є важливими для підтримки оптимальної роботи середовища ЦОД. При оптимізації ЦОД ви впроваджуєте більш життєздатну платформу, яка допоможе зберегти гроші і поліпшити загальну продуктивність бізнесу.

За консультацією і підбором обладнання для серверних і центрів обробки даних, Ви можете звертатися до будь-якого з офісів компанії «Планета Клімату».

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10