Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Діагностичне обладнання для кондиціонерів Mitsubishi Electric



Сучасні мультизональні VRF-системи виробництва компанії Mitsubishi Electric Corporation мають складне вбудоване електронне управління. Всі компоненти системи: внутрішні блоки, зовнішні блоки, пульти управління та ін. – оснащені мікроконтролерами, які управляють виконавчими пристроями даного приладу. Для узгодженої роботи всі блоки об'єднуються спеціальною мережею M-NET. В її основі лежить принцип децентралізованого управління, коли кожен компонент самостійно виконує локальні завдання і отримує з мережі лише загальні системні налаштування. Наприклад, зовнішній блок не отримує запит потужності від внутрішніх блоків і повинен «вміти» швидко підлаштуватися під збільшене або зменшене навантаження. Взаємодія блоків і передбачення навантаження зовнішнього блоку відбувається в умовах невизначеності і засноване на теорії нечіткої логіки Fuzzy-2.

Застосування універсальних інструментів для перевірки правильності роботи і пошуку несправності, наприклад, манометрів, контактних термометрів та електронних мультиметрів не дає повного розуміння, що відбуваються в VRF-системи процесів. Тому система оснащена вбудованими алгоритмами та засобами контролю, також передбачено спеціальне діагностичне обладнання.

Кожен компресорно-конденсаторний блок оснащений чотирьохрозрядним цифровим індикатором і блоком перемикачів, які визначають, який з робочих параметрів виводиться на дисплей. Вбудованих діагностичних засобів зазвичай достатньо для грамотної експлуатації обладнання. Але для організацій, які здійснюють встановлення, налагодження та обслуговування систем City Multi, бажано мати спеціальний прилад CMS-MNG-E, який надає додаткові можливості.

Mitsubishi Electric CMS-MNG

Мал. 1. Діагностичний прилад Mitsubishi Electric CMS-MNG.

Прилад CMS-MNG-E дозволяє спостерігати сигнали всіх датчиків системи, перевіряти справність соленоїдних і розширювальних вентилів, а також здійснювати повне управління внутрішніми блоками, аж до ручного встановлення ступеня відкриття розширювальних вентилів. При цьому зовсім необов'язково знаходитися біля зовнішнього блоку – прилад підключається в будь-яку точку сигнальної лінії M-NET, наприклад, близько внутрішнього блоку або мережевого пульта управління. Прилад не вимагає окремого електроживлення і з'єднується з комп'ютером (ноутбуком) по інтерфейсу USB. Це зручно, так як не потрібно шукати розетки і розмотувати подовжувачі, створюючи занепокоєння клієнта.

На комп'ютер встановлюється спеціальна програма «MaintenanceTool». Вона доступна для вільного завантаження з офіційного сайту Mitsubishi Electric. Програма дозволяє контролювати стан виконавчих пристроїв і значення робочих параметрів системи. Частина параметрів є безпосередніми сигналами датчиків, інші – обчислюються мікроконтролером системи кондиціонування, наприклад, температура кипіння та конденсації холодоагенту, переохолодження, перегрів та інші. Для правильної інтерпретації параметрів є керівництво з сервісного обслуговування, яке можна отримати на згаданому вище інформаційному ресурсі, а сама програма забезпечена довідковою системою.

Програмно-апаратний комплекс не тільки виконує діагностичні функції, але і використовується для налаштування і контролю приладів PAC-YG60MCA (контролер лічильників електроенергії), PAC-YG63MCA (контролер датчиків температури і вологості) і PAC-YG66DCA (контролер цифрових входів і виходів), які можуть використовуватися в рамках мультизональної системи City Multi.

Прилад CMS-MNG-E можна підключити через послідовний інтерфейс RS232C до модему для віддаленого з'єднання через телефонну лінію. На об'єкті буде потрібно встановити тільки діагностичний прилад і модем, і немає необхідності виділяти для цих цілей спеціальний комп'ютер. Програма «MaintenanceTool» підтримує як локальне, так і віддалене підключення. У разі несправності ініціюється вихідний телефонний виклик з об'єкта і автоматичне включення на запис діагностичної програми на віддаленому комп'ютері.

Якщо з віддаленим об'єктом організований зв'язок по безпечній мережі VPN через Інтернет, то можна використовувати модифікацію приладу CMS-RMD. Якщо з міркувань безпеки пряме з'єднання з об'єктом небажано, то передбачений обмін даними через електронну пошту. Для цього налаштовуються дві поштові скриньки, через які йде «листування» діагностичного приладу на об'єкті і віддаленої програми моніторингу. Дані пересилаються у вигляді звичайного тексту без вкладених файлів, що гарантує відсутність вірусів.

Mitsubishi Electric CMS-RMD

Мал. 2. Діагностичний прилад Mitsubishi Electric CMS-RMD.

Всі перераховані вище діагностичні засоби можна застосовувати і для кондиціонерів напівпромислової серії Mr. Slim (крім SUZ), якщо встановити шлюз PAC-SF83MA-E в кожен зовнішній блок і подати постійну напругу в лінію M-NET від блоку живлення PAC-SC51KUA. Такий комплекс зазвичай застосовують для віддаленої перевірки. При безпосередньому доступі до обладнання використовують вбудовані засоби: настінний пульт управління PAR-31MAA або діагностичний індикатор для зовнішнього блоку PAC-SK52ST.

Компанія Mitsubishi Electric Corporation випускає ще кілька корисних діагностичних пристроїв. Перше – це прилад для перевірки силового модуля інвертора (Inverter Checker). Він дозволяє швидко і надійно перевірити справність силових ланцюгів управління компресором і підходить для побутових і напівпромислових кондиціонерів «M-», «S-» і «P» серій, а також для мультизональних VRF-систем City Multi. Крім того, його можна використовувати для кондиціонерів інших виробників. Код замовлення цього приладу – T2W EA0 988, і він завжди є на складі Mitsubishi Electric. Другий пристрій – це магніт для ручного відкриття і закриття електронних розширювальних вентилів. Код замовлення T2W EA5 651.

Mitsubishi Electric Inverter Checker

Мал. 3. Універсальний прилад для перевірки
силового модуля інвертора (Inverter Checker).

Компанія Mitsubishi Electric приділяє увагу не тільки виявленню несправності, але і швидкому її усуненню. Для цього підтримується великий склад запасних частин. Найбільш важливі позиції: компресори, електродвигуни вентиляторів, електронні друковані вузли і пульти управління в 95 випадках з 100 відвантажуються негайно. Корпусні деталі, крім тих, які мають стійкий попит, зазвичай постачаються під замовлення.

Для зовнішніх блоків систем City Multi серій YHM-A і YJM-A можна придбати блок управління у зборі. Цей сайт буде корисний експлуатуючим організаціям для швидкого відновлення працездатності системи, а також як повний комплект друкованих вузлів зовнішнього агрегату (ЗІП).

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера і сервісного центру Mitsubishi Electric.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10