Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Нові функції центральних контролерів Mitsubishi Electric AE-200E



Компанія Mitsubishi Electric Corporation завершила третю фазу модифікації програмного забезпечення центральних контролерів сімейства AE‑200E. У результаті контролери придбали кілька додаткових функцій, що розширюють їх можливості і області застосування.

Mitsubishi Electric AE-200E

Мал. 1. Контролер Mitsubishi Electric AE-200E.

До складу колекції входить сам контролер AE‑200E (мал. 1.), а також два типи масштабуємих контролерів: AE‑50E і EW‑50E. Пристрої AE‑200E і AE‑50E оснащені кольоровим сенсорним дисплеєм і матрицею SVGA TFT розміром 800×600 пікселів (діагональ — 10,4 дюйма). При дотику до екрану включається яскраве підсвічування, яке автоматично відключається, якщо не чіпати дисплей протягом трьох хвилин. При виникненні несправності в системі кондиціонування підсвічування також включається, звертаючи увагу користувача на позаштатну ситуацію. Контролер EW‑50E, що призначен для масштабування системи, тобто для збільшення кількості об'єктів управління, не має дисплея.

Значки внутрішніх блоків або їх груп розташовуються на планах поверхів. Максимальна роздільна здатність одного растрового малюнка становить 1890×900 точок. Поверховий план можна розділити на 6 частин, кожна з яких здатна вмістити до 30 значків блоків або груп.

Прилад AE‑200E контролює до 50 внутрішніх блоків безпосередньо і до 200 внутрішніх блоків при використанні трьох масштабуємих контролерів AE‑50E або EW‑50E. Підключення декількох комплектів приладів до комп'ютера дозволяє організувати управління великою кількістю внутрішніх блоків через веб-браузер або спеціальну програму Mitsubishi Electric TG‑2000A. Використання веб-браузера переважно, оскільки при цьому не потрібно встановлювати додаткові програми. Для безпеки віддаленої взаємодії через мережу «Інтернет» передбачена SSL-аутентифікація. Крім того, в цьому випадку рекомендується організовувати VPN-канал.

Вбудоване програмне забезпечення контролерів починаючи з версії 7.31 містить новий русифікований веб-сервер, який дозволяє відображати до 2000 блоків в одному вікні браузера. Для цього буде потрібна активація додаткової ліцензії Integrated Centralized Control. Якщо кількість внутрішніх блоків не перевищує 50, то додаткова ліцензія не потрібна. Новий веб-сервер сумісний не тільки з комп'ютерами, але і з планшетами та смартфонами. Сумісність версій операційних систем і браузерів вказана в табл. 1.

Таблиця 1. Сумісність (версія 7.31 і вище).

Тип
Операційна система
Браузер
  Комп'ютер
  Microsoft Windows 7 або 8.1
  Mac OS X 10.9
  Microsoft Internet Explorer 11
  Google Chrome
  Safari 7
  Планшет
  iOS7
  Android 4.2~4.4
  Safari 7
  Google Chrome вер. 45
  Смартфон (управління
  1 групою)
  iOS7~9
  Android 4.2~6.0
  Safari 7~9
  Google Chrome вер. 45


У набір базових функцій контролерів також входять «Розширений таймер» і «Повідомлення про несправності». Графік поточного дня, щотижневий графік, а також до 50 днів на рік зі спеціальним розпорядком можуть бути налаштовані через веб-браузер. При виникненні несправності система автоматично відправляє повідомлення по електронній пошті з її кодом, часом виникнення та адресою несправного приладу. Після усунення неполадок також надсилається повідомлення.

Базовий набір контролерів сімейства Mitsubishi Electric AE‑200E включає функцію контролю і аналізу енерговитрат. Електроенергія, яка спожита системою кондиціонування повітря, а також час роботи вентилятора внутрішнього блоку відображаються на екрані контролерів у вигляді діаграми з деталізацією по місяцях, днях або годинах. Можна вибрати будь-які два об'єкти енергообліку (блоки, групи або об'єднання) і порівняти їх енергоспоживання (мал. 2). Енерговитрати всіх об'єктів можуть бути представлені для порівняльного аналізу, а також виявлення зон з найбільшим тепловим навантаженням. Для кожної зони на екрані відображається цільове значення електроспоживання, що дає можливість наочно визначити економію чи перевитрату (мал. 3).

Mitsubishi Electric AE-200E

Мал. 2. Моніторинг споживаної потужності.

Mitsubishi Electric AE-200E

Мал. 3. Порівняння витрат електроенергії.

Центральні контролери AE‑200E, AE‑50E і EW‑50E мають набір вбудованих програмних модулів для виконання різноманітних спеціалізованих функцій, які заблоковані в заводському постачанні. У таблиці 2 перераховані деякі з них. Для реалізації цих функцій слід придбати та активувати ліцензію.

Таблиця 2. Спеціальні функції контролерів сімейства AE‑200E.

Назва
Опис
  Персональне
  веб-управління
  Для кожного користувача або приміщення може бути
  створено окремий обліковий запис.
  Діагностика
  Центральний контролер збирає інформацію про робочі
  параметри системи і передає їх в спеціальну
  програму Maintenance Tool. Ця програма безкоштовно
  постачається компанієй Mitsubishi Electric Corporation.
  Діагностичний комп'ютер може бути підключений в дану
  мережу (локально або віддалено). Також передбачений
  обмін даними по електронній пошті для забезпечення
  максимальної безпеки мережі підприємства.
  Облік
  електроспоживання
  Роздільний облік споживання електроенергії по кожному
  внутрішньому блоку або їх об'єднання. Для цього
  буде потрібно встановлення лічильників електроенергії.
  Обмеження
  пікового
  споживання
  Функція для обмеження середньої півгодинної потужності,
  яка споживається системою кондиціонування повітря.
  Підключення
  до мережі
  BACnet
  Активується можливість взаємодії приладів
  AE‑200E/AE‑50E/EW‑50E з системами диспетчеризації
  будівель (BMS) за протоколом BACnet. Ліцензія потрібна
  на кожен прилад, до якого підключена сигнальна
  лінія M-NET і мережа BACnet. Наприклад, якщо будь який
  контролер AE‑200E виконує облік електроспоживання
  (до нього не підключені сигнальна лінія M-NET і мережа
  BACnet), то на цей контролер ліцензія не потрібна.


Нове програмне забезпечення дозволяє контролерам сімейства AE‑200E виконувати функції шлюзів для підключення систем вентиляції і кондиціонування повітря виробництва Mitsubishi Electric Corporation до систем диспетчеризації, що побудовани за технологією BACnet. При цьому в систему диспетчеризації передаються не тільки команди для моніторингу та управління, але і результати роздільного обліку електроспоживання. Це дозволяє організувати додаткову обробку у зовнішній програмі, наприклад, згрупувати, застосувати потрібний формат і розподілити за квитанціями, які розослані орендарів офісних приміщень або мешканцям багатоквартирного будинку.

Для використання нових можливостей в приладах, які вже встановлені на об'єктах, не потрібно їх апаратна модифікація — достатньо оновити вбудоване програмне забезпечення.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера і сервісного центру Mitsubishi Electric.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10