Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



VRF-системи Panasonic серії 3-WAY MF2 з рекуперацією тепла



Як відомо, будь-яка VRF-система може працювати як на охолодження, так і на обігрів. Однак, на відміну від двотрубної системи, трьохтрубна, якою і є VRF-система Panasonic 3-WAY MF2, дозволяє частини внутрішніх блоків працювати на охолодження, а частини – на опалення. Така схема підходить для багатофункціональних будівель, в яких є і теплі, і холодні зони. Наприклад, коли вікна будинку виходять на північ і на південь. Система з рекуперацією тепла підходить і для будівель, у яких є приміщення, що вимагають постійного охолодження: машинні, виробничі зали або склади. У цьому випадку недолік тепла з одного боку буде компенсуватися надлишком з іншого. Такий спосіб кондиціонування найбільш ефективний з точки зору енерговитрат.

Panasonic 3-WAY MF2

Що ж являє собою VRF-системи Panasonic 3-WAY MF2? Якщо коротко, то це повноцінні VRF-системи для кондиціонування великих об'єктів площею від 100м2. Система здатна створювати оптимальні кліматичні умови в приміщенні, працюючи як на охолодження (при температурі ззовні до +46°С і вище), так і на опалення (при -20°С і нижче).

Потужність одного зовнішнього блоку може доходити до 56 кВт (у режимі охолодження), причому блоки можна об'єднувати в групи по два або три, доводячи загальну потужність системи з трьох блоків до 168 кВт (на охолодження) і 189 кВт (на опалення).

При монтажі зовнішні блоки проектуються так, щоб їх можна було транспортувати на звичайному вантажопасажирському ліфті, прокладення трубопроводів значно спрощує використання лише однієї загальної фреонової траси.

Які технічні особливості і функціональні можливості VRF-системи Panasonic 3-WAY MF2 дозволяють говорити про неї як про одну з найбільш ефективних VRF-систем на сучасному ринку?

Конфігурація VRF-системи Panasonic 3-WAY MF2

Трьохтрубні системи серії MF2 пропонують 5 базових моделей зовнішніх блоків з інверторним компресором постійного струму потужністю від 8 до 16 к.с. В залежності від потреб користувача можна скомбінувати до 3 блоків, щоб отримати потужність кондиціонування повітря від 8 до 48 к.с. Системи серії МF2 потужністю до 16 к.с. вимагають меншої площі інсталяції на одну опорну поверхню. Двосекційний корпус передбачає верхню камеру для розміщення теплообмінника і нижню - для компресора. Це дає відразу дві переваги: економію простору і низький рівень шуму.

Система передбачає гнучку конфігурацію трубопроводу, який може адаптуватися до типу і розмірів будівлі. Фактична довжина (від зовнішнього блоку до самого далекого внутрішнього блоку) – 180 метрів. Максимальний перепад висот між зовнішнім і внутрішнім блоками 50 метрів, перепад висоти встановлення внутрішніх блоків - 15 метрів, В одній системі може бути до 52 підключених внутрішніх блоків. Гнучка конфігурація трубопроводу спрощує проектування систем для таких будівель, як вокзали, аеропорти, школи або готелі.

Співвідношення продуктивності внутрішніх і зовнішніх блоків досягає 150%.

Енергоефективність

Система Panasonic 3-WAY MF2 відповідає вищому класу енергоефективності EER – 4,50 / COP – 4,77. Такі показники досягаються завдяки кільком технічним удосконалень.

Інверторний компресор постійного струму з поліпшеним управлінням навантаженням. 3-трубні системи ECOi MF2 мають вбудовану функцію Demand Control, засновану на інверторному управлінні. З її допомогою можна запрограмувати 3 рівня споживання енергії, і система буде оптимально функціонувати відповідно до обраної уставки. Наприклад, споживання енергії може встановлюватися в три етапи, і робота з оптимальними робочими характеристиками здійснюється у відповідності до параметрів і режиму енергоспоживання.

Ця функція сприяє зниженню річної витрати електроенергії та витрат на її оплату, забезпечуючи при цьому підтримку комфортних умов.

Використання холодоагенту R410A. Завдяки використанню холодоагенту R410a з низькою втратою тиску вдалося скоротити діаметр напірних, всмоктувальних і рідинних труб. Це дозволило зменшити площу, що займає трубопровід, вивільнити простір на місці установки і скоротити вартість матеріалів для трубопроводу.

Panasonic 3-WAY MF2

Новий вентиляторний двигун постійного струму і нова захисна сітка вентилятора з малим коефіцієнтом втрат. Нова конструкція з розтрубом скорочує навантаження на вентилятор і швидко розсіює повітря. Менший опір повітря призводить до меншого споживання електроенергії. Система здатна пригнічувати турбуленцію і скорочувати рівень шуму. До речі, незважаючи на те, що використовується високошвидкісний вентилятор, рівень шуму залишається дуже низьким.

Комплект соленоїдного клапана. Індивідуальне управління декількома внутрішніми блоками за допомогою соленоїдного клапана. Внутрішні блоки будь-якого дизайну та конфігурації можуть використовуватися в рамках однієї системи. Робота на охолодження можлива при зовнішній температурі до -10°C і нижче. Кожен соленоїдний клапан в 3-трубних системах серії MF2 робить можливим одночасну роботу у режимах охолодження і обігріву.

Безпека і надійність

Розробники Panasonic 3-WAY MF2 постаралися збільшити термін служби компресора за допомогою впровадження спеціальної системи моніторингу. Так, вбудований мікропроцесор веде спостереження за загальним часом роботи компресорів з метою запобігання їх нерівномірної експлуатації в одній лінії холодоагенту. Компресори з меншим часом напрацювання використовуються першими. Це забезпечує рівномірний знос усіх блоків і розширює термін служби системи.

При несправності компресора або зовнішнього блоку здійснюється автоматичне аварійне резервування: у разі неполадки система продовжує працювати як на охолодження, так і на опалення. Те ж відбувається при виконанні відповідної настройки, якщо відбудеться збій в одному з внутрішніх блоків – інші внутрішні блоки будуть продовжувати працювати.

Panasonic 3-WAY MF2

Таким чином, VRF-система Panasonic 3-WAY MF2 являє собою професійне рішення для кондиціонування великих будівель. Ефективна енергозберігаюча робота, простота установки, функціональні можливості роблять дану систему вигідним вкладенням навіть у довгостроковій перспективі.

За додатковою інформацією звертайтеся в офіси компанії «Планета Клімату», офіційного дилера і сервісного центру Panasonic.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10