Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Сертифікація Eurovent, її функціонування, цінності та значення для забезпечення енергоефективності сьогодні і в майбутньому



Сертифікація як шлях вперед для вибору продукту

EuroventВ контексті зростання міжнародної стурбованості проблемами ресурсозбереження та захисту довкілля (зокрема, парниковими викидами), сертифікація дозволяє зробити оптимальний вибір продукту та його комплектації. Участь кліматичної індустрії Європи в контролі енергетичної ефективності призвело до створення добровільних програм сертифікації, які розроблени, керуються і розвиваються компанієй Eurovent протягом багатьох років. Ці програми продемонстрували свої можливості та корисність для користувачів. .

Порівняння характеристик обладнання в результаті тестування незалежними організаціями грунтується на чітко визначених процедурах і забезпечує здорову і серйозну конкуренцію на ринку, який відкритий для всіх виробників.

Схеми сертифікації Eurovent відповідають найсуворішим стандартам і враховують специфіку конкретних ринків

Eurovent Certita Certification (ECC) є одним з основних органів європейської сертифікації в області кліматичного і холодильного обладнання. Під контролем ЕСС працює 41 програма сертифікації, оборот складає близько 10,2 млн євро. Eurovent Certita Certification пропонує різні схеми сертифікації, які повністю відповідають самим суворим вимогам стандартів ISO/CEN/CENELEC/ECC або їх еквівалентів і враховують потреби виробників і зацікавлених сторін на конкретних ринках. Діяльність ЕСС зосереджена на сертифікації характеристик та інших параметрів обладнання, необхідних для дотримання нормативних вимог. Крім основного сертифікаційного знака «Eurovent certified performance» («Сертифікація характеристик Eurovent»), присвоюються також сертифікаційні знаки NF, CSTBat і Keymark. Передбачається в найближчому майбутньому розширити цей ряд за рахунок додаткових європейських і національних знаків, що дозволить знизити тягар для виробників на проведення тестування.

На ринках, які стають все більш вимогливими до енергетичних характеристик та екологічних показників, Eurovent Certita Certification забезпечує надання сертифікованих даних на загальноєвропейському рівні і гарантує необхідну впевненість для роботи на рівних умовах. Для України як частини європейського ринку і країни, тісно пов'язаної з ЄС, це може бути важливим фактором.

Eurovent Certita Certification встановлює нові промислові стандарти в Європі і створює умови для чесної конкуренції

Протягом багатьох років Eurovent Certita Certification сприяла визначенню загального набору критеріїв для створення рейтингу продуктів. Вона забезпечує рівні умови конкуренції зі створенням загальної бази стандартів, що гарантує порівняння характеристик продукції на рівній основі. Висока однаковість і точність галузевих рейтингів також забезпечують очевидні переваги для кінцевих користувачів, які можуть бути впевнені, що продукт буде працювати у відповідності з проектними специфікаціями і розрахунок енергетичних витрат, що проводився проектувальниками, буде надійним.

Продукція, сертифікована Eurovent Certita Certification, отримує міжнародне визнання

В якості офіційного органу сертифікації (свідоцтво № 50517 щодо Сертифікації товарів та послуг) Eurovent Certita Certification визнана в багатьох країнах. Акредитація COFRAC надана у відповідності з розпорядженням ISO/IEC 65:1996 або EN45011:1998. Ця акредитація відповідає правилам Європейської співпраці з акредитації (EA), яке, в свою чергу, є членом Міжнародного форуму з акредитації (IAF), визнаного багатьма країнами світу.

Відкрита для виробників і дистриб'юторів добровільна система сертифікації

Eurovent Certita Certification (ECC) пропонує широкий спектр програм сертифікації. Заснована за добровільною схемою, сертифікація ЕСС відкрита не тільки для будь-якого охочого виробника, але і для дистриб'юторів, які також можуть скористатися схемами сертифікації по торговому бренду (BN).

Коли виробник бере участь у програмі сертифікації, він повинен представити список моделей або модельних рядів разом з їх робочими характеристиками. ECC оцінює матеріали і встановлює певну кількість одиниць продукції для випробувань. Після випадкового відбору незалежними лабораторіями за контрактом з Eurovent Certita Certification здійснюється тестування характеристик в обсязі, необхідному для сертифікації. З цього випливає, що ніяких комерційних контактів між вимірювальними лабораторіями та виробниками не існує. В даний час ECC прагне співпрацювати з незалежними лабораторіями також і в Україні, і встановлює контакти з лабораторіями, які в змозі виконати суворі вимоги ECC.

Визнані і нещодавно розпочаті програми сертифікації

Протягом останніх двох років були запущені нові програми сертифікації, в тому числі для дахових кондиціонерів, систем зі змінним потоком холодоагенту (VRF) та установок для обробки повітря в житлових приміщеннях (RAHU).

Для участі в наступних існуючих програмах виробники повинні сертифікувати всі вироблені моделі (підхід «сертифікувати всі»):

  • Кондиціонери з закритою системою управління (CC).
  • Комфортні кондиціонери (AC).
  • Охолоджуючі панелі (CB).
  • Фенкойли (FCU).
  • Повітряні фільтри класів M5-F9 (FIL).
  • Теплообмінники для холодильних систем (HE).
  • Рідинні охолоджуючі агрегати та теплові насоси (LCP-HP).
  • Холодильні вітрини (RDC).
  • Дахові кондиціонери (RT).

Для участі в таких програмах виробники можуть самі вибрати набір продуктів для сертифікації:

  • Пластинчасті теплообмінники «повітря — повітря» (AAHE).
  • Обертові теплообмінники «повітря — повітря» (AARE).
  • Блоки обробки повітря (AHU).
  • Охолоджуючі і нагріваючі змійовики(COIL.).
  • Градирні (CT).
  • Градирні з відбійним шаром (DE).
  • Системи з змінним потоком холодоагенту (VRF).
  • Установки для обробки повітря в житлових приміщеннях (RAHU).

Незалежне тестування в сполученні зі строгістю процесу сертифікації може призвести до припинення сертифікації

Якщо при тестуванні зразка характеристики виявляться нижче значень, указаних в каталозі, більш ніж в межах встановленого допуску, учаснику буде запропоновано змінити заявлену позицію не тільки конкретного продукту, але і всього ряду, з якої він був узятий. Потім проводять нову процедуру тестування. Кожен учасник може використовувати це право лише один раз. Якщо протягом певного часу кількість невідповідностей буде вище певного порогу, це призведе до припинення сертифікації. Завдяки цьому ECC забезпечує рівні умови гри і допомагає виробникам контролювати характеристики і поліпшити внутрішні процеси тестування.

«Сертифіковані характеристики Eurovent» — ознака довіри

Список продуктів і компаній, що отримали сертифікаційний знак «Сертифіковані характеристики Eurovent», переглядається на регулярній основі. Актуалізовані дані доступні на сайтах онлайн www.eurovent-certification.com або www.certiflash.com. Certiflash позначає нову систему, яка дозволяє користувачам швидко отримати доступ до даних про характеристики за допомогою Google Plugin або додатків для своїх смартфонів.

Крім того, на сертифіковані продукти наноситься символ сертифікації Eurovent, гарантує, що зазначені продукти були ретельно протестовані і їх характеристики відповідають заявленим. Символ сертифікації Eurovent наноситься на таблиці специфікацій, опису та рекламу сертифікованих ліній продукції.

Аналіз показує, що багато архітектурних та інженерних консультаційних агенцій використовують для розрахунку параметрів проектів, над якими працюють, дані про продукт, які доступні на сайті. Вони роблять це тому, що програмний доступ до даних за допомогою пошуку за торговими назвами простий і на сертифіковані дані можна покластися.

Захоплюючі перспективи для кліматичної промисловості

У 2013 році Eurovent Certification і Certita, провідні сертифікаційні компанії в області кліматичних продуктів, об'єднали свою діяльність, створивши Eurovent Certita Certification. Об'єднана компанія буде надавати послуги з сертифікації, що пропонувалися раніше компаніями окремо, з сертифікаційними знаками NF, CSTBat and Eurovent Certification. Злиття було проведено як для розширення охоплення продукції, так і для збільшення оперативності на міжнародному рівні, в тому числі для зміцнення співпраці з Україною.

Цілями злиття також є підтримка створення інноваційної продукції і забезпечення користувачів та інших зацікавлених осіб корисної довідкової інформацією. Це питання вирішувалося в рамках загальних цілей щодо зменшення викидів парникових газів та підвищення енергетичної ефективності. У досягненні цих цілей підвищення ефективності обладнання відіграє ключову роль. Проведене злиття надає виробникам можливість доступу через «Одне вікно» для того, щоб отримати сертифікацію, яка найбільш відповідна їх маркетинговим потребам.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10