Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Настінна припливно-витяжна вентиляційна установка з рекуператором Mitsubishi Electric Lossnay VL-100EU5-E



Згідно нормативної літературі, яка містить санітарно-гігієнічні вимоги, що пред'являються до житлових будівель, в них слід передбачати вентиляцію з природним спонуканням. Це і є ті самі всім добре відомі витяжні решітки на кухні, в санвузлах і ванні. А компенсацію видаленого повітря зазвичай передбачають за рахунок надходження в приміщення квартири зовнішнього повітря через щілини у віконних отворах, через відкриті кватирки або фрамуги. Є таке поняття, як інфільтрація зовнішнього повітря - приплив вуличного повітря, що просочується через нещільності зовнішніх огороджень під дією вітрових і гравітаційних сил. Вся принадність цього рішення в тому, що при оптимальному розмірі нещільностей віконних прорізів і запасу потужності системи опалення ми отримуємо природний приплив свіжого повітря, багатого киснем, без додаткових будівельних і грошових витрат.

При розрахунках повітрообміну в житлових будівлях санітарно-гігієнічної нормою свіжого повітря на кожну людину в приміщенні, як правило, вважається 60 м3/годину на людину або 3 м3 на 1 м2 площі житлового приміщення.

Mitsubishi Electric Lossnay VL-100EU5-E

Однак енергетична криза початку 1970-х років підстьобнув широке впровадження в будівництво сучасних теплозберігаючих світлопрозорих конструкцій і нових технологій теплоізоляції фасадів будівель. Поява нових, абсолютно герметичних віконних систем з пластику практично звело нанівець можливість забезпечувати приплив свіжого повітря за допомогою інфільтрації. Якщо в приміщенні, в якому встановлені такі віконні блоки, відсутній приплив свіжого повітря, його необхідно регулярно провітрювати. Але багатьох лякає слово «провітрювання», коли за вікном -26°C або автомобільна траса з інтенсивним рухом. При цьому, якщо не забезпечити в приміщенні достатній приплив свіжого повітря, в ньому буде спостерігатися нестача кисню, підвищена вологість або сухість (залежно від пори року) і запиленість. Якщо ж у будинку недостатня витяжка, буде спостерігатися підвищена вологість, жирна кіптява на стінах кухні, запотівання вікон в зимовий період, можливий грибок на стінах, особливо у ванній кімнаті і туалеті, а також на стінах, покритих шпалерами, - і, як наслідок, підвищення ризику захворювань серцево-судинної та дихальної системи. Крім того, велика частина меблів і оздоблювальних матеріалів постійно виділяє в повітря небезпечні хімічні сполуки. Їх ГДК (гранично допустима концентрація) в санітарно-гігієнічних висновках на дані меблі та оздоблювальні матеріали задається з умов дотримання норм вентиляції. І чим гірше працює вентиляція, тим сильніше зростає концентрація даних шкідливостей в повітрі будинку, тому від забезпечення належної вентиляції безпосередньо залежить здоров'я мешканців будинку.

Існує думка, що побутовий кондиціонер вирішує проблему вентиляції житла, - це не так. Пряме призначення кондиціонера - створення комфортної температури повітря в приміщенні. Деякі з них оснащені системами очищення повітря від різних забруднень, включаючи ті, які викликають так званий синдром нездорового приміщення. Проте жоден кондиціонер не змінює хімічний склад повітря, тому необхідність провітрювання таки залишається в силі. І ось в сучасних будівлях з теплими стінами і герметичними вікнами в міру зниження теплових втрат через вікна і стіни все більшу роль стали грати втрати енергії на обробку повітря, що подається в приміщення. Це навіть, скоріше, не втрати, а вимушені витрати енергії, так як в холодну пору року для підтримки комфортної температури в житловому приміщенні доводиться підігрівати свіже повітря, що надходить ззовні, а в літній час - навпаки, його охолоджувати, а потім, після часткового використання, відправляти назад, тобто в певному сенсі опалювати або охолоджувати вулицю. Що ж тут можна зробити?

Найбільш ефективним способом є технологія рекуперації, тобто утилізації теплоти. Можна організувати обмін теплотою і вологою між потоками вхідного і вихідного з приміщення повітря. Якщо в герметичному приміщенні не організован приплив свіжого повітря, тиск в приміщенні знижується. У цьому випадку ефективність встановленої витяжної системи різко падає. Організація циркуляції повітря за допомогою приточно-витяжної системи забезпечує збалансований повітрообмін в приміщенні і ефективне видалення забрудненого повітря.

Багато виробників кліматичної техніки виробляють припливно-витяжні установки з рекуперативними теплообмінниками, проте їх мінімальна продуктивність складає 250-300 м3/годину, а габарити припускають їх розміщення або в просторі за стелею підшивання (порядку 300 мм), або в спеціальному приміщенні. У разі житлових приміщень у багатоквартирних будинках відомих масових серій це неприйнятно.

Компанія Mitsubishi Electric розробила припливно-витяжну установку з рекуперацією теплоти яка не має аналогів. Вона монтується на стіні і може бути використана саме в житлових приміщеннях, де відсутня можливість використовувати підшивання стелі.

Ця система рекуперативної вентиляції Mitsubishi Electric Lossnay VL-100EU5-E имеет максимальну продуктивність до 105 м3 свіжого повітря на годину, що цілком достатньо для житлового приміщення площею близько 30 м2. Ця установка дозволяє утилізувати до 70% енергії, що витрачається на охолодження або нагрівання повітря в приміщенні, при цьому вона не тільки знижує операційні витрати на електроенергію, але і дозволяє зменшити необхідну продуктивність, а отже, і вартість устаткування кондиціонування повітря приблизно на 30%.

Нова вентиляційна установка Mitsubishi Electric Lossnay VL-100EU5-E не просто подає в приміщення свіже повітря, а й змінює його температуру і вологовміст. Влітку припливне повітря охолоджується і осушується за рахунок тепло- і вологообміну з витяжним повітрям; взимку - навпаки: припливне повітря нагрівається і зволожується перед надходженням в приміщення.

Організація циркуляції повітря за допомогою приточно-витяжної системи забезпечує збалансований повітрообмін в приміщенні і ефективне видалення забрудненого повітря.

Теплообмінник Lossnay виготовлений з ультратонкої паперу, що має спеціальне просочення. Матеріал рекуператора має виборчу проникність до різних газах, що забезпечує вільне проходження водяної пари і перешкоджає проникненню через стінки теплообмінника таких забруднюючих речовин, як вуглекислий газ і аміак.

Mitsubishi Electric Lossnay VL-100EU5-E

Гофровані шари теплообмінника склеєні перпендикулярно один одному і утворюють канали для припливного і витяжного повітря. Через стінки теплообмінника відбувається передача теплоти між повітряними потоками, а також дифузія водяного пару від більш вологого повітря до менш вологого. Ефективність теплообмінника Lossnay 5-го покоління збільшена за рахунок застосування влагопроніцаемая клею для фіксації гофрованих шарів і розділювачів.

Структура і матеріал теплообмінника перешкоджають передачі звукових хвиль і поглинають звукові коливання. Лабораторними вимірами і багаторічним досвідом експлуатації підтверджена ефективність придушення шуму в приміщеннях поблизу аеропортів, залізничних ліній і автомагістралей.

Вбудовані фільтри зменшують кількість пилу, пилку рослин та інших механічних забруднювачів, проникаючих в приміщення із зовнішнім повітрям. В установціMitsubishi Electric Lossnay крім вентилятора немає інших рухомих частин, тому вона потребує лише нескладного обслуговування: періодичного чищення фільтру і теплообмінника. Циркуляція повітря відбувається через два отвори в стіні діаметром 80-85 мм.

Витрата повітря може регулюватися (висока і низька).

Mitsubishi Electric / Lossnay
VL-100EU5-E
   Споживана потужність (мін. / макс.), Вт
13/30
   Витрата повітря (мін. / макс.), м3/годину
55/100
   Ефективність утилізації тепла (мін. / макс.), %
73,0/80,0
   Рівень шуму (мін. / макс.), дБ(А)
24/36,5
   Вага, кг
7,5
   Габарити ШхДхВ, мм
620x265x200
   Напруга живлення: В, ф, Гц
220-240 В, 1 ф, 50 Гц
   Країна виробник
Японія


теплообмінника Lossnay необхідно відключати установку, якщо зовнішня температура падає нижче -10°C і вологість повітря всередині приміщення піднімається вище 40%. Як правило, в житлових приміщеннях вологість повітря взимку не буває високою, тому установка Lossnay зберігає працездатність і при більш низькій температурі зовнішнього повітря.

Включення і виключення VL-100U5-E здійснюється з допомогою зовнішнього перемикача.

За допомогою перемикача можна відкривати або закривати заслінку, через яку подається зовнішнє повітря. Поворотом лопасті в нижній частині установки можна змінювати напрямок подачі повітря в приміщення: вертикально вниз або прямо горизонтально.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10