Логин:
Пароль:
Сохранить логин и пароль
Для получения логина и пароля пишите на почту do@planetaklimata.com.ua
Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Ефективне водопостачання з Grundfos - шлях до економії ресурсів



Україна не належить до країн з ефективною системою споживання природних ресурсів. Однак з роками ця проблема все більш загострюється. Вагоме місце в природокористуванні займають питання раціонального використання водних ресурсів.

Станом на сьогодні єдиним інструментом, що стимулює кінцевого споживача економити ресурси (водні, енергетичні), є тарифи, чиє зростання істотно випереджає офіційні темпи інфляції. Однак не варто забувати і про постачальників води, щотакож змушені платити державі за користування водними об'єктами за відповідними ставками. При заборі води і її скидання понад встановлені ліміти, ставки, що визначаються державою, збільшуються в рази.

Тому основними завданнями, з якими стикається водорозподільна система, є забезпечення стабільної подачі води, управління водними ресурсами (які можуть бути мізерними), виявлення та ліквідація розривів труб, скорочення витоків і підтримання експлуатаційних витрат на якнайнижчому рівні. Тут одним з дієвих рішень є модернізація інженерних систем водопостачання, що зводиться до використання високотехнологічного насосного обладнання спільно з сучасними системами автоматизованого управління.

Компанія «Грундфос» пропонує унікальну передову автоматику, що забезпечує ефективну роботу і захист насосів з електричними і гідравлічними параметрами. А також знижує загальне енергоспоживання, завдяки вбудованій системі інтелектуальної адаптації насосів до мінливих зовнішніх умов та аварійних ситуацій. Застосування систем керування Grundfos дозволяє вийти на якісно новий рівень роботи. Це зменшує час введення в експлуатацію обладнання, виключає можливі збої під час подальшої експлуатації, пов'язані з проблемами сумісності обладнання. Річ у тім, що всі контролери, перетворювачі частоти, що входять до складу систем управління, і самі насоси — від одного виробника, який застосовує перевірені і в той же час самі передові розробки.

Grundfos Control MPC

Шафи керування Grundfos Control MPC — невід'ємний атрибут сучасних професійних рішень для автоматизації роботи насосного обладнання Grundfos, що призначене, насамперед, для систем водопостачання, які характеризуються змінним водоспоживанням та необхідністю підтримання постійного тиску на виході. Control MPC призначений для каскадного управління і контролю роботи групи насосів кількістю до шести штук. Шафи управління даної серії оснащені новим контролером CU352, із вбудованою інтелектуальною системою Multi Pump Controls. Це дозволяє обирати режими роботи і активувати різні функції безпосередньо з панелі контролера. Control MPC має унікальний режим пропорційного регулювання тиску. Він розроблений спеціально для компенсації втрат на тертя у великих трубопровідних мережах і забезпечує значну економію електроенергії в порівнянні зі стандартним режимом підтримки постійного тиску.

Традиційне рішення для станцій підвищення тиску представлене одним або кількома робочими насосами, що забезпечують необхідні витрати, а на виході станції постійний тиск забезпечується заслінками та/або частотним перетворювачем (ЧП). У рішенні, що працює за принципом пропорційного регулювання налаштувань підвищення тиску, оптимальним є інший спосіб. Система розраховується на подачу необхідних витрат при необхідному тискові. Встановлюється декілька менш потужних невеликих насосів, кожний з яких працює в точці максимальної ефективності. Це рішення дозволяє скоротити енерговитрати до 30% і знизити витоки в трубопровідній мережі до 20%, зменшити руйнівну дію гідравлічного удару. Тиск на виході станції не постійний, а змінюється пропорційно витраті і потребам системи. Чим менше витрати, тим менший тиск, як наслідок, менше енергоспоживання. Необхідний тиск в точках водорозбору підтримується за рахунок зниження втрат на тертя в системі при зниженні витрат. Контролер Grundfos Control MPC здійснює моніторинг роботи системи, виявляє зміни витрати і відповідним чином коригує встановлене значення тиску. Надлишковий тиск в трубопровідній системі суттєво знижується, а значить, зменшується ризик значних втрат води через наявні витоки і появу нових розривів під дією гідравлічного удару. При цьому істотно підвищується стабільність подачі води споживачеві.

Сучасні пристрої керування Grundfos можна інтегрувати в будь SCADA-системи за допомогою інтерфейсних модулів (Modbus, Profibus та ін.) для дистанційного доступу до параметрів роботи станції і зовнішнього управління.

 

Правила використання матеріалів сайту

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10